Mysle nad instalacją lpg bo zbyt duzo smigam zeby tyle lac benzyny poprostu to sie opłaci.
Od zawsze byłem wrogiem lpg ale teraz cena gaz a paliwo jest warta zachodu
Czekam na opinie, jaką instalacje jakiej firmy ,ile pali gazu takie m40 itp wszystko mnie ciekawi
Temat rzeka. Mi pali bez różnicy jak jeżdżę dyche. A co do instalacji to tylko dobra , nie koniecznie sekwencyjna , ale dobra. Na tych silnikach jest problem z regulacją wolnych obrotów i dlatego zainwestuj więcej pieniążków na lepszą instalacje lub gazmena. A co do firmy to praktycznie każda ma w swej ofercie badziew jak i całkiem przyzwoite , ale w większości zależy ona od montażu. Pamiętaj o jednym ważnym szczególe, niech Ci nie wepchną parownika z nad wymiarowym przyrostem mocy np. 150 kW do silnika 85 kW-ego.
_________________ Coś się stało że się ze...ło
brain69 - usunięty [Usunity]
Wysany: 2007-05-23, 04:17
a ja się z gazu wyleczyłem bardzo skutecznie po tym jak moje m40 nadawało się do wyrzucenia po lpg, zaczęły szwankować wszystkie układy, zawiesiło się ssanie, o mały włos by mi się auto spaliło jak się zapalił przekaźnik i kabel do elektrozaworu, dobrze że mam węch dobry i wyczułem spalony plastik i podniosłem maskę bo nie byłoby do czego wracać,
przepływka miała dosć, tps, przepustnica, wtryskiwacze, .... masakra nigdy więcej lpg
W m40 mam załozony gaz 2 generacji firmy KME BINGO M. Mam go od roku, i jak do tej pory nienarzekam. żadnego problemu niewidze. Żadnego wybuchu do tej pory. Spalanie rużne w zależności od jazdy na trasie z rużnymi prędkościami od 0 - 160 KM na 100 km 9,5 l/lpg. Na podjazdach i w miescie potrafi wciągnąc do 15 l/lpg.
A co do instalacji to tylko dobra , nie koniecznie sekwencyjna , ale dobra. Na tych silnikach jest problem z regulacją wolnych obrotów i dlatego zainwestuj więcej pieniążków na lepszą instalacje lub gazmena
bzdura!!!!
mialem do czynienia z gazem w trzech silnikach m10 m40 i m20
jesli o nie chodzi to czym mniej elektroniki w gazie tym lepiej, zaden z tych silnikow nie lubi gazu co nie znaczy ze na nim nie chodzi
m40 zrobilem w poltora roku ponad 140 tys km na gazie i nic sie nie dzialo szczegolniego - ale po 5 tys odlaczylem krokowca i zrobilem na srube oraz odpielem sonde bo wprowadzala zament w ins gazowej
wiec z 2 gen gazu zrobilem 1 gen i samochod smigal jak ta lala
brain69 napisa/a:
a ja się z gazu wyleczyłem bardzo skutecznie po tym jak moje m40 nadawało się do wyrzucenia po lpg, zaczęły szwankować wszystkie układy, zawiesiło się ssanie, o mały włos by mi się auto spaliło jak się zapalił przekaźnik i kabel do elektrozaworu, dobrze że mam węch dobry i wyczułem spalony plastik i podniosłem maskę bo nie byłoby do czego wracać,
jak ktos ci spieprzyl montaz ins to takie wianki wychodza
ja przekladalem juz kilkakrotnie silniki i instalacje gazowe i nigdy zadne kable sie nie topily (palily) nie ma nawet takiej opcji
Rekin napisa/a:
Mysle nad instalacją lpg bo zbyt duzo smigam zeby tyle lac benzyny poprostu to sie opłaci.
Od zawsze byłem wrogiem lpg ale teraz cena gaz a paliwo jest warta zachodu
jesli uwazasz ze ci sie zwroci koszt montazu i nie masz wiekszych oporow co do lpg to montuj i bedziesz smigal za 1.75/l
pozdro
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
Serfers, mi pali podobnie, ale mam sekwencje. Jeżdżę na lpg dopiero od stycznia, ale do tej pory nie miałem żadnych problemów. Zbyt dużej różnicy między benzyną a gazem nie ma - jedynie na wysokich obrotach odczuwam, że na benzynie ciut lepiej się wkręca.
8) Dzięki za komentarze.Mysle ze szybko mi sie zwroci koszt instalacji.
A czy do m40 idzie dac tą 1 generacji? na srube czy to raczej tylko do gaznikowców?
3 generacji ok 1.800zł w Poznaniu instalacje dosc drogo.Wiec moze starszego typu bez tak zaawansowanej elektroniki lepiej?
Nie znam sie na lpg nigdy w zadnym aucie nie miałem.Ale od wielu ludzi słyszałem ze zrobili nawet 200 tys km na samym gazie bez wiekszych napraw czy remontów silnika.
Krąza opinie ze na lpg siadają wtryski paliwa,pompa itp ale w roznicy cenowej benzyna czy lpg ,kupic listwe wtrysku do e30 za 100zł uzywke igłe nie ma kłopotu.
Przejechałem swoim M40 jakieś 130 tys , jedyne co to parownik po 100tys drugi , ale odpalanie zawsze na pb , bo szkoda wtryskow .
Instalka 1 gen. BRC nic sie niedzialo , wiadomo kopulka ,palec ,swiece sie wymienialo a spalanie 9l-14l.
ja mam m40b16 na gazie na srubie i zadnych problemow a o spalaniu nie bede sie wypowiadal bo autem jezdzi moj tata wiec Vmax 120km/h a ha i dodam tylko ze ta instalacja jezdzila juz kilka lat w poprzednim e30 z m10 na pokladzie wiec ma juz za soba pare tysiecy
M40 1,6 sekwencja(oddzielne wtryski do gazu) załozona 2 miechy temu, zrobilem juz ponad 5 tys i nie ma problemow!! Praktycznie nie ma roznicy miedzy Pb a LPG w dynamice oczywiście bo w kosztach jest ogromna
spalanie: miasto, ciezka noga do 13-14 lpg, jak delikatnie to 10l, normalnie 11 w cyklu miejskim, zero problemow, chodzi pieknie, kosztowała mnie 2000zl na wtryskach Valteca, szczerze polecam, obroty nie faluja, wszystko w normie
2000 zl to normalna cena, zakladalem w Kaniach k/Pruszkowa, porzadna firma, dogadalem sie z nimi i juz w tej kwocie zalożyli mi wlew pod klapka, obok wlewu paliwa wiec nic nie widac. zakładaja w ciagu jednego dnia, wstawilem o 9 rano a o 18 byl juz odbiór, po pierwszym 1000km regulacja...
...moje zdanie o lpg jest takie ze kupic piekne bmw z gazem ok....ale kupic bmw i zalozyc gaz bo niewyrabiasz na wache to pomylka moim zdaniem ...mozna kupic Sobie cos innego....koles odemnie z pracy kupil Sobie taka bmw jak ja bo robil whow jak moja widzial ale zalozyl gaz bo niewyrabial i wyleczyl sie po czesci z bmw...niewiem moim zdaniem -nie!
...moje zdanie o lpg jest takie ze kupic piekne bmw z gazem ok....ale kupic bmw i zalozyc gaz bo niewyrabiasz na wache to pomylka moim zdaniem ...mozna kupic Sobie cos innego....koles odemnie z pracy kupil Sobie taka bmw jak ja bo robil whow jak moja widzial ale zalozyl gaz bo niewyrabial i wyleczyl sie po czesci z bmw...niewiem moim zdaniem -nie!
nie mam zamiaru leczyc sie z bmw.Mam e30 2 szt i e34 kombi td.A auta z gazem nie kupił bym i uwazam ze lepiej samemu dac gaz.To nie jest az taka duza suma jak sie okazuje 2 tys zł za sekwencje.Jesli ktos jezdzi duzo to sie to opłaca.Kupic cos innego to nie rozwiazanie jesli człowiek ma zamiłowanie do marki
sam bylem przeciwnikiem LPG, prawie rok jezdzilem na PB ale robie coraz wiecej km a PB drozeje z dnia na dzien a gaz jak narazie jest dosc tani. To co zaoszczedze na PB to akurat wydam na inne graty do autka aby utrzymac je w jak najlepszej kondycji. Mimo wszystko jestem teraz zwolennikiem gazu ale tylko przy dobrej instalce, aby samochód naprawde dobrze jeżdzil i aby nie bylo z instalacja LPG problemow. Jak dla mnie oszczednosc jest bardzo duza a samochód nie stracil na mocy i dalej swietnie jezdzi. Nie mam zamiaru zmieniac mojego kochanego autka tylko z tego powodu ze nie stac mnie na PB...