Moj pedro zagubil klucz od srub zabezpieczajacych....i teraz pytanko....zdejmowal ktos kiedys takowe bez klucza (przejsciowki). Dodam ze sa okragle i maja taki wzorek w srodku
Spróbował bym kluczem hydraulicznym (zeby było jasne takim do krecenie rur) ma mocny uchwyt i rózne rozmiary powinnien złapac.
Jezeli nie - kawałek preta mniej wiecej oslifowac tak zeby chchodzuł w duza grzechotke i nabic w srube na scisło
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Kirek, ale one sa w alumie.... to pierwsze primo.... drugie primo ze jak pisalem sruba jest okragla calkowicie i jeszcze sie na okolo kreci, a wzorek do klucza jest w srodku!!! takie szlaczki jakby http://www.allegro.pl/ite...nowe_oryg_.html takie mniej wiecej sa....
fatalna sprawa pozostaje Ci chyba tylko "drogie" wiertło i dobra wiertarka....
tylko jak będziesz wiertał to bardzo powoli bo jak przegrzejesz wiertło to zakładasz nowe i tak pewnie z 4 Ci pójdą...
powodzenia
hehe a ja mialem 2 identyczne sytuacje tzn 2 auta kupione z zabezpieczeniem ale bez tej przejsciowki czy jak to sie zwie...
ja przyspawalem (na alumie) i ladnie odkrecilo sie... troche roboty ale innego wyjscia ja nie widze...
ktos ostatnio pisal ze te sruby zabezpieczajace to pic na wode i z pewnych firm praktycznie kazda niby "specjalna i niepowtarzalna" koncowka da sie odkrecic nakladka z inne zestawu... najlepiej objezdzic okolicznych wulkanizatorow na pewno cos znajda ew. skoro to taka koncowka ala torx to ja bym dopasowal dobrego TORXa i go po prostu "wbil" w ta srube i odkrecil... zawsze jesli sie nie uda tak mozna probowac dospawac nakretke (chyba ze fele maja male Et / w sensie sruby gleboko siedza)...
Jeśli masz McGard-y (to są takie jak te z linku ktory zapodałeś) to zapomnij o jakis dziwnych rzeżbach, nic to nie da, jutro sie zapytam w serwisie gdzie to zdejmują. Jezdząc po serwisach nie dopasujesz drugiej takiej nasadki, jest tyle kombinacji że firma daje jakies gwarancje(chyba) ze sie ich nie odkręci bez oryginalnej nasadki
Nie bardzo moge znaleść, ale odcinek jest krótki między Kasprzaka, a alejami jerozolimskimi są dwie stacje benzynowe na tyłach jest wjazd jedna ulica tam jest i są warsztaty jeden ma chyba szyld z zabezpieczeniami do kół
No i własnie przy okazji odkryłam, że zgubiłam kartkę z kodem do dorabiania śrub
jamialem taki problem i jak bym to powiedzial nie bylo problemu poszedlem do sklepu motoryzacyjnego i kupilem tzw. klucz do zabezpieczjacych srub. Sprzedaja z jakim sie chce wzorkiem cena takiego klucza 25zł.
_________________ Bylo :
E30 1,8L 1987
Jest :
No bestia E34 535 1989
Dobrze kolezanka mowi! To by bylo bez sensu isc i kupic sobie.... Z tego co wlasnie wiem, to w tych srubach co sa w galancie jest od ....... tych wzorow. Dzieki belisama, podjade tam i zapytam!! A Ty szukaj kartecki z kodem
Pablo, Tak jak pisąłem dowiedziałem sie gdzie można odkręcić McGard-y. Operacja nie jest tania bo 50zł/koło. Pytałem sie co tak "tanio" i pokazali specjalny zestaw właśnie do McGardów sprowadzzony ze USA za jakieś kosmiczne pieniądze a najlepsze jest to ze taki jeden grat do odkręcenia to sie bardzo szybko zużywa i trza zamawiac nastepny.
Reasumujać jak są wstanie odkręcić McGard-a to odkręcą każde inne zabezpieczenie a firma znajduje sie :
Batex-Pol Centrum Ogumienia
ul. Arkuszowa 145b - "radiowo"
Arkuszowa jest to przedłużenie Żeromskiego a potem Wólczyńskiej