Wysany: 2007-04-23, 14:19 [e30] jak zdemontować kierunkowskazy?
kupilem nowe kierunku do E30, problem w tym ze nie mam pojecia jak odkrecic stare sidzialem nad tym godzine , urwy leciały i lipa nie wiem jak sie dostac do srub
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2008-01-28, 18:49, w caoci zmieniany 1 raz
dwie sruby typu trox od spodu zderzaka trzeba odkrecic i zsuwasz zderzak do przedu auta z zaczepow na bokach. robota prosta nie powinienes miec problemow
Jak już o ściągnięcu zderzaka - co zrobić z tyłem?
Ja próbowałem z jednej strony. klucz dwoma rękami targałem, zaparłem się o krawężnik iiiii . . . . NIC. porażka . . . .
Jak sie wkur... to chyba rozwiercę te śruby, tylko co potem? da sie jakiś " patent" potem zastosować żeby spowrotem go przykręcić ? Od góry da się cosik odkręcać?
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
patnt na tylny zderzak jest taki - kladziesz sie pod autkiem i odkrecasz go razem z amortyzatorami - razem 4 nakretki 13 i po sprawie wymacasz je od spodu.
Jak już o ściągnięcu zderzaka - co zrobić z tyłem?
Ja próbowałem z jednej strony. klucz dwoma rękami targałem, zaparłem się o krawężnik iiiii . . . . NIC. porażka . . . .
Jak sie wkur... to chyba rozwiercę te śruby, tylko co potem? da sie jakiś " patent" potem zastosować żeby spowrotem go przykręcić ? Od góry da się cosik odkręcać?
kup duzo wd40 czy cos takiego i psikaj na te sruby i ciagle probuj
wez pozniej wieksza rure i napewno pusci
_________________ Jaworzno Lans Squad
sprzedam krzyże do bh jak oryginały
pw lub gg
324dA
patnt na tylny zderzak jest taki - kladziesz sie pod autkiem i odkrecasz go razem z amortyzatorami - razem 4 nakretki 13 i po sprawie wymacasz je od spodu.
Yhmmm . . . . nie bardzo rozumiem. . . . ściągałem ostatni amory tył i jak sie zabrac za zderzak to nie mam pojecia dalej . . . ma jeszcze na dodatek zderzak z tyłu pfeby, i dwie małe " rewizje" ktorymi mozna sie tylko dostac do śrub. ., . . wd zaczne psikać chyba z tydzień czasu codziennie, i moze co z tego bedzie . . . .chyba że ktos ma jakiegoś godnego polecenia " penetratora" ?
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
Pomg: 1 raz Doczy: 22 Gru 2004 Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2008-03-15, 17:45
Sorki za odkopanie tematu ale czeka mnie tez demontaz tylnego zderzaka i stad moje pytanko moze mi ktos podac jaki jest rozmiar tego klucza Torx do tych 2 srub (oczywiscie chodzi o szeroka lampe). Cos mi swita w glowie ,ale nie jestem pewien czy to jest 52 czy moze 54. Bylbym wam wdzieczny za udzielenie informacji
_________________ BMW E30 318 iS 90' Coupe Diamantschwarc metalic coraz blizej idealu (czyt oryginalu z lekkim upiekszeniem)