Wysany: 2007-03-24, 19:45 kilka pytan o elektryke w e30
witam , mam kilka pytan :
1: zalozylem el szyby w swojej e30 coupe , wszystko ladnie chodzi ale TYLKO przy otwartych drzwiach dlaczego tak sie dzieje sie ?
2:zalozylem tez el szyberdach i podsufitke pod chceck ktorego nie bylo (m40) , narazie nie bede podlaczal checka ale chcial bym zeby swiecil sie jak w TYM LINKU , jak to zrobic ?
3:Kupilem tez lusterko m-technic wewnetrzne , jak bylo one podlaczone w oryginale ?
4:na dniach przyjdzie do mnie paczka z duzym obc , zalaczam fotki co bede miec w komplecie , oprocz tego co na foto bedzie jeszcze manetka przy kierownicy , ta z przlecznikiem czego mi jeszcze brakuje ?
do OBC brakuje ci jeszcze drugiej wiązki elektrycznej z czujnikiem temperatury, dodatkowy sygnał dzwiekowy do immobilajzera i gong, no i najważniejsza rzecz chip sterujący od IS-a w innym razie komputerek bedzie miał inne przeliczniki i bedzie przekłamywał.
szyby własnie beda działały tylko w dwóch przypadkach( jak sa prawidłowo podłączone) właśnie po otworzeniu dzwi i po stacyjce, jeśli tak masz to jest O.K.
ale chyba na tym linku jest wszystko wyjasnione jak zrobic podświetlenie, trzeba tylko to przetłumaczyc
z szybami to moze byc tak ze cos nie styka w tej gumowej wiazce miedzy dzwiami moj brat tak mial i jak pojechal do elektyka okazalo sie ze ma przetarte przewody i nie styka przy zamknietych tylko jak otworzy drzwi to dziala zmienili mu wiazke w drzwiach i jest ok
_________________ TŁUMIKI SPORTOWE NOWE I UZYWANE PW
Na moje oko w linku sprawa jest banalna - wystarczy tylko przeciąć ścieżkę dochodzącą do pinu 25 układu sterującego i gotowe
W tekście podkreślają że jest to pisane dla checka VDO, coś tam wspominają że jeszcze były montowane inne, ale tam już nie wiem o co chodzi.
co do szyb to ja tez tak miałem jak montowałem swoje.
działały tylko przy otwartuch drzwiach. przyczyną był przekażnik pod deską.
jesli masz ori instalacje, to też masz ten przekażnik. sprawdź go.