BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[E36] JAQUB ->> 320i
Autor Wiadomo
jaqub 

Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2007-03-27, 21:07   [E36] JAQUB ->> 320i

OKa to i ja pokaze autko :)

4d; kaschmirbeige metalic
motor M50B20 po kompletnym remoncie (35tys km przebiegu)
zawieszenie KONI SPORT KIT -40/-25 z reg. twardosci amorkow
hamulce przod EBC turbo groove (rotor kit) + klocki ebc greenstuff +plyn Dot 5.1
wydech przelot + ostatni tlumik REMUSa przelotowy 2x90mm
dolot K&N KIT + customowy dolot powietrza na stozek :)
Blos
abs
klima
fotele przod od M cabrio banan z grzaniem (tylna kanapa niebawem bedzie w takiej samej skorze)
zderzak przod mpakiet laminat, tyl dokladka mpakiet laminat, progi mpakiet laminat, lusterka mpakiet SUPERSPORT z ORI elektrycznym sterowaniem, kierunki przod odpustowe chrom, bok biale
kierownica Victor 32cm +naba simoni racing, jacky: galka zmiany biegow, nakladka recznego, nakladki pedalow
President Harry II + sirio ML 145
audio:
jednostka sterujaca SONY CDX-C5000R (niebawem do wymiany)
przod MB QUART QM 215.03 CX
tyl Ground ZERO GZRBT 12BT czyli 12" 500W RMSu i labiryntowa skrzynka
wzmacniacz 4ro kanalowka Ground Zero GZTA 4000TX
okablowanie Sound Quest
kolka:
zima:
Styling 22
M-Doppelspeiche
7.5x17 et 41
9.68kg
i oponki 225/50R17 Pirelli SottoZero
lato:
Styling 103
Doppelspeiche
8x17 et 47
i oponki 225/45R17 Marangoni Zeta linea i goodyear Eagle F1 gsd3

lato:

zima:

:mg:
Ostatnio zmieniony przez center 2008-06-27, 19:15, w caoci zmieniany 14 razy  

siwy e-36 
BMW Forever

Doczy: 16 Lip 2006
Skd: SarbinowoPL/WaliaUK
Wysany: 2007-03-27, 21:32   

Ogolnie ladny i zadbany sedanik...ALE :D , wiec moze od poczatku:
+ m-pakiet(szkoda ze laminaty nie ori ale nie wyglada najgorzej 8) )
+ za kit EBC hamulcow przod (i tak z ciekawosci ile taki zestawik :?: )
+ za kit KONI z regulacja twardosci amorkow (fajna sprawa)
+ za banan skorke, osobiscie wole czarna ale banan tez robi niemale wrazenie

Minusow w sumie niemam moze pozatymi dodatkami w srodku:kierownica galaka, nakladki pedalow, recznego jacky-poprostu nieprzepadam za takimi "dodatkami" no ale mi sie to nie musi podobac.. 8) A i te naklejki(reklama) strasznie ja szpeci ale rozumiem ze musi tam zostac wiec... No i do tego m-pakietu przydalby sie szerokie listwy i na tyl lampy od ///M. Kola tez srednie, te na zime sa idealne(bardzo wytrzymale) ale letnie sa jakies takie nijakie-nie sa zle ale czegos im brakuje. I kierunki przednie wogole nie pasuja do lamp, zaloz normalne biale. To tyle odemnie. Generalnie pozytywna sztuka. Pozdro

jaqub 

Wysany: 2007-03-27, 21:42   

siwy e-36 napisa/a:
+ m-pakiet(szkoda ze laminaty nie ori ale nie wyglada najgorzej )

tez ubolewam..
siwy e-36 napisa/a:
+ za kit EBC hamulcow przod (i tak z ciekawosci ile taki zestawik )

zalezy gdzie przy znajomosciach mozna wyrwac od ok 900pln komplet do nawet 1200pln
siwy e-36 napisa/a:
Minusow w sumie niemam moze pozatymi dodatkami w srodku:kierownica galaka, nakladki pedalow, recznego jacky-poprostu nieprzepadam za takimi "dodatkami" no ale mi sie to nie musi podobac..

kierownica jest duzo lepsza od trojramiennej BMW z poducha (mialem taka i byla za duza i jakas taka nijaka), galka jest to malutka kuleczka alu wiec nie szpeci... reszte tez dopieralem tak aby nie szpecilo a bylo funkcjonalne...
siwy e-36 napisa/a:
A i te naklejki(reklama) strasznie ja szpeci ale rozumiem ze musi tam zostac wiec...

na zywca wyglada calkiem OK... mi sie podoba i nie przeszkadza...
siwy e-36 napisa/a:
No i do tego m-pakietu przydalby sie szerokie listwy i na tyl lampy od ///M

wszystko w swoim czasie :spoko:
siwy e-36 napisa/a:
Kola tez srednie, te na zime sa idealne(bardzo wytrzymale) ale letnie sa jakies takie nijakie-nie sa zle ale czegos im brakuje

letniaki to Orginaly z mocniejszej Z4 udalo mi sie kupic je jako praktycznie nowki (mialy kilkanascie km przebiegu) zreszta mi pasuja i nadaja sie do normalnej jazdy :mg:
dzieX za opinie i czekam na kolejne :spoko:

Menel 

Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2007-03-27, 21:59   

kurde, juz tyle razy powtarzalem i jeszcze raz to zrobie :P
bardziej mi sie podobaja te fele MOTORSPORT :spoko:
jechalem nia jako pasazer i niezle plomby wybija :lol:

jaqub 

Wysany: 2007-03-27, 22:07   

Menel napisa/a:
jechalem nia jako pasazer i niezle plomby wybija

po to jest ustawianie twardosci w amorkach zeby zawsze bylo skrecone na maks twardo :mg: i co dobry zawias to dobry :!:

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2007-03-27, 22:55   

po co ci max twardy jak stoi ci jak koza? ja mam nizel e30 i nie mam skreconej na max :?

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-03-27, 23:08   

ogolnie ladna betka ale minus za lusterka i kierunki. a reklama to na zadnym samochodzie ladnie nie wyglada wiec tu tez nie.

southOFheaven 
Szydera:>

Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2007-03-27, 23:13   

a co majstrowales przy silniku? tzn remont?

tez chcialbym sie zabrac za swoje m50b20..

pozdro! :)

Gasper 
Powered by BMW

Doczy: 14 Pa 2004
Skd: Berlin&Kargowa
Wysany: 2007-03-27, 23:18   

Ładna E36 to jest to :spoko: Co prawda gdyby to bylo moje autko zaprowadziłbym parę zmian (dokladki bym na czarno maznął i przednie kierunki bym chyba wrzucił pomarańczowe - tak jak tylne). Z tych dwóch modeli felg też bym wybrał motorsporty - mają w sobie to "coś" :mg:

fil 

Doczy: 05 Kwi 2006
Skd: ruda slaska
Wysany: 2007-03-28, 08:36   

spoko.fajny kolor,wydech musi niezle ryczec :D motorsporty dal bym na lato..gadzety typu kiera gala i nakladki troche mi nie teges ale jak mowisz ze wygodne to ok..

jaqub 

Wysany: 2007-03-28, 12:32   

urbi napisa/a:
po co ci max twardy jak stoi ci jak koza? ja mam nizel e30 i nie mam skreconej na max

niestety kompromis... sporo jezdze ( po roznych jakosciowo nawierzchniach)... a twardy jest max bo duzo lepiej sie jezdzi (bepieczniej :mg: ) :mg:

casus maximus napisa/a:
ogolnie ladna betka ale minus za lusterka i kierunki

kierunki przod beda raczej biale dymione (jak w przyszlosci lampy bede zmienial)... a lusterka? to supersport (niemieckie) z ORI przelozonymi silniczkami bmw... a nie lakierowalem pod kolor bo czarne lepiej sie komponuja...
southOFheaven napisa/a:

