BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Geometria - Gdzie w Warszawie?
Autor Wiadomo
--==maly==-- 

Pomg: 7 razy
Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-05-01, 20:52   Geometria - Gdzie w Warszawie?

Witam po wymianie sprężyn i jeszcze kilku pierdół muszę ustawić geometrię i kąty pochylenia.
Mam pytanie wie ktoś gdzie w Warszawie można to zrobić w samochodzie z obniżonym zawieszeniem?
Byłem w dwóch zakładach ale ich sprzęt nie podchodził bo mieli przyrządy które trzeba założyć na koło a przy obniżeniu nie dało się tego zrobić.
Druga sprawa,że przy obniżeniu powinny być jakieś odpowiednie pochylenia kół i w zwykłych zakładach mogą nie znać tych wartości macie jakieś pomysły?
Trzecia sprawa gdzie kupić śruby do regulacji pochylenia tylnych kół bo u mnie pewnie się pourywają mam wrażenie,że jedna już jest spawana. Na allegro są ale po 35zł sztuka to chyba sporo?

biemdablju 
GOOD STYLE FAN

Pomg: 3 razy
Doczy: 25 Lut 2007
Skd: warsaw
Wysany: 2007-05-01, 22:32   Re: Geometria - Gdzie w Warszawie?

Sorki że troche nie na temat, ale

Maly jaki wsadzileś zawias i gdzie to robileś w wawie ??

POzdro
old school & german style follower.

--==maly==-- 

Pomg: 7 razy
Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-05-01, 22:40   

Wsadziłem zwykłe czerwone sprężyny gt coś tam 60/40 zamiast tych co były. Amorki miałem wcześniej poprostu jedna sprężyna pękła z przodu i musiałem wymienić na nowe a dodatkowo wymieniłem wszystko co się nadawało do wymiany odboje łączniki drążki itd.
Teraz jeszcze amorki z tyłu muszę zmienić i poluje na sprężyny -80mm mam jedna na oku i jak je kupie wreszcie muszę zrobić tą zbieżność.

janek 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 20 Sty 2006
Skd: wawa
Wysany: 2007-05-01, 22:46   

http://www.asko.net.pl/

Jeden z najlepszych warsztatów jeśli chodzi o zawieszenia .

007 

Doczy: 13 Wrz 2004
Skd: prawy brzeg
Wysany: 2007-05-02, 10:34   

mały nie wiem jaki jest twoj styl jazdy ale po Warszawie to bedziesz musial jezdzic wezykiem lub slalomem pomiedzy drogowymi niespodziankami. Podziwiam za odwage :prosze:
PS
Na Radzyminskiej tuz przy OBI jest firma MAWRO (suzuki). Bardzo wiele pozytywnego slyszalem na temat ich pracy i widzialem kulka aut ktore ogarniali :spoko: Jakosc pierwsza klasa a i o cenach nikt nie dawal zlego slowa powiedziec.

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2007-05-05, 01:06   

yo!
cup line pekł i nie uznaja gwarancji :lol: mały przeciez ty masz enduro :lol: sam w niemczech bys nie znalazł obnizanego auta :D oj kebab szkoda pisac :roll: przy glebie 60/40 i 16nastkach ustawiali mi na punkty z laserem bo sie niedalo wsadzic przyrządu negatyw mam 2 stopnie :D tył i przód :D laczek 215/40/16 bo zimowych opon nie lubie :twisted:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: