BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Brak wbitego gazu w dowód - Co robić???
Autor Wiadomo
rafx666 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 10 Lip 2006
Skd: Toruń
Wysany: 2007-04-25, 19:13   Brak wbitego gazu w dowód - Co robić???

Witam,
Dzisiaj miałem kontrole drogową, wszystko pięknie dopuki nie otworzyłem bagażnika, wtedy policjant zobaczył butle z gazem i powiedział, że nie ma wbitego LPG w dowód (LPG kupiłem używaną bez żadnych papierów i zamontowałem do auta...) i zabrał mi dowód...Co zrobić, żeby załatwić wbicie LPG w dowód, z kąd papiery?Mam zaprzyjaźnionego diagnoste także przegląd mi załatwi bez demontażu całej instalacji. Ale co zrobić jak znowu zatrzymają i zabiorą dowód...??? Z kąd uzyskać homologacje na LPG, czy wystarczy kupić urzywaną butle z papierami, czy też trzeba mieć jakieś zaświadczenia z zakładu specjalistycznego który montuje LPG? A z kąd je wziądz...
z góry dzięki za pomoc,
pozdro

marvin-86 
Częstochowa

Pomg: 1 raz
Doczy: 26 Lis 2006
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-04-25, 19:25   

do gaziarza on zrobi przeglad instalacji i za duzzzooooooo wodki wypisze ci homologacje pozniej do urzedu zmiana dowodu zeby dobili Lpg i chyba powinno dac rade ;)

MACIEK_1407 
bandit_007

Doczy: 22 Kwi 2007
Skd: WARSZAWA
Wysany: 2007-04-25, 19:35   gazik w beem

witam, pracuje w wydziale komunikacji wiec ci podpowiem.
do wpisania instalacji gazowej w dowód rejestracyjny potrzbne sa : faktura z zakładu matujacego instalacje, wystawiona na konkretny samochód oraz wyciag za świadectwa homologacji ze sposobu montażu instalacji lpg , równiez wystawionego na konktretny samochód. jeśli kupiłeś gazik używany bez papierów to masz problem bo tego nie wpiszesz, żeby odebrać dowód rejestracyjny to albo załatwisz sobie te papierki, albo załatw badanie tech (zaświadczenie za stacji kontroli) że gaz zdemontowałeś i wtedyzgodne to będzie z dow rej. a w przyszłości to przy kontroli będziesz miał problem, chyba że masz dow rej starego rodzaju to może jakiś diagnosta ci ten gaz wstępluje, ponieważ kidyś to diagności gaz wbijali w dowód, jesli masz dow rej nowego rodzaju to nie przejdzie. pozdr Maciek

rafx666 

Wysany: 2007-04-25, 19:37   

Tylko chyba do jakiegoś prywaciarza, bo np. wątpie, żeby np. w Elpigazie mi to zrobili, mam nadzieje, że masz racje, u mnie melin ze wódą nie brakuje hehe

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2007-04-25, 19:41   

hehe widywalem kiedys nawet ogloszenia w gazetach motoryzacyjnych z ktorych mozna było wywnioskowac .. ze chodziło o załatwienie formalnosci .. z tego co sie orientuja cena w Plocka za taka impreze kiedys wynosiła 200zł

rafx666 

Wysany: 2007-04-25, 19:43   

czyli ciężko bedzie coś z tym zrobić...A może kupić jakąś urzywaną np.niesprawną instalacje żeby tylko papiery były i zaświadczenia o montażu?

ubott 
niezatapialny

Pomg: 7 razy
Doczy: 24 Lip 2006
Skd: warszawa
Wysany: 2007-04-25, 19:44   

czesto gazownicy wystawiaja taka fakture jak im zwrocisz za vat + dorzucisz pare groszy na dobra flache

pozdro
mechanika bmw

www.ubottgarage.pl
tel 502928155

MACIEK_1407 
bandit_007

Wysany: 2007-04-25, 19:50   

jak kupisz używaną z papierami (nawet uszkodzana to papiery będą wystawione na inna furę niż twoja!!

rafx666 

Wysany: 2007-04-25, 19:53   

czyli pozostaje mi załatwić z gazownikami, bo diagnosta nie wystawi papieru, że instalacja jest sprawna?

MACIEK_1407 
bandit_007

Wysany: 2007-04-25, 20:00   

nawet jak diagnosta ci wystawi ze gaz jest sprawny to itak w wydziale kom ci tego nie wpisza. podjedz do jakiegos gazownika może za jakąś kaskę wystawi ci fakturę i homologację na nowo, na cieie i na twój wózek, warto spróbować, lub niby zdemontować gaz na papierze,obebrać dowód, butlę lpg wsadź do koła o otwór do tankowania zamontój od dołu samochodu, żeby nie było bo widać, może psiarskie tego nie ogarną i nie będą sie czepiać.

rafx666 

Wysany: 2007-04-25, 20:06   

Z przeglądem to nie powinno być problemu, bo mam znajomego i "na przeglądy nie uczęszczam..." właśnie myśle żeby kupić butle do koła zapasowego bo mam walec 80 l i może się nie kapną. 2 razy mnie trzepali i nic nie mówili, do dzisiaj...bo butle widzieli. Może zna ktoś jakiś zaprzyjaźnionych gazowników w Toruniu co lubią wódeczke?

Lex 

Doczy: 01 Sie 2006
Skd: kraków
Wysany: 2007-04-25, 20:06   

jest pewien sposób na legalizacje LPG tylko musisz mieć papier na butle i butla musi być min. z 2002 roku!Kosztuje to ok 300zł!Sam teraz to sobi załatwiam

rafx666 

Wysany: 2007-04-25, 20:35   

można cos jaśniej na pw???

Grzesiek 

Pomg: 8 razy
Doczy: 25 Lut 2007
Skd: Rudnik nad Sanem
Wysany: 2007-04-25, 20:37   

ja zalatwialem ze znajomymi na ich auta ,poprostu jechali do gazownika i kupowali nowa butle i mieli papiery i gaziaz im wbijal coprawda niedawno zabrali mu koncejse i uprawnienia ale ile aut on wbil to tylko on wie od nas bylo chyba 12 sztuk!!!

rafx666 

Wysany: 2007-04-25, 20:48   

jutro pojeżdze po tych oszołomach to może coś da sie załatwić, jak ktoś ma info to plis o kontakt

[ Dodano: 2007-04-26, 11:27 ]
kurde mój znajomy diagnosta, siedzi teraz w raichu i nie załatwi przeglądu...a na stacjach jak dzisiaj byłem to sie boją i mówią, żebym zdjął instalacje...zobacze jeszcze co słychać u gazownikóe

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: