Wysany: 2007-04-22, 13:41 Co sie dzieje z moim mostem?
Witam.Mam pytanie,pisałem w innym poscie o problemie ale juz doszedłem ze to most i tu mam pytanie.Mam most S 4.27 i w jezdzie na wprost jest ok ale przy skrecie cos bardzo buczy w moscie.Nawet jak sie go pcha i skreci sie kiere to słychac buczenie i czuc na kołach ze cos obciera.Podniosłem cały tył auta,oba koła w górze.Kręcąc jednym kołem (kręci sie lekko),drugie kręci sie w tym samym kierunku i jest cicho.Natomiast gdy kumpel przytrzymał jedno koło a ja kreciłem drugim to znowu sie pojawiło to buczenie i strasznie ciezko było kręcic kołem.Dodam ze mechanik zmienił mi olej w moscie,poduszke pod mostem i chyba odkręcał półoś.Po tym wszystkim własnie pojawiło sie to buczenie a przed ta robota było wszystko ok.I mam pytanie co zrobic z tym mostem,czy juz sie konczy?Dodam ze mam E30 316 touring.
Pzdr.Prosiak
mechanik nie pamieta jaki olej,mówi ze jakis przekładniowy
Pzdr.Prosiak
niech sobie lepiej przypomni.powiedz mu ze ma znalesc banke z ktorej wlewal ten olej albo rachunek ze sklepu
z mechanikami trzeba ostro i trzeba stac nad nimi i drzec morde jak robia cos nie tak inaczej olewaja sprawe
znalm wielu takich fachowców.w niedziele jeden taki w moim wieku niby gaz do aut zaklada.chcial zobaczyc jak mam zalożony u mnie w aucie.podeszlismy do auta oczywiscie chce otworzyc maske w druga strone a twierdzil ze zakładal juz w kilkudziesieciu takich beemkach gaz no ale ok . otworzyłem maske sam on wsadza tam łeb i szuka parownika midzy silnikiem a puszka filtra i mowi ze nei moze odczytac napisu z tej tabliczki ja sie pytam k... z jakiej tabliczki i pokazuje ze parownik to jest na samym wierzchu przy lewej lampie
chłopaczyna takie bajki opowiada reszcie matołków jak to przyjezdza klient na regulacje sekwencji a on w 1,5 minuty reguluje mu gaz i kasuje go na 150zl a oni łykaja takie teksty jak młode pelikany
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
dzieki kolego za rade.Tak zrobie i zobaczymy co bedzie
Pzdr.Prosiak
[ Dodano: 2007-04-23, 20:00 ]
....zmieniłem olej na CASTROLa SAF-X .Pozyjemy zobaczymy co bedzie.Ten co wylałem z mostu juz na oko róznił sie od tego co wlałem.Chce mi sie przez tego mechanika.
Pzdr.Prosiak
[ Dodano: 2007-04-29, 07:55 ]
....i znowu zmieniłem olej ale tym razem na SAF-XJ i wszystko ucichło ewidentnie była to wina oleju.Niestety mechanik nie popisał sie wiedzą i wlał jakies gówno do mojego dyfra.
Pzdr.Prosiak
Witam.Panowie/Panie mam podobny problem jak PROSIAK. Most miałem sprawny zalany hipolem od kiedy posiadam auto tj. prawie 5 lat.Ale most jak most i zaczęło lecieć z mostu od strony wału i pukać przy ruszaniu .Autko dałem do stacji diagnostycznej gdzie mechanicy wymienili mi jakis uszczalniacz i podporę wału, mowili ze dolali oleju bo wiadomo wymiana tego uszczelnicza.Po ok miesiacu od wymiany nagle zaczał wyc mi most teraz wiem dopiero jak to wyje bo nigdy wczesniej tego nie miałem.Zaczyna wyć tylko chwilami i tylko gdy dopiero co zaczynam jechać np.rano do pracy.Po kilku kilometrach juz jest dobrze.Panowie jaki moze byc powod?Wymienic na nowy hipol?Pozdrawiam
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
Pomg: 9 razy Doczy: 05 Mar 2008 Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2008-10-28, 17:29
Cytat:
dolali oleju bo wiadomo wymiana tego uszczelnicza
Tu drugi ...
A tu..popełnisz trzeci
Cytat:
Wymienic na nowy hipol??
PS..DYFER w e30..to juzna dzisiejsze czas ybolączka. cięzko znaleźć "gut" dyfer, a nie opłaca sie naprawiać starego...
jedyny ratunek pozostaje w dyfrach od Compacta do 9x r..nie pamietam do którego były takie same...no i chyba Z3....
ja ostatnio założyłem już trzeci dyfer...tez wyje .. ale zyje siędalej
Boże jak ja bym sie miał przejmować jęczącym dyfrem i pukaniem przy ruszaniu to już dawno musiałbym odstawić auto i nim nie jeździć Mój wyje jak skurczybyk puka , stuka i jakoś tak od 30 kkm i wyje sobie dalej i jakoś żyje
_________________ Tizianrot 324d E30 ==> była
Teraz kierowca czerwonej iSki