zawory wymienione (w sumie 16szt poszlo), prowadnice, panewki, pierscienie (wszystko nominal) tuleja na 6szt cylindrze zmieniona (bo kawalek uszkodzonej swiecy ja porysowal)... delikatna obrobka glowicy (planowanie itp)... oczywiscie uszczelki wszystkie a pozniej komputer i wszystkie czujniki niesprawne zmienione na nowe (komputer tez musial przekladac bo cos ze starym bylo nieteges).... ogolnie to byl doprowadzany do serii :mg:
Gasper napisa/a:
Co prawda gdyby to bylo moje autko zaprowadziłbym parę zmian (dokladki bym na czarno maznął i przednie kierunki bym chyba wrzucił pomarańczowe - tak jak tylne)

dokladki na czarno????? nie rozumiem... a co do kierunkow to w przyszlosci lampy tyl beda mpakiet i przod moze hellki z celisem te czarne...
fil napisa/a:
wydech musi niezle ryczec

i ogniem czasem plunie :mg:

Mlody 
%-)

Doczy: 08 Lis 2006
Skd: Starachowice
Wysany: 2007-03-28, 13:01   

Ladna e36 :wink: Nie ma sie do czego przyczepic :P Ale bardziej podoba mi sie wersja zimowa :roll: :wink:

Gasper 
Powered by BMW

Doczy: 14 Pa 2004
Skd: Berlin&Kargowa
Wysany: 2007-03-28, 13:31   

Pisząc dokładki chodziło mi o te części zderzaków, które w ori m-pakiecie są z czarnego plastiku. Ten taki niby dyfuzor na dole tylnego zderzaka i listewka (u Ciebie zintegrowana) pod przednim zderzakiem. :wink:

siwy e-36 
BMW Forever

Doczy: 16 Lip 2006
Skd: SarbinowoPL/WaliaUK
Wysany: 2007-03-28, 14:55   

Mlody napisa/a:
Ladna e36 :wink: Nie ma sie do czego przyczepic :P Ale bardziej podoba mi sie wersja zimowa :roll: :wink:

No mi szczerze tez, motosporty lepiej sie prezentuja od tych z Z4...

A i te dokladki zderzakow jak pisal Gasper lepiej jak sa czarne (niepolakierowane)...

Pozdrawiam

jaqub 

Wysany: 2007-03-28, 15:37   

siwy e-36 napisa/a:
Mlody napisał/a:
Ladna e36 Nie ma sie do czego przyczepic Ale bardziej podoba mi sie wersja zimowa

No mi szczerze tez, motosporty lepiej sie prezentuja od tych z Z4...

hehe... czyli trzeba szukac motorsporcikow na lato :mg:
ale ktore wg WAS sa ciekawsze te co mam (full MOTORSPORT) czy te takie jakby nowsze (tez 10 podwojnych ramion ale z mniejszym tym srodkowym dekielkiem i bardziej pozaokraglanymi ramionami)?

siwy e-36 napisa/a:
A i te dokladki zderzakow jak pisal Gasper lepiej jak sa czarne (niepolakierowane)...

aa... to juz wiem :!:
jak dawalem auto do lakierowania (te dodatki) to listwy te czarne z przodu tez chcialem w kolor ale jak zobaczylem auto (na szczescie tylko z przednim zderzakiem polakierowanym w kolor)to i ja i lakiernik stwierdzilismy ze listwy zderzaka musza byc czarne :mg: a co do tych "dyfuzorkow" to przy jasnym lakierze sa bardziej "wyeksponowane" poza tym to laminaty i jak moze kiedys bede mial ORI mpakiet to beda jak z fabryki :spoko:

southOFheaven 

Wysany: 2007-03-28, 22:23   

jaqub, a ja bardzo chcialbym wiedziec cos uczynil ze masz "motor M50B20 po kompletnym remoncie".. jak pisalem pare postow wyzej tez chcialbym potraktowac remontem moje b20

pozdro :roll:

