BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Obnizac tylko przod???
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2004-11-04, 21:07   Obnizac tylko przod???

Mam e30 318is i chce je nieco obnizyc. Tyl siedzi dosyc nisko i to mi nawet wystarcza ale z przodu miedzy kolami a nadkolem jest spora szpara. Z tego co zauwazylem jest tak w wielu beemkach. Czy ma sens obnizanie tylko przodu i czy nie wplynie to zle na prowadzenie sie auta? Chodzi mi glownie o poprawienie wygladu a nie supertwarde zawieszenie, ile mm powinienem je obnizyc?

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2004-11-04, 21:59   

gadałem ostatnio na ten temat z rafałem - raczej wstawienie różnego zawieszenia przód/tył jest nie wskazane z uwagi na warunki jezdne - zwłaszcza w zakrętach, zwłaszcza przy różnej twardości zawieszenia - ale to tylko nasze rozważania teoretyczne - może ktoś ma doświadczenie praktyczne w tej kwestii
poza tym jak będziesz miał pochylony przód, to musisz mieć pancerną osłonę pod miskę....

... no i wreszcie chyba wszystkie E30 tak mają w naturze i taki ich urok... ostatecznie możesz sobie przespawać przedni błotnik, ale najpierw pomaluj sobie na zdjęciu, żebyś nie zeszkaradził pięknej linii swego bolidu

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-11-04, 22:41   

sam przod to beznadzieja - w E34 tak mialem cale 2 tygodnie - tym autem nie szlo jezdzic. Nie polecam (przod landie sie trzymal - a tyl potrafil uskoczyc).

Jak juz obnizac to kompleksowo - sprezyny + skrocone amorki i bedzie szla jak po szynach

cinek_sw 
Dezerter

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Leszno
Wysany: 2004-11-04, 23:10   

Całość albo nic, ewentualnie jak mówisz że tył masz już nisko to zrób tak jak ja czyli przód -60mm a tył -40mm lub inna kombinacja 8)

ps. Thomson zerknij do swojego profilu i uzupełnij brakujące pola np. skąd jesteś itp. :D :D

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

HyenoX M42B18
[Usunity]

Wysany: 2004-11-04, 23:33   

cinek_sw napisa/a:
Całość albo nic, ewentualnie jak mówisz że tył masz już nisko to zrób tak jak ja czyli przód -60mm a tył -40mm

i tak właśnie bym zrobił - najlepsza kombinacja :)

Anonymous
Go
Wysany: 2004-11-04, 23:51   

Wlasnie o to mi chodzilo czy nie wplynie to zle na prowadzenie. W takim razie zdecyduje sie na obnizenie przodu i tylu. Nie chce tylko z tym przesadzic ale z drugiej strony zastanawiam sie czy po obnizeniu np. przod - 40mm i tyl - 20mm bedzie jakas roznica?

Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2004-11-05, 00:28   

proponuje z wszelkimi kombinacjami poczekac do wiosny jak juz snieg stopnieje i widac bedzie wszelkie wyrwy i kamienie na drodze a jesli musisz juz koniecznie teraz to szykuj oslona pod miche-wlasnie taka tworze do m20
10mm aluminium powinno poskromic napastnika hehehhe

tsuru
[Usunity]

Wysany: 2004-11-05, 00:29   

panowie ...skoro juz mowa o obnizeniu przodu to jak tego dokonac???

....ja wymienilem teraz amorki tylnie na monroa ///czy jak tam sie to pisze ;) /// numer amorkow taki sam jak stare a tak bydle usiadlo na tyle ze no szok.
..sprezyny wporzadku ...
...jeszcze tylko nowe odbojniki musze zalozyc na amorki...

...ale jedno mnie wkurza..

...samochod tak stoi pod katem jakbym w bagazniku worki z cementem przewozil albo trotyl...

...zdaje sie ze to chyba wina zbyt miekkich sprezyn ...jesli cos takiego wogole jest...

...teraz mam dwa wyjscia ....albo obnizyc przod albo zalozyc jakies wieksze sprezyny...

...na nasze drogi wolalbym zmienic sprezyny ;)

ale jesli obnizac przod to jak ;) :?

tsuru
[Usunity]

Wysany: 2004-11-05, 00:34   

rafal ...

....10 mm ALUMINIUM ?? ?

wolalbym cgyba jakas plytke stalowa np:4mm
dobrze pospawac i zrobic czolg ;)

kiedys jechalem peugotem 405 i kamyczek ;) zrobil mi taka dziure
ze nie wygladala na dziure ale na rane szarpana ;)

moze przybedzie na wadze pare kilo ale wytrzyma ;)

rogaś318 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Wwa, Gardzienice
Wysany: 2004-11-05, 09:05   

....ja wymienilem teraz amorki tylnie na monroa ///czy jak tam sie to pisze ;) /// numer amorkow taki sam jak stare a tak bydle usiadlo na tyle ze no szok.
..sprezyny wporzadku ...
...jeszcze tylko nowe odbojniki musze zalozyc na amorki...

a jakie miales wczesniej?? bo moze być tak, żę miałeś z tyłu gazówki a teraz masz zwykłe olejowe. Gazowe mają to do siebie, że się same rozprężają i w efekcie toche mogą ci podnieść auto. tak mam u siebie...

:? z przodu załozylem gazowe delphi a ztylu tylko olejowe (bo gazowych nie mieli na stanie). teraz fura tak smiesznie wyglada (duzo miejsca miedzy opona a blotnikiem) ale sei przynajmniej nie boje polskich drog, a czesto jezdzilem droga uznana oficjalnie za najgorsza droge krajowa w polsce (zwolen- pulawy)

ps. teraz jak juz tamnie jezdze to ja wyremontowali :evil:

już nie Mczy.

Marcin320i
[Usunity]

Wysany: 2004-11-05, 18:35   

Natomiast ja mam obniżony przód przez sprężynki H&R a tył jest najprawdopodobniej fabryczny. Niestety zwoje w H&R’ach zrobiły się już płaskie a jedna trochę siadła, miałem zamiar je regenerować, ale kilku mechaników odradziło mi tego, więc mam zamiar założyć standardowe używane w dobrym stanie i do tego nowe amorki gazowe BOGE. Ciekawe jak będzie teraz stała - mam nadzieję, że nie będzie zbyt wysoko, bo taka ładna była ;)
Tak przy okazji - co myślicie o regeneracji sprężyn?

tsuru
[Usunity]

Wysany: 2004-11-05, 19:25   

nie no ...sprezyny sa dosyc tanie takze jak ktos wczesniej pisal ...

....raz a pozadnie....

...na tej zasadzie robie samochod
...od tylu bo taniej ;) bagaznik od srodeczka , konserwacja blach, sprezynki amorki, i cala reszta ...

....no i wmiare bede sie posuwac do przodu ;)

....rogas 318 ...no wlasnie w tym problem ze sa gazowe takie jak byly...

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: