Mam wielki problem zgubiłem nakładke na zabezpieczenie srub do felg.Jak to najlepiej zdjac???Dodam ze wydaje mi sie ze jest to zabezpiecznie seryjne.Z tego co sie dowiedzialem w serwisie maja wszystkie koncowki,natomiast jak pojechalem do Bawaria motors w warszawie mieli tylko jeden rodzaj koncowek a mianowicie koncowke wklada sie w srube. Natomiast ja mam koncowke zewnetrzna czyli naklada sie na srube.Jutro pojade do innych serwisow.Czy wy mieliscie taki rodzaj zabezpieczenia felg jezeli chodzi o oryginalne zabezpiecznia bmw. Co jezeli nie odkrece???Jak radzicie to odkrecic???
Mam wielki problem zgubiłem nakładke na zabezpieczenie srub do felg.Jak to najlepiej zdjac???Dodam ze wydaje mi sie ze jest to zabezpiecznie seryjne.Z tego co sie dowiedzialem w serwisie maja wszystkie koncowki,natomiast jak pojechalem do Bawaria motors w warszawie mieli tylko jeden rodzaj koncowek a mianowicie koncowke wklada sie w srube. Natomiast ja mam koncowke zewnetrzna czyli naklada sie na srube.Jutro pojade do innych serwisow.Czy wy mieliscie taki rodzaj zabezpieczenia felg jezeli chodzi o oryginalne zabezpiecznia bmw. Co jezeli nie odkrece???Jak radzicie to odkrecic???
Najlepiej jakbyś miał oryginalną nasadke do odkręcenia śrub zabezpieczających i to nie tylko w momencie ich odkręcania- ale też na przyszłość- bo inaczej są do wywalenia. Miałem to samo jak kupiłem auto: wszystkie 4 koła miały po jednej zabezpieczajce, z nasadką którą nakładało sie na śrube. Niestety tej magicznej nasadki brakowało
Przy zmianie kół na zimowe trzeba było jednak jakoś to odkręcić. Pojechałem więc do warsztatu, i majster po prostu nałożył na śrube zwykłą nasake sześciokątną, troche mniejszą od główki śruby (tak, żeby wchodziła na wcisk), pomógł sobie przy tym troche precyzatorem i odkręcił śruby zwykłą grzechotką 1/2 cala. Oczywiście zabezpieczajki zostały przy tym troche zdeformowane i były do wyrzucenia- ale to było i tak obojętne, bo nie miałem tego magicznego adaptera, a koszt jego zamówienia był dużo wyższy niż cały zestaw nowych zamków.
Poza tym, lepiej, że masz śruby, na które nakłada sie adapter, a nie jakieś z wewnętrznym profilem, bo są łatwiejsze do "odkręcenia na szybko". Oczywiście dla amatorów cudzego mienia też są łatwiejsze do odkręcenia (to na przyszłość). Samemu można to zrobić w 5 minut.
Przeczytaj co masz nad avatarem i zastosuj w praktyce niedalej jak miesiąc temu był ten temat całkiem szczegółowo opisany razem z adresami i telefonami gdzie tamkie rzeczy zdejmują