BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Swiece DENSO
Autor Wiadomo
siwy e-36 
BMW Forever

Pomg: 2 razy
Doczy: 16 Lip 2006
Skd: SarbinowoPL/WaliaUK
Wysany: 2007-04-26, 12:34   Swiece DENSO

A wiec jak w temacie. Co myslicie o swiecach DENSO :?: Bo wlasnie mam zamiar u siebie wymienic swieczki a polecono mi wlasnie ta marke, oczywiscie sa one sprawdzone tzn kolega jezdzil na roznych swiecach(ngk, bosh itd) i twierdzi ze wlasnie DENSO najlepiej nadaja sie do lpg w bmw oczywiscie. A u mnie jak wiadomo jest m52b28 na sekwencji lpg. Czekam na wasze opinie. Pozdro

oprych525i 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 15 Kwi 2007
Skd: Nasielsk
Wysany: 2007-04-26, 13:10   

Nic onich niwiem ale ostatnio tez je ktos polecal , jak bys dal jescze info ile one kosztuja wstosunku do ngk

Jakub316 

Pomg: 1 raz
Doczy: 16 Pa 2004
Skd: Halinów
Wysany: 2007-04-26, 15:06   

Chyba nie są złe skoro wszystkie "japończyki" wyjeżdżają na tych świecach z fabryki

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2007-04-26, 16:27   

olac sprawe. swiece nadaja sie tylko do chinskich aut. dla mnie chinskie i yaponskie to ten sam szmelc :]

siwy e-36 
BMW Forever

Wysany: 2007-04-26, 17:27   

Jakub316 napisa/a:
Chyba nie są złe skoro wszystkie "japończyki" wyjeżdżają na tych świecach z fabryki

Wlasnie o to chodzi ze sa to bardzo wytrzymale swiece i wlasnie idealnie nadaja sie do lpg, znajomy twierdzi ze np ngk sa dobre ale tylko na pb, na lpg wytrzymuja stosunkowo krutko.. I podobno Denso sa dobrej jakosci, z tego wzgledu ze jest to nowa marka na rynku i chca sie wybic. Co do ngk slyszalem opinie ze strasznie sie popsuly, te ktore jeszcze produkuja w japoni sa ok ale te z chin czy tajwanu sa do niczego. A co do ceny to sa w podobnej cenie co ngk, nawet ciut tansze-zaleznie od sklepu.. Wiec raczej je wyprubuje. Pozdro i dzieki za opinie.

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2007-04-26, 19:51   

jak chcesz remont to kup DENSO... na forum smarta byl ostatnio poruszany temat tych swiec... w smartach (benzyna turbo) jak silnik jest troche juz zuzyty i pierscienie przepuszczaja olej, jezdzi sie na pb98 i na 5tce z vmax (wysokie obroty) temperatura w silniku (komorze) drastycznie wzrasta i rozpada sie porcelanka (ew. elektroda odpada) i robia spustoszenie w silniku... wg mnie ten sam efekt osiagniesz jezdzac na lpg... spalanie lpg zachodzi z wyzsza temp. + lekki kat ew. bardzo szybka jazda i bedziesz mial to samo...
nic nie swiruj tylko kup orginalne NGKa... ja tez swirowalem i kupilem briski premium LGS po 8tys km jedna swieczka sie rozpadla i klopot gotowy...
jak niewierzysz to poczytaj inne tematy o swiecach i zobaczysz ze w sumie kazdy temat konczy sie tak samo: KUP NGK :mg:
jesli bedziesz zmienial swieczki co 20tys km bedzie OKa :!:

siwy e-36 
BMW Forever

Wysany: 2007-04-26, 22:03   

Ok. Spoko skoro faktycznie byl problem z tymi swiecami to niema co ich brac.. Myslalem zeby je kupic bo znajomy mi je polecal, wiec sie zastanawialem... Ale jednak dam sobie z nimi spokoj 8) Dzieki jaqub za podpowiedz. Pozdro

ANDRZEJ-BIELAK 
Biała Może Więcej

Doczy: 04 Wrz 2006
Skd: BIAŁYSTOK
Wysany: 2007-04-27, 07:12   

Moim zdaniem jeżeli nawet są tańsze , to lepiej dołożyć i kupić NGK.

siwy e-36 
BMW Forever

Wysany: 2007-04-27, 16:01   

ANDRZEJ-BIELAK napisa/a:
Moim zdaniem jeżeli nawet są tańsze , to lepiej dołożyć i kupić NGK.

Dokladnie z takiego zalozenia sam wychodze, a kiedy bralem pod uwage denso to nie dlatego ze sa tansze ale dlatego ze dobry znajomy(ktory z reszta juz nie pierwszym bmw jezdzi) mi je polecal, bo cytuje''sa bardziej wytrzymale od np ngk jesli chodza na lpg...'' i generalnie wlasnie o to mi chodzi zeby sie sprawdzily na lpg i zebym niemusial ich wymieniac co 10tys. A tak pozatym niekupilem bmw zeby oszczedzac na czesciach, tym bardziej na swiecach(ktore przeciez w sumie kosztuja grosze). Mam sporo znajomych ktorzy maja bmw i wiem ze pchanie do nich lipnych czesci(tanich zamiennikow) niczego dobrego nie wrozy. Jak to sie mowi jesli stac cie na bmw powinno stac cie na jego utrzymanie. Pozdro

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: