BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[e36 318i] Koledzy jakie świece i kable wys.napiecia?
Autor Wiadomo
dioob 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 26 Gru 2006
Skd: okolice krakowa
Wysany: 2007-04-13, 17:48   [e36 318i] Koledzy jakie świece i kable wys.napiecia?

Jak w temacie za 2 tygodnie montuje lpg do autka i postanowiłem wczesniej zapodać jej nowe kable wysokiego napiecia i nowe świece.
I tu pytanko jakiej firmy zakupić wyzej wymienione rzeczy, myslałem nad świecami NGK lecz słyszałem opinie ze w ostatnim czasie zepsuła sie ta marka.
Doradzcie jakiej firmy i mniej wiecej jak to sie przedstawia cenowo.Z góry dzieki i pozdrawiam.
Aha autko to e 36 318 i z 91r.Pozdrawiam.

brain69 - usunięty
[Usunity]

Wysany: 2007-04-13, 18:01   

ja jeździłem zawsze na NGK i polecam a kable w zasadzie możesz założyć dowolne byle nie najtańsze jakiś egzotycznych firm, niekoniecznie musi być bosch

Monika 

Doczya: 05 Kwi 2007
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-04-13, 21:15   

Ja mam teraz zarzucone Champion'y (kabelki) i wszystko sprawuje sie dobrze nawet przy LPG
pozdrawiam

jackx 

Pomg: 16 razy
Doczy: 07 Sty 2007
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-04-13, 21:39   

zawsze jeżdziłem na Championach , swiece i kable.
z NGK miałem niezbyt dobre doswiadczenia, ale to jest wszystko wzgledne, jesli miałes NGK i nie masz im nic do zarzucenia to kup NGK, jesli chcesz zaszalec to kup i przetestuj Championy :spoko:
kable hmm... Bosh bedzie droższy od pieniędzy , Champion jest O.K. a co do reszty to nigdy nie miałem okazji testowac zawsze wybierałem Championy

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-04-14, 09:07   

brain69 napisa/a:
ja jeździłem zawsze na NGK i polecam a kable w zasadzie możesz założyć dowolne byle nie najtańsze jakiś egzotycznych firm, niekoniecznie musi być bosch

świece NGK albo Beru - używałem jednych i drugich w M40, żadnych zastrzeżeń..
a jak chcesz oszczędzać na kablach WN, to lepiej wcale ich nie kupuj, bo na jesieni kupisz nowe takie jak trzeba - tu się naprawde nie da zaoszczędzić, BMW nie wybacza gazu i byle jakich przewodów, wiem bo to nieraz przerabiałem u siebie...
dobre przewody, to Bosch, Beru i NGK... z tych 3 marek, najtaniej chyba można kupic NGK na Allegro
http://moto.allegro.pl/se...pay=0&country=1

dioob 

Wysany: 2007-04-14, 17:03   

Też tak myśle ze kupno tanich kabli niewiadomo jakiej firmy to wyżucenie kasy w błoto, zdecydowałem sie na chempiony, zobaczymy jak sa one dostepne w mej okolicy, a jak nie to zapodam Beru, koszt tych kabli orientacyjnie to około 300 zł do mej bety .
Dzieki koledzy za informacje.Jak załoze lpg i wymienie kable wraz ze świecami to dam znać jak sie to wszystko sprawuje.Pozdro

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2007-04-14, 18:35   

najpierw zaloz lpg i zobacz jak bedzie chodzilo :) jak bedzie kaszana to wtedy kupuj swiece i kable :>

dioob 

Wysany: 2007-05-01, 10:10   

Dokładnie zrobiłem tak jak kolega wyżej napisał, narazie autko chodzi bez problemu, jesli problem nie bedzie wystepował to wstrzymam sie do jesieni az zwiekszy sie wilgotnosc powietrza.
Dzieki za rady koledzy.

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2007-05-01, 14:45   

:jupi: i dobrze zrobiles - bo p oco wydawac pieniadze wtedy kiedy autko sie o nie nie domaga :D

dioob 

Wysany: 2007-05-06, 13:38   

:spoko: narazie jest oki, ale co sie odwlecze to nie uciecze ;)

ma_ciek 

Doczy: 14 Lut 2007
Skd: Wawa
Wysany: 2007-05-07, 22:48   

Zawsze jezdzilem na Ngk wczesniej w e36 325 mialem swiece ngk platinium i byly naprawde super, ostatnio kupilem swiece Ngk do 328 i silnik pracowal nie rowno :( ,wiec postanowilem wkrecic z powrotem stare i jest git,trzeba uwazac gdzie sie kupuje swiece,ja co prawda kupilem je w intercarsie.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: