Wysany: 2004-11-11, 17:29 [E30] Pytanie o krzywki na walku
Powiedzcie mi szczerze czy takie wartosci zuzycia sa duzymi wartosciami ? chodzi mi o walek rozrzadu ktory wymontowalem ze swojego M40
Podam ubytki na walku na kazdej krzywce
1 - 0,17mm
2 - 0,12mm
3 - 0,21mm
4 - 0,29 mm
5 - 0,15 mm
6 - 0,18 mm
7 - 0,24 mm
8 - 0,16 mm
Wydaje mi sie , ze jedna lub dwie dziesiate milimetra ubytku materialu na krzywce w porownaniu z oryginalnym wymiarem to naprawde nie duzo, ale chcialbym sie dowiedziec waszej opinii. Jest to oryginalny walek BMW, w sklepie "jedyne" 1650zl
wyjołeś pewnie ten wałek bo ci puka coś w silniku tak? czy tak poprostu rekreacyjnie?
zobacz w jakim stanie są kasatory luzów czy trzymają ciśnienie?
Anonymous Go
Wysany: 2004-11-12, 17:02
też to miałem! Nie mierzyłem ubytków ale waliło jak diesel! pozatym wszystko było pojechane i widać było gołym okiem! chciałem Cię tylko pocieszyć co do ceny bo ja np. kupiłem sobie za 300zł używany wałek, popychacze i koniki! Wszystko w bardzo dobrym stanie, żadnego stukania silnik chodzi gitara! W zasadzie może nikt nie poleca kupowania używanych ale ja nie narzekam bo zaoszczedziłem dzieki temu troche kasy. A wiem że jak już po wymianie się dba o olej to można dłogo pojeździć! Moja rada jest taka, jeśli chcesz wymieniać poszukaj w autogiełdzie! Pozdrawiam!
też to miałem! Nie mierzyłem ubytków ale waliło jak diesel! pozatym wszystko było pojechane i widać było gołym okiem! chciałem Cię tylko pocieszyć co do ceny bo ja np. kupiłem sobie za 300zł używany wałek, popychacze i koniki! Wszystko w bardzo dobrym stanie, żadnego stukania silnik chodzi gitara! W zasadzie może nikt nie poleca kupowania używanych ale ja nie narzekam bo zaoszczedziłem dzieki temu troche kasy. A wiem że jak już po wymianie się dba o olej to można dłogo pojeździć! Moja rada jest taka, jeśli chcesz wymieniać poszukaj w autogiełdzie! Pozdrawiam!
poco szukać w autogieldzie ja mam wałek do sprzedania całkiem jeszcze w dobrej kondycji
Anonymous Go
Wysany: 2004-11-12, 17:10
no to jeszcze lepiej! bo w kupowaniu używanych patent jest w tym że dopuki nie włożysz to nie bedziesz wiedzial czy wszystko jest ok! A tak możecie sie ewentualnie umowic na slowna gwarancje i po sprawie! Pozdrawiam!
ja ten walek bede sprzedawal, bo do swojego silnika nowy wsadzilem, tylko zastanawia mnie to, ze jak silnik jest zimny, to cichutenko pracuje, a jak sie nagrzeje to glosniej slychac stukanie ( cykanie ) to jest 3 dni po wymianie , wymienilem walek, poppychacze, dzwigienki, podkladki, pasek, rolki. Mam nadzieje, ze to sie wszystko uciszy za jakis czas, bo swieze jest wszystko
i dlatego chce isa bo widze ze niezle sa jazdy z tymi walkami
ps. z tego co slyszalem to ten magnatec to chu** wart
urbi nie rób plotek co do oleju .
a co do isa to sa dwa wałki czyli podwójny problem kolego poczytaj troche wjecej w internecie moze się dowiesz czegoś wjecej a nie piszesz chociasz niemasz o tym za duzego pojecia