witam mam klopot co z dyframi i przelozeniami ja mam IS i jak zaloze jakis inny dyfer to czy popsuje tyum osiagi auta czy nie nie mam zielonego pojecia na temat tych dyfrow mam w posiadaniu jakis od 1.8 M10 nie wiem jakie sa oznaczenia moge do zalozyc czy szukac jakis inny doradzcie jakie przelozenie bedzie najlepiej sie sprawowac zmieniam dyfer bo ten zaczal wyc jak w polonezie
Fabrycznie był zakładany o przełożeniu 4.10 zarówno ze szperą jak i bez.
A przełozenie ma sie tak im dłuzsze tym samochód wolniej sie rozpędza ale Vmax. większa i na odwrót i krótsze przełozenie to szybciej sie rozpedzasz ale Vmax. mniejsza
Generalnie jak założysz powiedzmy 3.74 to będziesz miał mniejsze przyspieszenie ale prędkość max. większą, a jak np. 4.27 lub 4.45 to przyspieszenie wzrośnie ale max. predkość bedzie mniejsza.
przypuszczam ze skrajnie od 5 do ok. 30 km/h.
mój kolega ma E30 325 i założony 4.45 i Vmax. ma coś ok. 200-210 ale na każdym biegu do odcinki go ciągnie
ja mam is-a i most 4.27 ze szperą ( w kombiaku cięzki jak cholera) i przypuszczam że wiecej jak 210 to nie pojedzie, ale nie jestem tego pewny jeszcze tego nie sprawdziłem)
na pewno przy tym moscie i jescze jak był M40B16( tak wyjechał z fabryki z takim silnikiem i ze szpera koła przód 9" 215/4016 tył 9" 225/45/16) to max. jak pojechal to było jakieś 185km/h
a co do rozmoaru kol to ja mam 205/45 16rczyli ten co mam od m10 nie za barzo??
kazdy będzie pasował tylko na czym Ci zalezy na przyspieszeniu czy na Vmax.
a na tym co masz poszukaj blaszki(powinna być przykręcona jedną z srub od dekla z tyłu dyfra) pewnie bedzie mocno zardzewiała ale bez obawy możesz smiało potraktować ja szczotą drucianą i odczytaj przełożenie.
Według ETK to były montowane 3.64 ze szperą i bez do roku 84 a od 84 tylko 3.91
Jak Ci koledzy mówili sprawdź sobie jaki masz teraz założony znajdź taka blaszkę oczyść ja ładnie i będziesz miał na talerzu tu masz jak wygląda: to jest akurat duża głowa wiedz Ty będziesz miał pewnie mała i blaszka będzie inaczej.
_________________ ...nieważne dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
a nie lepiej by bylo wsadzic o przelozeniu 4.10 bo w sumie sam nie wiem co teraz mam musze sprawdzic i bede wiedzial bo orginalnie 316i maja 4.27 lub 4.10
ja zmnienilem na cos innego bo nie wiedzialem jakie ma przelozenie bo blaszka calkowicie odpadla ale napewno nie jest taki jak mialem wczesniej bo czuje roznice wczesniej szybciej przyspieszal teraz jak bym zmienial to na 4.27
ja zmnienilem na cos innego bo nie wiedzialem jakie ma przelozenie bo blaszka calkowicie odpadla ale napewno nie jest taki jak mialem wczesniej bo czuje roznice wczesniej szybciej przyspieszal teraz jak bym zmienial to na 4.27