Wysany: 2007-05-17, 19:16 e30Przypasuje mi motor 2.5l bez zmian w układnie napędowym??
Witam.
Mam teraz motor m20b20, zastanawiałem się nad przekładką na 2.5l. Pytanie: czy muszę przekładac też skrzynie i dyfer, czy podpasuje mi motor bez innych zmian??
Pozdro
duchPW [Usunity]
Wysany: 2007-05-17, 19:19
silnik z osprzętem musisz przełożyć
a z ciekawości zapytam tylko jaki masz dyfer?
szczerze sam musze się dopiero dowiedzieć, ile razy byłem pod samochodem tyle razy zapomniałem sprawdzić czy to duża czy mała głowa, jakie przełożenie też nie wiem
hej,
musisz miec praktycznie komplet... czyli silnik, skrzynia, wiazka z kompem i wal napedowy....
zaraz zaraz
jesli przelozy sam silnik a zostawi swoja skrzynie to nie musi nic wiecej ruszac.potrzebuje tylko kompa ,przepływke ? od 325i no i mozna by wydech wymieniac bo jest inny
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Sebol, ale sprecyzuj jaki te 2.5 ma byc ,M20 czy M50 czy moze jeszcze jakieś inne Mxx
Dokładnie chodzi mi o m20, trzyma mnie budżet a to chyba najmniejsza linia oporu. Ma być 6 garków;)
[ Dodano: 2007-05-17, 22:03 ]
kamil.k napisa/a:
tomcat944 napisa/a:
hej,
musisz miec praktycznie komplet... czyli silnik, skrzynia, wiazka z kompem i wal napedowy....
zaraz zaraz
jesli przelozy sam silnik a zostawi swoja skrzynie to nie musi nic wiecej ruszac.potrzebuje tylko kompa ,przepływke ? od 325i no i mozna by wydech wymieniac bo jest inny
A co z przełożeniami?? nie będę miał krótkich biegów?? sprawdzałem dyfer, sróby mam po przekątnej, niestety tabliczki znamionowej nie znalazłem:/
Sadze ze dyfer masz 4.1Na pewno bedziesz musial zmienic silnik kompa i dyfer.Wiazka zostaje ta sama,skrzynia tez jest zewnetrznie taka sama lecz ma krotsze przelozenia.Dyfer jesli zostawisz to bedziesz musial sie nauczyc duzo szybciej zmieniac biegi oraz co wazniejsze pogodzic sie ze zwiekszonym zuzyciem wachy.Z osprzetu musisz zmienic przeplywke-altek i rozruchol mozesz zostawic stare a nawet powinienes jesli wiesz ze sa sprawne na 100%.To tak na szybko
_________________ Drzwiami trzasnal
Gdy zmrok miasto pokryl ...
Sadze ze dyfer masz 4.1Na pewno bedziesz musial zmienic silnik kompa i dyfer.Wiazka zostaje ta sama,skrzynia tez jest zewnetrznie taka sama lecz ma krotsze przelozenia.Dyfer jesli zostawisz to bedziesz musial sie nauczyc duzo szybciej zmieniac biegi oraz co wazniejsze pogodzic sie ze zwiekszonym zuzyciem wachy.Z osprzetu musisz zmienic przeplywke-altek i rozruchol mozesz zostawic stare a nawet powinienes jesli wiesz ze sa sprawne na 100%.To tak na szybko
która ma krotsze biegi bo nie zrozumialem
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
_________________ Drzwiami trzasnal
Gdy zmrok miasto pokryl ...
duchPW [Usunity]
Wysany: 2007-05-18, 08:03
pytanie było "czy muszę", więc nie musisz - przynajmniej nie od razu, bo będą pasować
jeżdżą z powodzeniem 2,5litrówki z dyframi 4,1 nawet w małej głowie, choć oczywiście zmiana dyfra by się przydała, to jednak bez tego też da radę
Sebol jak swap to najlepiej M50/M52 z E36, mniej paliwa biora i sa wytrzymalsze, ale kultowe M20 to kultowe M20
Taa...swap- na razie żona blokuje mnie i moje pomysły odnośnie autka;)
Chciałbym 2.5 i sekwencyjny gaz:/ z racji dużych przebiegów które robie. Przeszkodą jest też fakt że nie znam się tak jakbym chciał na mechanice i nie mam jak ani gdzie tego zrobić, nie licząc oczywiście krwiopijców mechaników w serwisach.