Wysany: 2007-04-20, 11:23 Kierownica/Fajera w e32 ;)
Ano problem jest poważniejszy niż myślałem, bo frezowany otwór w fajerze z 93 roku jest większy niż ten co mam obecnie w kierze i po prostu nie da się tego zamontować.
Jakieś patenty może? Mam kierownice, ale nie chce wymieniać całej kolumny.. Z poduchą sobie poradzę ale z montażem, mam wątpliwości.
Ostatnio zmieniony przez kafarek 2007-04-20, 13:55, w caoci zmieniany 1 raz
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-04-20, 20:02
kafarek napisa/a:
A może jakiś patent na wieloklin?
NABA!
nie wiem czy da się tak wymienić cały układ kierowniczy... tylko naba Cię ratuje...
w Twoim przypadku mozesz wybierać miedzy fajerami z e28, e30, e34...
ps. fajera spoko określenie -niepamietam kiedy ktoś tego ostatnio przy mnie użył, ale od razu patrząc na temat widziałem o co chodzi... a dla niezorientowanych polecam doskonałą książke Witolda Rychtera "Moje dwa i cztery kółka" w której jest mnóstwo takich (egzotycznych określeń.
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
jedyne rozwiazanie to zalozenie kolumny od tej nowszej kiery - problemu duzego nie ma jak masz dawce i bedzie wszystko jak w oryginale - nowszej kiery nie zalozysz na stary typ wieloklinu i odwrotnie a drugim utrudnieniem jest to ze zmienia sie odsadzenie kierownicy - stary typ jest grubszy - idzie blizej fotela
Naba od e-28 do e-30 pasuje???? Mam nabe do e-28 i nie moge jej założyć do e-30. Może coś kombinowane???
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
Naba od e-28 do e-30 pasuje???? Mam nabe do e-28 i nie moge jej założyć do e-30. Może coś kombinowane???
W e28 były 2 rodzaje wielowypustów, nie pamiętam w którym roku była zmiana, ale ten starszy typ nie pasuje do e30, za to chyba jest identyczny z tym w e24, ten nowszy typ jest kompatybilny z e30.
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
Wysany: 2007-04-21, 11:47
Sosen napisa/a:
ANDRZEJ-BIELAK napisa/a:
RoboCop napisa/a:
W e28 były 2 rodzaje wielowypustów, nie pamiętam w którym roku była zmiana, ale ten starszy typ nie pasuje do e30, za to chyba jest identyczny z tym w e24, ten nowszy typ jest kompatybilny z e30.
tak w e28 były 2 rodzaje -ale wspominałem, ze zamiast kombinować z kol. kierowniczą ma szeroki wybór kierownic z innych modeli...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Wysany: 2007-11-16, 11:19
-odpinasz kleme na akumulatorze;
-przekręcasz kierownice o 90stopni(żeby mieć dostęp do śrub TORX 25 - 2 sztuki na godzinie 3-ej i 9-ej, które utrzymują poduszkę na kierownicy) najpierw w jedną stronę, później w drugą stronę- ciężko wyczuć te śrubki, bo są mocno zagłebine w plastiku kierownicy;
-zdejmujesz poduszkę i masz dostęp do śruby (klucz 16) mocującej kierownce do przekładni - odkręcasz tą śrubę przy wyjętym kluczyku stacyjki;
-żeby zdjąć kierownice, trzeba zdajesie(po odkręceniu powyżeszej śruby) włożyć i przekęcić kluczyk od zapłonu, żeby puściła blokada kierownicy...