BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Czy są wśród nas muzycy?:-)
Autor Wiadomo
alexil 

Pomg: 11 razy
Doczy: 24 Gru 2006
Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2007-05-01, 19:02   Czy są wśród nas muzycy?:-)

Na poprzednim forum, które odwiedzałem padło takie pytanie i aż mi się wierzyć nie chciało ile osób interesuje to samo co mnie:-) Ciekaw jestem czy tutaj tez będzie podobnie.
Chwalcie się ludzie czy ktoś coś pogrywa, a jeśli tak to na czym.

Pozdrawiam

Bajka 

Pomoga: 4 razy
Doczya: 22 Cze 2005
Skd: Otwock
Wysany: 2007-05-01, 19:04   

ja tylko śpiewam....

....pod prysznicem ;)

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2007-05-01, 19:07   

Moze muzyk to za duzo powiedziane, ale gram na gitarze, a jak mam okazje to i za perkusja chetnie usiade. Tzn wlasciwie to gralem a nie gram, bo ostatni raz wioslo w reku trzymalem chyba z poltora roku temu, ze o regularnym graniu nie wspomne - juz chyba wszystko zapomnialem a palce mam jak z drewna ;/ Brak czasu, do tego praca na zmiany wiec granie w kapeli odpada, a jak sie z nikim nie gra to i o motywacje ciezko. Ale jeszcze do tego wroce :) Za malolata bylo chyba z 5 roznych kapel, jakies koncerty na zakonczenie roku szkolnego, albo na 18-stce u kumpla. To byly czasy, kurde wzruszylem sie :wink:
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2007-05-01, 19:17   

ja jak byłem młody tzn.od 2 klasy podstawówki to chyba 6 gralem na klawiszach ale pózniej jak trzeba bylo zmienic sprzet do grania to wolalem kupic sobie simsonka :D szło mi całkiem nie zle bo szybko wszystko zapamietywalem i mialem dobrze porozciagane palce od siatkowki :D

od szostej klasy powiedzmy ze nie gralem wogule , ale jak poszedlem na studia (3 lata temu czyli nie gralem 7 latek)to w akademiku byl koles który gral tez na klawiszach.wystarczylo ze zagral cos prostego i krótkiego a ja powtarzalem bez problemu i cieszylem sie jak dziecko :jupi: z czasem przypomnialem sobie kilka jakis prostych melodii i umialem zagrac z pamieci :shock: :lol:

teraz jakos nie ciagnie mnie do grania i raczej nie bedzie ciagło

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2007-05-01, 19:19   

często ludzie mówią że gram im na nerwach ...

oprocz grania na nerwach gram czesto na komputerze .. przewaznie w gry FPP ewentualnie na kurniku w proste gierki ..

czy moje granie wydaje jakis dzwiek .. trudno powiedziec

kuzyn 

Pomg: 4 razy
Doczy: 05 Kwi 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-05-01, 20:40   

przez pół podstawówki i całe liceum grałem na gitarze.
miałem nawet zespół - uwaga: deathmetalowy!! :twisted:
pogrywałem na basie, miałem w domu perkusję, pianino...
nawet zagraliśmy jeden koncert...

od jakiegos czasu już nie gram... i żałuję... ale wrócę do tego kiedyś.

jacekg.deviantART. com - galeria moich zdjęć

Pawel735 

Doczy: 19 Sty 2006
Skd: Biłgoraj
Wysany: 2007-05-01, 20:51   

Wobec tego ja również pochwalę się swoimi muzycznymi zdolnościami - ukończyłem szkołe muzyczną I stopnia na akordeonie klawiszowym, pozatym pogrywałem trochę na innych intrumentach klawiszowych.

lesiek 
Wojciech

Pomg: 5 razy
Doczy: 05 Kwi 2007
Skd: Mielec/Tiel
Wysany: 2007-05-01, 21:37   

Ja robie muze, ale na kompie, taki tam amotorski hip-hop :D

E46 320i 1999r - Sedes
E46 325Ci 2001r - Cabrios

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2007-05-01, 22:36   

Czy DJ'a można nazwać muzykiem? Jeśli tak to był taki okres w moim życiu pare lat temu kiedy się w to "bawiłem" i całkiem nieźle szło :) Grałem z kumplem, najpierw jakieś 18 itp. potem w jednym klubie i zaczęło się wszystko fajnie rozkręcać. Ja jednak jakiś czas później odstawiłem granie na rzecz innych przyjemności i tak już zostało. Kumpel poszedł dalej i teraz jest rezydentem klubu. Czasem jak go odwiedzam to mam ochotę stanąć za deckami na jakiś mały secik.

