Witam, autko mam już jakiś rok i generalnie każda złotówka z biednej studenckiej kieszeni idzie na doprowadzanie auta do stanu tip-top, zbieranie brakujących plastików, podłączanie elektryki itp
Samochód to 325i z 17.12.1988 roku w lakierze lachssilber met.
Ma pare gadżetów z serii m-sport
po zawieszeniu raczej nie ma śladu (Bilstein B6 + czerwone H&R ale nie wiem jakie obniżenie)
szpera, czarna podsufitka i takie tam różne bzdety
Silnik zalany jest półsyntetykiem Elf Competition sti 10w/40
Plany są bogate ale trzyma mnie budżet :zly:
Na pewno będą jakieś ciekawe felgi, albo przynajmniej oryginalne 15 i raczej bedzie szybciej i lepsze hamowanie - ale to po tym jak już ją doprowadzę do stanu jaki chce
Z pewnością nie będzie agrododatków
Fotki z ogłoszenia:
Od razu uprzedzam że ta gałka też wylatuje może i jest dosyć wygodna i ze skóry ale nie czerwona - narazie poprostu mam wazniejsze wydatki..
Wykres z hamowni:
Fotki z klubowego (srk) trackday w wyrazowie w listopadzie '06
Po zdjęciu zimówek można było zacząc znowu coś jeździć:
W razie jak będą przybywać fotki będe temat uaktualniał
Pozdrawiam
Tomek
Ostatnio zmieniony przez kuzyn 2009-12-10, 22:24, w całości zmieniany 3 razy
kurde coraz wiecej samochodów z krakowa, tak blisko jezdzicie mojego miejsca zamieszkania ja zadko was widuje albo wogóle tylko bardzo często widuje samochód druchy, Fajna bodoba mi sie taka jaka jest . . .
Fajnie że srebrne (bez powielania schematów) =D i fanie że qp autko wyglada bardzo sympatycznie =D gałka od skrzyni jakoś taka czerowa (jak chcesz to mam do sprzedania orginalną w idealnym stanie) =D
Ładna moze by tak mt 2 na przodzik ? BH i felgi ladne felgi czynia auto calkiem innym pozdro tak trzymac ja sie musze na wyrazow wybrac jak mokro bedzie bo szpery nie mam i na suchym szkoda auta meczyc
_________________ ( OO=[][]=OO ) + ( . Y . ) = To Co Lubimy
Co do stylistyki to dokładka z is zostaje..
Felgi planuje - ale jakie to zobaczymy..
Myślałem jeszcze nad znaczkami srebrno - czarnymi zamiast oryginalnych ale mam co do nich mieszane uczucia cały czas..
Co do gałki to nie jest to super pilna sprawa, a chciałbym wsadzić oryginalną podświetlaną, podobnie jak lusterko z oświetleniem itp itd..
Pierwszy powazny wydatek to remont zawieszenia, który planuje na wakacje, aktulanie jestem w trakcie przywracania elektryki do nalezytego stanu..
pzdr
Świetne fotele i widzę że byłeś w mieście z rakietą 8)
_________________ Coś się stało że się ze...ło
duchPW [Usunięty]
Wysłany: 2007-04-19, 18:59
sama dokładka MT2 bez zderzaków a przy okazji listewek na drzwi, progów i tylnego zderzaka z dokładką wygląda jak psu z duρy
do tej E30 bardzo fajnie pasuje dokładka od ISa
jak już jest taka seria, do walnąłbym jej srebrną nerkę felgi 15 BBS (oryginałki) albo jakieś fajne 16 - nie siliłbym się na jakieś mega wymyślne felgi, bo to auto wygląda na rasowego zapier...lacza, a nie na lansowóz
nie wiem też czy to kwestia takiego obniżenia, czy masz zwalone tylne amorki - ponieważ auto jest w ruchu, to może to być oczywiście efekt przyspieszania - mimo to tył trochę za nisko siedzi jak na 14"
bardzo fajny i zadbany środek - gałka jest słaba, ale to nie problem, bo i koszt wymiany nie jest wielki
zrób sobie jeszcze aluramki na zegary - taki drobiazg a cieszą oko kierowcy
ale przede wszystkim - jeśli jeszcze nie masz szpery, to ją koniecznie załóż - trzeba wyłożyć nieco kasy, ale szybko się zwraca w postaci mega frajdy - nawet podczas jazdy bez uślizgów, a jak masz, to masz w zasadzie idealne autko
po wykresie widać, że masz zdrowy silnik, więc szpera Ci się na pewno przyda
prawdę mówiąc takie E30stki lubię najbardziej i strasznei chciałbym taką mieć
więc gratuluję i życzę przyjemnego użytkowania
Oczywiście szpera jest, od dnia kiedy auto wyjechało z fabryki, co do zawieszenia to faktycznie siedzi nisko z tyłu, w wakacje chce zrobić remont (napewno tylny wózek i poduchy amortyzatorów + regeneracja amortyzatorów jeśli mi je dopasują do sprężyn)
Co do felg to chodza mi po głowie ori 15" właśnie (najbardziej bliskie budżetowo - w sensie najwcześniejsze) albo 16" azev, ewentualnie alpina do e21 lub e30..
A co do lanserskich wynalazków to takie mi sie spodobały
Z nowinek to puściła mi właśnie chłodnica
Zawsze jak mam wyjść na prosta z kasa to sie pojawia jakiś wydatek do auta...
A tak w ogóle to wstyd sie przyznać ale nie mam kiedy jej porządnie wypucować, nawoskować i strzelić jakąś sesyjkę - chociaż pracuję nad tym i napewno nie omieszkam uaktualnić tematu o nowe fotki
Z aktualności - zrobiłem małego tuning'a
Pod maską zagościła rozpórka produkcji tarnowskiej na wzór wiechersa
stal, oryginalnie na czerwono - u mnie jak widać na czarno (czerwień pasowałaby tylko do gałki ale ona niedługo wylatuje..)
Wrażenia - jak najbardziej pozytywne, auto pewniej sie prowadzi, różnicę czuć wyraźnie..
fotki:
pzdr - zwłaszcza dla frantica i wiechae30 za załatwiania