Wysłany: 2007-04-04, 13:37 ramki na zegarach i czerwone wskazowki
siema
mam w glowie plan- czerwone wskazowki + alu-ramki na zegarach
jak takie cos sie zaklada ? czym maluje sie wskazowki zeby ladnie to wygladalo ?
prosze o jakie fotki ladnie zrobionych zegarow (ori tarcze) z takimi ramkami i wskazowkami
pozdro
Wysłany: 2007-04-04, 14:23 Re: ramki na zegarach i czerwone wskazowki
u sasiadow na www.e30.de w dziale "zrob to sam" jest pokazane fotostroy z takiego zabiegu, ale musisz sam poszukac, bo u nich gdzie sie nie wejdzie i nie zaglebi w ich stronach to zawsze w linku jest www.e30.de wiec nie ma jak skopiowac....
jesli chodzi o zegary w e30 to musisz zdemontowac oslony licznika, miedzy kiera a licznikiem jest taka listewka ochraniająca, ale zeby ja odkrecic to najpierw muysisz sie dostac od spodu i w tym celu musisz zdemontowac oslone dolną kolumny kier. (ten szeroki panel), wkladasz lapki do srodka i odkrecasz tą listwe a pozniej demontujesz zegary z zaczepow itd.....czyli srubka po srubce, a czerwone wskazowki albo zaadoptyjesz z innych zegarow od M3 ale to jak wygrac w lotto albo pomalujesz na czerwono. Zapewne są tu juz na forum magiki co przerabiali temat, wiec niech sie wypowiedzą....
Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Gru 2006 Skąd: Stalowa Wola/Kraków
Wysłany: 2007-04-04, 23:49
Dokładnie tak jak napisał poprzednik-lakier do paznokci wystarczy. Sęk to dobrać odcień czerwieni i kupić koniecznie matowy lakier-ja pogadałem z dziewczyną i dostałem kompletny wykład na ten temat więc udało mi się dobrze dobrać lakier
Później tylko odrobina cierpliwości i malowanie-wyszło całkiem nieźle.
Wysłany: 2007-04-05, 23:16
Szukajcie farbek do modeli, jakiś revell albo humbrol - ich jest najwięcej. Nie ma bata że jak kupicie "Matt" będzie jakiś połysk. Na jakimś niemieckim forum widzialem x-lat temu taki temat i malowali farbami do modeli
Szukajcie farbek do modeli, jakiś revell albo humbrol - ich jest najwięcej. Nie ma bata że jak kupicie "Matt" będzie jakiś połysk. Na jakimś niemieckim forum widzialem x-lat temu taki temat i malowali farbami do modeli
Dokładnie tak jak Gasper mówi, mam takie farbki, które dają efekt przezroczsty a mimo to zmienia się barwa, to sa farbki Humbrola do przyciemniania szybek w modelach, odpowiednie do pomalowania wskazówek. Na smierc zapomniałem o nich, hehe. Gasper nie mogłeś wcześniej przypomniec tego
Urbi znajdz wskazówki od E34 albo E32 bo z tego co pamietam w E30 sa pełne białe.
A fajny efekt powinien byc przy przezroczystej wskazówce - czyli boki u spód nie malowane a jedynie czesci na która sie patrzy.
Dajcie mi cos takiego na wzór a wam polamuje.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Siemanko.
Właśnie zakończyłem prace nad moimi zegarami w e30.
Zamysł był taki by pomalować wskazówki, dołożyć ramki i znaczek M-power.
Wskazówki pomalowałem farbą modelarską HUMBROL /po konsultacji z Kirkiem / kolor nr. 153 - mat. Dwie warstwy. Efekt - IDEAŁ. Naprawdę wygląda jak oryginał i super się prezentuje w aucie. Dołożyłem też znaczek M-power. Alu ramek już nie wkładałem, bo przy czerwonych wskazówkach i znaczku M stwierdziłem , że byłby już to przesyt. Także same alu ramki polecam od autka z białymi wskazówkami - daje to pierunujący efekt - znam to z doświadczenia bo w mojej byłej e30 tak zrobiłem.
Zegary wyszły tak jak na poniższym foto. Na zdjęciu widać też oryginał M3.
pozdro