mod edit: Pozwolilem sobie dodac fotki zeby byly widoczne po zniknieciu aukcji z allegro.
Bruner
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ostatnio zmieniony przez Bruner 2007-05-10, 19:21, w caoci zmieniany 2 razy
Powiem wam Ze kosz samych materiałów użytych do budowy tego modelu to 3.500zł , a czas budowy to 2.5 roku. Na maila dostałem fotki z budowy modelu i jak zobaczyłem że gość wszystkie części robiłsam na tokarkach , frezarkach itp to padłem na cycki dyferencjały , skrzynia biegów wszystko działa, układ kierowniczy też, i co najważniejsze wszystko trzyma skale i jest wierną kopią oryginału !
Powiem wam Ze kosz samych materiałów użytych do budowy tego modelu to 3.500zł , a czas budowy to 2.5 roku. Na maila dostałem fotki z budowy modelu i jak zobaczyłem że gość wszystkie części robiłsam na tokarkach , frezarkach itp to padłem na cycki dyferencjały , skrzynia biegów wszystko działa, układ kierowniczy też, i co najważniejsze wszystko trzyma skale i jest wierną kopią oryginału !
Jestem w szoku gość musi być niezłym zapaleńcem
ciekawe czy znajdzie drugiego maniaka który to kupi.
Pietrek, wrzuc te foty z budowy stara, chetnie zobaczec, mysle, ze nie tylko ja.
Cytat:
witam Stara budowalem 2,5roku w caloscii ze stali miedzi i mosiądzu
,kabina zrobiona z 0,3mm blachy stalowej z wszystkimi przetloczeniami na
dachu, tylnej scianie sklada sie z tych samych czeci co orginal
.Zbudowany z możliwie wiernym odwzorowaniem wszelakich
szczególów.Koncówki drażków skretnego zrobione z 3mm
kul(zdijecie nr 36) drażki tylnych mostów z 6mm kul (zdj.nr12) Resory
kute i skrecone srubkami M1,6 .Do wykonania felg musialem zbudowac
specjalne oprzyrzydowanie, skaadaja sie z 6 czesci i skrecone 16
srubkami M1,6 Jest Pan już okolo 60osoba która chce opisu a ja niemam
specjalnie na to czasu .Podaje nr tel jak Pan chce jeszcze informacji
091-577 25 07
po 18 POZDRAWIAM ADAM
Ostatnio zmieniony przez Pietrek 2007-05-05, 19:40, w caoci zmieniany 1 raz
Jestem w szoku gość musi być niezłym zapaleńcem
ciekawe czy znajdzie drugiego maniaka który to kupi.
Jeździłem takim we wojsku, potężna maszyna
Kiedys na Ebay.de widziałem takie modele scania - samo podwozie kosztowało juz 1500 ojro i tez był odwzorowane idelanie wszystkie mechanizmy.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.