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Pomg: 12 razy
Doczy: 07 Cze 2006
Skd: Czeladź - Piaski
Wysany: 2007-05-01, 22:46   

tylko mi nie mów że jakimś słabym e-Jayem albo frutem :lol: i jeszcze na normalnej klawirce :lol:

Kumpel właśnie robi sobie w piwnicy małe studio , narazie pomagam mu zbierać materiały, będzie to wygłuszał itp itd , chłopak ma gramofon, jakiś mixer, odsłuchy klawire sterującą i inne żeczy które nie wiem do czego służą :) kilka razy jeździłem z nim na poszukiwanie jakiś starych płyt w celu cięcia sampli :lol: Ogólnie robi fajne bity i inne pierdółki :)

speed 
Michał

Doczy: 17 Pa 2005
Skd: K/R/A/K/Ó/W
Wysany: 2007-05-01, 22:51   

Ja osobiście nie gram ale moj mlodszy brat chodzi do szkoly muzycznej (teraz juz II stopien robi) gra na akordeonie guzikowym (120 basow) dla mnie to czarna magia, oprocz tego gra jeszcze na pianinie i fortepianie :) Zdolnego mam braciszka bierze udzial w wielu konkursach imprezach itd itp :]

A ja mam bete :mg:

Every man dies... But not every man really lives...

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2007-05-01, 23:02   

JacekG napisa/a:
miałem nawet zespół - uwaga: deathmetalowy!!

i o to chodzi
ja swego czasu grałem na bębnach w kilku kapelach - graliśmy covery i własne kawałki - był trash/death, był punk oraz coś, co trudno było zaszufladkować - taki ganja odlot :wink:
zagraliśmy z chłopakami kilka koncertów, ale się skończyło
z czasem sprzęt rozsprzedałem i dziś pewnie już niewiele potrafiłbym zagrać, ale do dziś mi zostało to, że muzykę oceniam głównie po jakości i fajności sekcji rytmicznej - reszta też jest ważna, ale drum'n'bass to podstawa

kuzyn 

Wysany: 2007-05-01, 23:15   

co Ty Pioter... tego sie nie zapomina. To jak jazda na rowerze :wink:
czasem jak mi wpadnie jakies wiosło w ręce to pogram trochę, przypomnę sobie jakis fajny riff i aż ciary mi przechodzą jak pomyślę co by było jakbym miał w tej chwili piec 8)

PS: dziś jestem otwarty na różne gatunki...
robiłem trochę elektronicznej muzy na kompie.
ambient itp.

alexil 

Pomg: 11 razy
Doczy: 24 Gru 2006
Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2007-05-02, 07:25   

Cytat:
co Ty Pioter... tego sie nie zapomina. To jak jazda na rowerze

Prawda, prawda :-)

Cytat:
czasem jak mi wpadnie jakies wiosło w ręce to pogram trochę, przypomnę sobie jakis fajny riff i aż ciary mi przechodzą jak pomyślę co by było jakbym miał w tej chwili piec

Hmm to może chcesz zakupić sprzęt? Mam na handel wiosło Jacksona i piec Marshalla :-)

Pozdrawiam

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-05-02, 09:37   

jak tu tylu muzyków - to czemu nigdy nie widziałem nikogo z gitarą przy ognisku??
stroić sprzęty na Zlot w Rzemieniu :beer: :drunk:

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wysany: 2007-05-02, 10:05   

alexil napisa/a:

Hmm to może chcesz zakupić sprzęt? Mam na handel wiosło Jacksona i piec Marshalla :-)

Pozdrawiam

faktycznie jak ktoś lubi wioślarstwo i w dodatku mieszka w starym budownictwie to ten zestaw na 100% mu sie przyda :lol:

kuzyn 

Wysany: 2007-05-02, 13:23   

arczi ale ty głupi jesteś :cry:

RoboCop napisa/a:
jak tu tylu muzyków - to czemu nigdy nie widziałem nikogo z gitarą przy ognisku??

bo wiesz Robo... granie przy ognisku jest jakby to ująć... w złym tonie :wink:

PS: Alexil napisz mi na PW co i jak z tym sprzętem. Co to za Marshall itd.
Może jakies foto.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2007-05-02, 14:41   

JacekG, nie każdy musi chwytać klimaty muzyczne - jakby był podręcznik "Jak wydymać kolegę z forum" to już by Arczi E30 wiedział jakie błędy zawiera ten podręcznik i mógłby pewnie zaproponować do niego erratę (oczywiście wysyłka po wpłacie na konto) ... ale się jeszcze nauczy, bo w światku miłośników instrumentów muzycznych też by się chłopak bez problemu odnalazł :wink:

kuzyn 

Wysany: 2007-05-02, 15:14   

w dziale "instrumenty dęte" :lol:

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wysany: 2007-05-02, 15:42   

PioterW napisa/a:
... ale się jeszcze nauczy, bo w światku miłośników instrumentów muzycznych też by się chłopak bez problemu odnalazł :wink:

problem polega na tym ze ja sie nigdy nie zgubiłem .. zeby trzeba było mnie odnaleść

moj telefon zawsze jest czynny .. jakby co to zainteresowanym podam na priv

Mysle ze ten kto czuł sie oszukany .. otrzymał zadoscuczynienie .. problem polega na tym ze david miał prawo czuc sie urazony .. ale marcin nie napisał ze otrzymał sos z data pewnie duzo wczesniejsza niz oczernił mnie na forum

dzieki .. zeby nie robic bałaganu

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-05-02, 15:57   

JacekG napisa/a:

RoboCop napisa/a:

bo wiesz Robo... granie przy ognisku jest jakby to ująć... w złym tonie :wink:

cos Ty!! myślę, że jakby ktoś pobrzdękolił na gitarze w czasie tej Majówki albo ostatniego zlotu w Tarnowie -to zabawa byłaby jeszcze lepsza :drunk:
ze śpiewami...
liczę, ze Bruner się zaprezentuje w Rzemieniu :)

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2007-05-02, 16:10   

Mnie od dawna mówia ze mój głos sie marnuje :)

Yakuzatti 

Pomg: 19 razy
Doczy: 04 Pa 2006
Skd: Bytom/Katowice
Wysany: 2007-05-06, 23:14   

A ja na elektrycznej latam ostro :] covery i rozne produkcje z konkretnym piecykiem marshalla. Sasiedzi uciekaja przy "overdrivie" :twisted:

brain69 - usunięty
[Usunity]

Wysany: 2007-05-07, 02:24   

ja z kolei skończyłem szkołę muzyczną I-II w klasie saksofonu
ale teraz juz nie gram na nim nawet saksofonu nie mam, zostały mi 2 gitary elektroakustyk jazzowy i akustyczna, grałem też na fortepianie bo inaczej sie szkoły nie przejdzie, na perkusji, kontrabasie w zespole trancejazzowym, klarnecie a jak byłem w przedszkolu to jeszcze na cymbałkach miałem takie niebiesko czerwone najbardziej wypasione w przedszkolu inni mieli czerwono zielone, miałem do nich niebieskie plastikowe pałeczki niestety takie jak inni ale i tak się chwaliłem że mam lepsze, dziewczyny leciały na moje cymbałki całe przedszkole było moje to były czasy.....

mariusz szkocja
[Usunity]

Wysany: 2007-05-07, 04:21   

siemka
saksofon :mg: potrafie tez niezle trabic w mojej beci jak jakas ofiara wlazi na ulice :lol:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: