No własnie oststanio ogladałem malowane czesci jakas farba srebrna i moje pytanie co to za farba moze ktos wie czy to zwykły hamezasrajt??
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-11-07, 19:34
zależnie która to część ... dekiel na przykład podlega tempraturom więc na niego walisz jakiś lakier termowytrzymały, coś w stylu lakierów do hebli. Widziałem w Leroy lakiery do 800st. C zileony czerwony niebieski i siakieś jeszcze chyba. NAtomiast elementy osprzętu silnika, które nie podlegają jakims drastcznym obciążeniom cieplnym mozesz pociągnąc zwykłym lakierem (akryl w puszce), których wybór jest większy.
Lakiernikiem nie jestem więc sorki za byki
Pozdro
P.S. Najczęściej ozdabiane elementy to dekiel zaworów, lub pokrywka plastikowa, koła pasowe i zębate zewnętrzne, przewody (lakier musi byc elastyczny). W ekstremalnych przymadkach kolektrory dolotowe, a nawet wydechowe (ale jeśli już je robić to wolałbym polerkę, chociarz delikatną, bo chromowania już ci nigdzie nie zrobią, ewentalnie pochodne tego zabiegu, pytaj). I na lakierach raczej nie oszczędzaj, bo jak ma to być na pokaz to lakier powinien byćjakiś ładny i trwały. Sam kupiłem coś w celu odświeżenia części silnika, ale taki syf wychodził że sobie darowałem. NA przykład świeży, nieprzeterminowany spray chromowy na korek wlewu oleju ... wogóle nie zasechł, po używaniu korka się rozmazało wszystko (chyab go wrzuce w benzyne i ch***).
A co do piaskowania kolektorów itp., to mi powiedzieli w A-Sz, że na łuckiej (centrum) to robią ... tam gdzie felgi.
A my u mnie w firmie malujemy przewaznie silniczki zwyklymi akrylami i nic sie nie dzieje mowie oczywiscie o czesciach typu blok dekiel bo na kolektorze wydechowym to te niby termiczne lakiery wam nie pomoga wszystko sie z czasem wypali.
Dobra dzieki na info juz sam sie dowiedziałem czego uzywac własnie zeby nie było takich opcji.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.