Wysany: 2007-05-01, 20:52 Geometria - Gdzie w Warszawie?
Witam po wymianie sprężyn i jeszcze kilku pierdół muszę ustawić geometrię i kąty pochylenia.
Mam pytanie wie ktoś gdzie w Warszawie można to zrobić w samochodzie z obniżonym zawieszeniem?
Byłem w dwóch zakładach ale ich sprzęt nie podchodził bo mieli przyrządy które trzeba założyć na koło a przy obniżeniu nie dało się tego zrobić.
Druga sprawa,że przy obniżeniu powinny być jakieś odpowiednie pochylenia kół i w zwykłych zakładach mogą nie znać tych wartości macie jakieś pomysły?
Trzecia sprawa gdzie kupić śruby do regulacji pochylenia tylnych kół bo u mnie pewnie się pourywają mam wrażenie,że jedna już jest spawana. Na allegro są ale po 35zł sztuka to chyba sporo?
Wsadziłem zwykłe czerwone sprężyny gt coś tam 60/40 zamiast tych co były. Amorki miałem wcześniej poprostu jedna sprężyna pękła z przodu i musiałem wymienić na nowe a dodatkowo wymieniłem wszystko co się nadawało do wymiany odboje łączniki drążki itd.
Teraz jeszcze amorki z tyłu muszę zmienić i poluje na sprężyny -80mm mam jedna na oku i jak je kupie wreszcie muszę zrobić tą zbieżność.
mały nie wiem jaki jest twoj styl jazdy ale po Warszawie to bedziesz musial jezdzic wezykiem lub slalomem pomiedzy drogowymi niespodziankami. Podziwiam za odwage
PS
Na Radzyminskiej tuz przy OBI jest firma MAWRO (suzuki). Bardzo wiele pozytywnego slyszalem na temat ich pracy i widzialem kulka aut ktore ogarniali Jakosc pierwsza klasa a i o cenach nikt nie dawal zlego slowa powiedziec.
yo!
cup line pekł i nie uznaja gwarancji mały przeciez ty masz enduro sam w niemczech bys nie znalazł obnizanego auta oj kebab szkoda pisac przy glebie 60/40 i 16nastkach ustawiali mi na punkty z laserem bo sie niedalo wsadzic przyrządu negatyw mam 2 stopnie tył i przód laczek 215/40/16 bo zimowych opon nie lubie