BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Co to za czesc i po co ona jest??
Autor Wiadomo
patryk w-wa 

Doczy: 13 Lis 2005
Skd: Stolica
Wysany: 2007-04-29, 19:03   Co to za czesc i po co ona jest??

Witam bratu podczas montazu sekwencji gaziarze wywalili z autka czesc nr 11 na tym rysunku http://bmwfans.info/origi...11/ill-11_1142/ jest to pewnie jakis czujnik od termostatu moze ktos wie dokladnie za co to odpowiada i jakie skutki moze miec usuniecie tego?? Po montazu gazu dziwnie dziala ssanie moze ma to jakis wplyw?? Gaziarze mowili ze to nie potrzebne ale jakby bylo nie potrzebne to by tego tam nie bylo takze prosze o wyjasnienie co to jest i jak to dziala.
Silnik to 2,5l m50.
Ostatnio zmieniony przez patryk w-wa 2007-04-29, 19:43, w caoci zmieniany 1 raz  

Grzesiek 

Pomg: 8 razy
Doczy: 25 Lut 2007
Skd: Rudnik nad Sanem
Wysany: 2007-04-29, 19:24   

patryk w-wa napisa/a:
czesc nr 11 na tym rysunku

prosciej by bylo jak by bym rysunek chyba ze jestem tak najeb...... ze nie widze

patryk w-wa 

Wysany: 2007-04-29, 19:44   

Faktycznie sorry na szybko pisałem :) juz jest

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2007-04-29, 19:47   

nie mam pojecia :?

jak dziwnie dziala ssanie? nie ma go wcale moze? bo np u mnie gaziarze cos spaprali i ssania wogole nie mam :?

007 

Doczy: 13 Wrz 2004
Skd: prawy brzeg
Wysany: 2007-04-29, 19:56   

termostat odpowiedzialny za dostarczanie plynu chlodzacego do podgrzewania przepustnicy. Wywalone np u mnie nie robi zadnego problemu przy ssaniu.

wrona 
PRAWY DO LEWEGO ;)

Pomg: 15 razy
Doczy: 10 Cze 2005
Skd: radzyn
Wysany: 2007-04-29, 20:01   

jest to termostat podgrzewania przepustnicy umozliwia podgrzewanie wlatującego powietrza na zimnym silniku na cieplym ten obieg jest wlasnie zamykany bo wiadomo ze im zimniejsze jest powietrze tym w jednostce objętości bedzie wiecej tlenu (teraz na gazie przepustnica bedzie podgrzewany non stop.

pozdrawiam wrona

patryk w-wa 

Wysany: 2007-04-29, 20:34   

Dzieki wielkie za wyjasnienie tematu wiem juz ze nie ma to nic do ssania dokladnie co jest ze ssaniem powie Mały jak wroci i nawiedzi forum.

--==maly==-- 

Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-04-29, 21:34   

Witam
To jeszcze jak możecie powiedzcie mi czy prawidłowo zrobili,że to usunęli?
Wcześniej na pb ssanie było jak dobrze pamiętam na 1100obr/min w tej chwili na zimnym silniku obroty falują między 600-800 i dlatego stawiałem na ten czujnik. Dodatkowo samochód potrafi przerywać przy spokojnym ruszaniu na zimnym silniki czego wcześniej nie było. Na ciepłym jest wszystko ok.

biemdablju 
GOOD STYLE FAN

Pomg: 3 razy
Skd: warsaw
Wysany: 2007-04-29, 22:07   

a sprawdzaleś czy kostka od powietrza dodatkowego jest podlaczona pod przeplywomierzem ?? cieżko sie tam dostać u mnie chyba mieli klopoty z ustawieniem wolnych obrotów i nie podlaczyli tego i mialem tak samo że na zimnym silniku bylo okolo 600 obr/min.... po podlaczeniu tej kostki nastepnego dnia obroty na zimnym silniku wrocily na swoje miejsce okolo 1000 ale trzeba bylo jeszcze raz pojechać na komputer i ustawiać gaz ;/ któremu niestety ciagle brakuje dużo do idealu :(

Gdzie instalowaleś gaz i jaka masz sekwencje ?? może to poczatki nie konczacej sie historii ;/ poza tym co to za praktyki ?? wymontowywanie czesci z silnika :? nie powinieneś sie na to godzić

Pozdro 4 all
old school & german style follower.

--==maly==-- 

Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-04-30, 11:06   

Co do tej części dowiedziałem się dopiero po instalacji,że ją zdemontowali.
Gaz montowałem w siedlacach. Raczej nie jest to początek niekończącej się historii.
Zrobiłem od instalacji 5tyś km i żadnych innych problemów poza tym nie zauważyłem.
Sprawdzę tą kostkę o której mówisz ale gdzie jest ten dodatkowy przepływomierz?

biemdablju 
GOOD STYLE FAN

Pomg: 3 razy
Skd: warsaw
Wysany: 2007-05-01, 22:20   

Cieżko to wytlumaczyć, a jeszcze gorsze jest dojscie.
Poszukaj, pomacaj ( bo tego nie widać) pod przeplywomierzem wolnowiszącej kostki podobnej do tej co daje sygnal na wskazówke od chwilowego spalania (ekonomizera)
old school & german style follower.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: