BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Nie pali się rezerwa w e30
Autor Wiadomo
a_rekin 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 29 Sty 2007
Skd: Szczecin
Wysany: 2007-03-28, 22:48   Nie pali się rezerwa w e30

No MĘDRCY!!! Prawdziwy orzeszek do zgryzienia!!!

Nie pali się kontrolka rezerwy w e30.

Sprawdzone zostało:(no to lecimy..)

-żarówki-kilka sztuk
-2 zegary(na 100% (sprawne)
-wyjąłem pływak,zwarłem przewody które są podłączone do niego-nic
-sam pływak przewracałem góra dół -skazówka latała do 60l, potem w dół-brak 'lampki'
-sama wiązka ruszana,gnieciona itd aby sprawdzić czy któryś z kabelków się nie utarł-nic!
-próba (że tak powiem 'macania' przewodów od zegarów po drodze aż do wtyczek,gniazdek itd-nic!!!
-przy wykręceniu pływaka zajrzałem oczywiście ile jest paliwa i wyszło że lekka saharka więc odpowiedź w stylu pojeździj troche aż spalisz paliwo-ODPADA!!!
-wcześniej działało.Odstawiłem go na zime do garażu bo to Cabrio,w między czasie wymieniłem zegary na 'mniej zdezelowane' i problem się zaczął.Nie sądze abym coś urwał z kabelków po drodze tej przemiany bo na 'huzia juzia z młotkiem' do tego się nie zabierałem,więc w 'morde jeża' nie wiem o co chodzi.Co prawda autka wyprodukowane z napisami MADE IN WEST GERMANY czyli przed upadkiem muru same się naprawiają po średnio 2,3 dniach-hehehe ale gdyby jednak moje Cabrio obraziło się na troche dłużej to chętnie bym usłyszał od Was jak go naprawić co by się odgniewał!

Tradycyjnie dzięki serdeczne i pozdrowionka dla wszystkich właścicieli co mają w nazwie swojego autka 3 literki!!!

A_REKIN

Sonny 

Pomg: 4 razy
Doczy: 01 Lut 2006
Skd: cze100chowa
Wysany: 2007-03-28, 23:05   

a ktory plywak sprawdzales, bo sa dwa. Jeden za fotelem kierowcy od wskazowki, a drugi razem z pompa paliwa za fotelem pasazera jest wlasnie od rezerwy.

a_rekin 

Wysany: 2007-03-28, 23:11   

Sonny napisa/a:
a ktory plywak sprawdzales, bo sa dwa. Jeden za fotelem kierowcy od wskazowki, a drugi razem z pompa paliwa za fotelem pasazera jest wlasnie od rezerwy.

a widzisz.....????

a ja sprawdzałem tylko ten od kierowcy!
No dobra zakładając że tamten jest uszkodzony jak mogę dojść że coś go boli?
Jest jakiś osobny element który wystaje z pompy czy raczej jest tak samo zbudowany jak ten od kierowcy czyli metalowa rurka bez żadnych dodatkowych części?

Sonny 

Pomg: 4 razy
Doczy: 01 Lut 2006
Skd: cze100chowa
Wysany: 2007-03-29, 00:39   

nie wiem dokladnie jak on wyglada, ale mozesz sprawdzic czy jest uszkodzony odpinajac kostke i podajac mase na jeden z przewodow, dwa beda od pompy, a trzeci od rezerwy.

a_rekin 

Wysany: 2007-03-29, 10:10   

Sonny napisa/a:
nie wiem dokladnie jak on wyglada, ale mozesz sprawdzic czy jest uszkodzony odpinajac kostke i podajac mase na jeden z przewodow, dwa beda od pompy, a trzeci od rezerwy.

Ok!Dobra Dzięki!

Zobacze dzisiaj i dam znać.
Pozdrowionka!

SOER 
trzy dwa zero i

Pomg: 1 raz
Doczy: 29 Gru 2006
Skd: POZNAŃ
Wysany: 2007-11-06, 20:49   

Sonny napisa/a:
a drugi razem z pompa paliwa za fotelem pasazera jest wlasnie od rezerwy.

Mam ten sam problem .. świeciła się rezerwa zatankowałem i już się nie zapala.. mogę prosić jakieś wskazówki co rozkręcić itd. żeby dostać się do tego czujnika o którym pisze Sonny ?

http://www.realoem.com/bm...039&hg=16&fg=05 rozumiem że element nr. 9 jest od wskaźnika a elementy 10,8,7,6,5,4 są od rezerwy ?

...nieważne dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
Ostatnio zmieniony przez SOER 2007-11-06, 23:08, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: