BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
GOLF I nadal produkowany !!!
Autor Wiadomo
marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2007-05-03, 11:44   GOLF I nadal produkowany !!!

Siemma

Jestem w szoku normalnie !! !

W RPA nadal prododuja Golfa I zoabczcie sami !! !!!!!!!

http://www.autokrata.pl/l...stary_ale_jary/

Ciekawe czy gdzies tak e30 nie prodokuja na swiecie nadal ;-)

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2007-05-03, 11:55   

To już ładnych parę lat klepią tego Golfa tam. To tak jak z Garbusem.
Może ktoś kiedyś wskrzesi E30 tylko nie z takimi lampami z tyłu :)

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2007-05-03, 12:01   

Adi napisa/a:
Może ktoś kiedyś wskrzesi E30 tylko nie z takimi lampami z tyłu

hmmm ciekawe jak z było popularnoscia e30 w innych krajach poza europa, co golf widac cieszl sie popularnoscia prawie wszedzie na swiecie

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2007-05-03, 12:07   

marekfl napisa/a:
Adi napisa/a:

hmmm ciekawe jak z było popularnoscia e30 w innych krajach poza europa, co golf widac cieszl sie popularnoscia prawie wszedzie na swiecie

Golf cieszył się ogromną popularnością ze względu na opinię taniego, niezawodnego auta.
Niestety opinia o BMW jest raczej inna :(

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

lesiek 
Wojciech

Pomg: 5 razy
Doczy: 05 Kwi 2007
Skd: Mielec/Tiel
Wysany: 2007-05-03, 12:23   

Adi napisa/a:
marekfl napisa/a:
Adi napisa/a:

Golf cieszył się ogromną popularnością ze względu na opinię taniego, niezawodnego auta.
Niestety opinia o BMW jest raczej inna :(

I niestety do tej pory jest :(

E46 320i 1999r - Sedes
E46 325Ci 2001r - Cabrios

Cypisek 
inż. Żuljan

Pomg: 97 razy
Doczy: 14 Maj 2006
Skd: Lublin
Wysany: 2007-05-03, 13:11   

A zobaczcie np to:

linka

w przeliczeniu na PLNy daje to 34.327 zł!!! a zobaczcie w jakim stanie jest ta fura :shock:

E30 + E91

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2007-05-03, 13:40   

Cypisek napisa/a:
A zobaczcie np to:

linka

w przeliczeniu na PLNy daje to 34.327 zł!!! a zobaczcie w jakim stanie jest ta fura :shock:

drogo...a stan wizualny hm..po prostu konserwowana i BEZWYPADKOWA karoseria...to podstawa. mechanike zawsze mozna przelozyc :) nie ma co sie podniecac...widzialem duzo e30 tak zadbanych :roll:

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Pomg: 4 razy
Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-05-03, 13:51   

z tym golfem to ciekawostka...fajnie.

ANDRZEJ-BIELAK 
Biała Może Więcej

Pomg: 2 razy
Doczy: 04 Wrz 2006
Skd: BIAŁYSTOK
Wysany: 2007-05-03, 14:02   

Golf I nie jest produkowany.
"Sportowa wersja Citi Golfa powstanie w zaledwie 100 egzemplarzach i jest zarezerwowana dla klientów z Republiki Południowej Afryki. A szkoda, bo nowy Golf Mk I mógłby być niezłym rarytasem na naszych ulicach." -czyli dopiero ma powstać i to na zamówienie. Swoją drogą całkiem ładnie wygląda , chociaż te lampy z tyłu ;/ .
Wydaje mi się żeby znalazło się klilkuset klientów to i e30 mogli wyprodukować :D :mg:

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2007-05-03, 14:47   

Andrzej, przeczytaj to jeszcze raz:
Cytat:
Gdy u nas linia Golfa V powoli zaczyna się starzeć, w RPA ciągle produkowana jest jego pierwsza generacja. Aby ją uatrakcyjnić, Volkswagen zamontował w niej nieco zmienione światła, nowe silniki i odmłodził wnętrze. Prezentowany VW Citi Golf R to wersja sportowa, odpowiadająca europejskiej wersji GT. (...) Sportowa wersja Citi Golfa powstanie w zaledwie 100 egzemplarzach i jest zarezerwowana dla klientów z Republiki Południowej Afryki.

Ten samochod nadal jest produkowany, a w 100 egzemplarzach powstanie jego sportowa dmiana.[/quote]
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90
Ostatnio zmieniony przez Bruner 2007-05-03, 14:49, w caoci zmieniany 1 raz  

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2007-05-03, 14:48   

ANDRZEJ-BIELAK napisa/a:
Wydaje mi się żeby znalazło się klilkuset klientów to i e30 mogli wyprodukować

A mi sie wlasni wydaje ze BMW by sie tego nie podjelo a jak już to kosztowalo by to kosmiczne pieniadze. Predzej jakis tuner by to zrobił.
Taka jest prawda.

BMW nie wspiera juz swojej histori. Spróbujcie znaleźć cos na ich stronie o starszych modelach niz E46 :/ a szkoda bo to kawał dobrej motoryzacji

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2007-05-03, 15:51   

marekfl napisa/a:

Taka jest prawda.

BMW nie wspiera juz swojej histori. Spróbujcie znaleźć cos na ich stronie o starszych modelach niz E46 :/ a szkoda bo to kawał dobrej motoryzacji

To bzdura co piszesz. BMW jest jedna z marek, ktora najmocniej pielegnuje swoja historie i tradycje. Wystarczy wybrac sie na targi Techno Classica w Essen, BMW ma tam swoja hale wynajeta a na niej piekna ekspozycje starych modeli.

Magazyny BMW pekaja w szwach od czesci do starych modeli (wiem bo sam zamawiam), jest tak dobrze, ze niedawno BMW zbudowalo NOWE BMW 2002Tii praktycznie cale z czesci lezacych w magazynie.

BMW ma swoja osobna komorke zajmujaca sie historia a jest nia BMW Mobile Tradition i to tam powienies szukac informcji o historii marki.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2007-05-03, 16:08   

Marcin napisa/a:
To bzdura co piszesz
mocne słowa - może gdzieś w Niemczech są jakies wystawy, komórki zajmujące się pielęgnowaniem tradycji itp, jednak w Polsce wystarczy się przejść do jednego ASO z drugim, żeby zobaczyć drwiące uśmieszki, gdy pytasz o części do E30 czy E36 - być może nakładli Wam do głowy jakiejś szkopskiej propagandy i na zewnątrz staracie się mówić, że jest inaczej

swoją drogą jeśli to co napisał Marek jest bzdurą, to podaj proszę link do oficjalnej polskojęzycznej strony BMW, gdzie znajdę informacje o E30, czy E36 - chętnie sobie poczytam .... albo zastanów sie co za bzdury sam wypisujesz

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2007-05-03, 16:21   

ostatnio byłem kilka razy w ASO sprawdzić VIN aut potencjalnych do kupna (E30), kolesie traktowali mnie jak zło konieczne. Wku to bardzo....dal fakt, ale toprawda uśmiech drwiący z ust im nie schodził.....

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2007-05-03, 16:26   

Marcin napisa/a:
To bzdura co piszesz. BMW jest jedna z marek, ktora najmocniej pielegnuje swoja historie i tradycje. Wystarczy wybrac sie na targi Techno Classica w Essen, BMW ma tam swoja hale wynajeta a na niej piekna ekspozycje starych modeli

Nie wiem czemu od razu bzdura, pisze to ci uwazam ci co mnie smuci. Nie znajdziesz na zadanej oficjalnej stronie informacji o starych modelach. I to jest prawda nie wiem co czytasz i jakie strony. To samo w ASO. Wiem robie wszystko w ASC!

Volkswagen nawiazuje ciagle do swoich tradycji, a taki model jak golf I czy II to dla niego duma. czego nie mozna powiedziec o BMW niestety lub byc moze ja nie spotkalem z taka sytaucjia zeby BMW promowalo i szczycilo sie swoimi starszymi modelaimi. Nie mowie tu o milosnikach takich jak my tylko o koncernie!! Bo wieszosc stron i pokazow gdzie sa te egzemplarze sa to pokazy i strony milosnikow marki (nie mowie tu o nowych modelach bo te napewno BMW wspiera przeciez z nich ma chleb)

Wiec uzycie slowa bzdura jest bezsensowne i zupelnie nie na miejscu. Wiec polecam na przyszlosc troche cedzic slowa !

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Pomg: 4 razy
Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-05-03, 16:40   

jesli chodzi o ASO BMW to za kazdym razem gdy jezdzilem po czesci to nie spotkalem sie z jakimis drwiacymi usmieszkami. wszystko bylo ok. uderzalo sie czasem w bajere na temat starych modeli. ja tam nie mam zlych doswiadczen w tym temacie.
a jesli chodzi o te drwiace usmieszki to kto takie usmieszki rzucal? ci sprzedawcy, ktorzy tam sa zatrudnieni? myslicie ze oni jezdza BMW? zdziwilibyscie sie. jakies skodziny itp. wiec najpierw mogliby sie posmiac z samych siebie.
moznaby wiele natomiast napisac na temat ASO i ich "fachowców" mechanikow. tu mam niemile wspomnienia. ale to odrebny temat i nie chce zasmiecac.

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2007-05-03, 16:48   

Akurat dlugi okres produkcji danego modelu moim zdaniem niewiele ma wspolnego z poszanowaniem tradycji, historii itp pierdolami. Gdyby tak bylo to wielki szacunek nalezal by sie FSO za Poloneza i FSM za 126p :wink: Samochody produkuje sie po to zeby je sprzedawac (czyli na nich zarabiac), skoro jest popyt to jest i podaz - proste. Poszukajcie informacji jakie samochody sa produkowane w takich krajach jak np Turcja, Iran, itp pewnie sie bardzo zdziwicie widzac np Peugeota 504. W Indiach sa jeszcze produkowane samochody z lat 50-tych. Rynek potrzebuje tanich samochodow, wiec takie sie dostarcza. A sa tanie bo koszty wdrozenia ich do produickji zwrocily sie kilkadziesiat lat temu, teraz to czysty zysk. A inna sprawa to to, ze firma ktora stara sie uchodzic za jedna z najnowoczesniejszych w branzy i produkujaca naprawde nowoczesne samochody nie wprowadzi do produkcji czegos co od prawie 20 lat jest juz przestazale. Tym bardziej ze trzeba by od nowa, za ogromne pieniadze postawic cala linie technologiczna itp. I to wszystko dla paru fascynatow, ktorzy itak nie kupia tego samochodu bo ich nie bedzie na niego stac? Ci ktorzy beda mieli dosc kasy w zyciu nie spojrza na takiego starocia, a w trzecim swiecie tez sie nie sprzeda bo bedzie za drogi. Wiec to kompletnie nie ma sensu.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2007-05-03, 16:54   

casus maximus napisa/a:
jesli chodzi o ASO BMW to za kazdym razem gdy jezdzilem po czesci to nie spotkalem sie z jakimis drwiacymi usmieszkami. wszystko bylo ok. uderzalo sie czasem w bajere na temat starych modeli. ja tam nie mam zlych doswiadczen w tym temacie.
a jesli chodzi o te drwiace usmieszki to kto takie usmieszki rzucal? ci sprzedawcy, ktorzy tam sa zatrudnieni? myslicie ze oni jezdza BMW? zdziwilibyscie sie. jakies skodziny itp. wiec najpierw mogliby sie posmiac z samych siebie.
moznaby wiele natomiast napisac na temat ASO i ich "fachowców" mechanikow. tu mam niemile wspomnienia. ale to odrebny temat i nie chce zasmiecac.

sprzedawcy w ASO zarabiają około 1200-1600 pln podstawy + prowizja, więc szału ni ma....

marekfl 
Scyzoryk

Wysany: 2007-05-03, 16:54   

casus maximus napisa/a:
a jesli chodzi o te drwiace usmieszki to kto takie usmieszki rzucal? ci sprzedawcy, ktorzy tam sa zatrudnieni? myslicie ze oni jezdza BMW?

Ja osobiscie nie spotkalem sie z tego typu sytuacjia ;-) zawsze jestem milo przyjety bez zadnych grymasów ;-) ale Casus pod serwisem do ktorego jezdrze to stoi Honda Acord Combi iwlascicila ;-) a pracownicy maja opla ;-) jak gadamz tamik mlodym ziomkiem co tam pracuje to mowi ze nie kupil by sobie beemy w zyciu bo widzi co sie przy nich dzieje z zawieszniem ze to nie na nasze hehe ;-) ja tam mam inne zdanie ale co kraj to obyczaj jak to mowia ;-)

ChriS 
Miłośnik literki M

Pomg: 7 razy
Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2007-05-03, 17:19   

PioterW napisa/a:
jednak w Polsce wystarczy się przejść do jednego ASO z drugim, żeby zobaczyć drwiące uśmieszki, gdy pytasz o części do E30

Wiem z doświadczenia,że i to się zmienia.Jeszcze 2 lata temu w ASO Fota w Gdyni kręcili głowami jak usłyszeli o e30.Teraz spokojnie pytam o część do e30 i pan sprzedawca ładnie szuka,jak trzeba to zamawia i jeszcze dzwoni do mnie ,że część juz doszła i mogę odebrać.Może to dlatego,że ktoś z góry zainteresował się poziomem obsługi klienta :wink:
Ostatnio zmieniony przez ChriS 2007-05-03, 18:58, w caoci zmieniany 1 raz  

Gasper