jaqub 

Wysany: 2007-03-29, 10:02   

southOFheaven napisa/a:
jaqub, a ja bardzo chcialbym wiedziec cos uczynil ze masz "motor M50B20 po kompletnym remoncie".. jak pisalem pare postow wyzej tez chcialbym potraktowac remontem moje b20

przeciez napisalem:

southOFheaven napisał/a:

zawory wymienione (w sumie 16szt poszlo), prowadnice, panewki, pierscienie (wszystko nominal) tuleja na 6szt cylindrze zmieniona (bo kawalek uszkodzonej swiecy ja porysowal)... delikatna obrobka glowicy (planowanie itp)... oczywiscie uszczelki wszystkie a pozniej komputer i wszystkie czujniki niesprawne zmienione na nowe (komputer tez musial przekladac bo cos ze starym bylo nieteges).... ogolnie to byl doprowadzany do serii

autko oddalem do firmy ktora zajmuje sie tylko BMW (wszystkie naprawy mechaniczne), robia bardzo duzo silnikow, skrzyn itp wszystko na ORI czesciach...

kiloff 

Doczy: 10 Lut 2006
Skd: Krosno
Wysany: 2007-03-29, 12:14   

jaqub napisa/a:
ale ktore wg WAS sa ciekawsze te co mam (full MOTORSPORT) czy te takie jakby nowsze (tez 10 podwojnych ramion ale z mniejszym tym srodkowym dekielkiem i bardziej pozaokraglanymi ramionami)?

na te nowsze to ja od dawna poluje ;P ale niestety - tylko w cenach ok 2000 :/

www.system.mimbu.pl

southOFheaven 

Wysany: 2007-03-29, 18:26   

jaqub napisa/a:
southOFheaven napisa/a:

przeciez napisalem:

southOFheaven napisał/a:

zawory wymienione (w sumie 16szt poszlo), prowadnice, panewki, pierscienie (wszystko nominal) tuleja na 6szt cylindrze zmieniona (bo kawalek uszkodzonej swiecy ja porysowal)... delikatna obrobka glowicy (planowanie itp)... oczywiscie uszczelki wszystkie a pozniej komputer i wszystkie czujniki niesprawne zmienione na nowe (komputer tez musial przekladac bo cos ze starym bylo nieteges).... ogolnie to byl doprowadzany do serii

autko oddalem do firmy ktora zajmuje sie tylko BMW (wszystkie naprawy mechaniczne), robia bardzo duzo silnikow, skrzyn itp wszystko na ORI czesciach...

sorry, nie zauwazylem :prosze:

a masz moze namiary do tej firmy i koszt remontu jesli nie jest tajemnica :wink:

jaqub 

Wysany: 2007-03-29, 20:15   

southOFheaven napisa/a:
sorry, nie zauwazylem

a masz moze namiary do tej firmy i koszt remontu jesli nie jest tajemnica

BRJ
ul. warszawska 150
tel 0-81 5337823
Lublin

cena... remont mechaniczny byl troche ponad 3.2tys. pln +przeplywka ok 500pln (uzywka), komp 600pln(uzywka), czujnik polozenia walka rozrzadu ok 500pln +jakies pierdolki (w sumie ponad 5tys pln poszlo...

[ Dodano: 2008-01-12, 18:12 ]
przy okazji mycia autka zrobilem troche fotek wnetrza... nie posprzatane w srodku wiec sie nie czepiajcie :mrgreen:
poza tym czesc zdjec z lampa a czesc bez...

poza tym troszke sie pozmienialo...
radio>> alpine 9851R
tweetery>> jedwabne 25mm AXTON
wnetrze>>obszycie skora tylu, boczkow, slupkow przod, mieszkow

na montaz czeka:
przod zderzak ORI m3 z kratka, halogenami i hokejem
blaupunkt IVMR-7001 (7" LCD podsufitowy ze sluchawkami IR)
hartge 19"
lampy przod DEPO z ringami
HID 8000K
i jeszcze pewnie inne duperele

--==maly==-- 

Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2008-01-12, 18:14   

Śliczny masz ten środek.
pzdr

Gasper