Auto ma być do użytku cywilnego więc może będzie ok.
Ktoś to widział? Siedział na tym. Myślicie, że takie fotele byłyby trwałe?! Bo w sumie to najważniejsze, tymbardziej, że trochę to kosztuje.
Przerabiał ktoś oryginalne mocowania foteli pod kubełki? Daje się coś takiego zrobić?
Nie, nie otwierają się. Mają jedynie regulację oparcia. Mi to nie przeszkadza, bo ta e30 nie służy u mnie za autko rodzinne
Ale jeśli udałoby się zaadoptować oryginalne szyny z regulacją + fakt,że te fotele mają regulację oparcia - to myślę, że znacznie łatwiej byłoby wsiąść do tyłu niż przy profi kubłach.
He jestem pewnie ze za takie kubły kupisz napewno SportSitze w dobrym stanie i obszyjesz je skóra =D lub prawdziwe Recaro =D choc te pierwsze wygladają może gorzej ale lepiej sie w nich siedzi =D nie rozumiem po co ci Kubły do auta na codzienn
Marku - to nie są typowo sportowe kubły.
A dlaczego?! Pewnie z tego samego powodu co alu-felgi, malowanie dekli silnika, zacisków hamulcowych, skórzane mieszki, sportowa kierownica czy inne sportowe lub nie sportowe "smaczki".
A no to sie nie zrozumieliśmy myślałem że mowisz o takim ekstremalnym (siedze w robocie a mam kiepski monitor nie zabardzo widze ta fotke
a swoja droga to nie wydaje ci się że orginalne SportSitze obszyte skóra dodają wnetrzu charakter =D mi się podobają zdecydowanie bardziej =D ale to tylko moje zdanie =D
tak czy inaczej zdecydowałeś się już ostatecznie na te "kubły" =D
No to żeczywiście sa lźejsze =D choc powiem szczerze że jak montowalem SpotSitze to spodziewałem się ze są cieższe
Cytat:
właśnie pytam o opinie
Masz gdzies fotki wnetrz e30 z takimi kubłami? Widziałem na e30.de kilka takich nie wygladało to zbyt ciekawie, głownie przez sposób zamontowania (przez konstrukcje)
ja mam jakieś recaro w swojej e30 tylko takie nietypowe
trochę wyższe niż te z isa i bez wysuwanego tego elementu w siedzisku
są o wiele wygodniejsze niz normalne recaro z e30
te kubelki na 1 zdjeciu to mega gowno...
krotkie siedzisko .. zle wyprofilowane plecy..
stały takie w BLUE CITY... mialem okjazje sie przymierzyc i sie wyleczylem z nich....
_________________ Lotus Exige 420KM/800kg
BMW E36 318is 180KM/190Nm
chyba "najlepsza" opcja jest kupienie jakis firmowych kubelkow recaro.. czy innej firmy..
i danie jednak do obszycia...
takie plastiki srednio nadaja sie do jazdy na codzien... ciezko sie wsiada/wysiada...
przerabialem ten temat ... i nie polecam na codzien... poza tym takie pelne kubelki prowokuja do zapi........a .. co sie bardzo odbija na spalaniu
ale np: cos takiego :
byly do kupienia oba za 500 pln .. po obszyciu bylby naprawde mega fajny...
p..s
ja za 2 swoje przednie zaplacilem 400 pln , i 300 za obszycie siedziska i plecow orginalna tapierka... razem 700 pln
wyglada tak :
_________________ Lotus Exige 420KM/800kg
BMW E36 318is 180KM/190Nm
Jak wam sie jezdzi na codzien w takich 'kubłach' ?
Mam SportSitze ktore niedawno odnawialem u tapicera bo wygniotlo sie podparcie tylka w moim fotelu od wsiadania i wysiadania (poprostu zawsze je tylkiem gniowe) w przypadku takich 'wiekszych kubłow' to wsiadanie jeszcze mniej wygodne
Wysłany: 2008-01-06, 17:44
Pierwsze, to trudno wsiąść w sportowy kubeł, a potem trudno znaleźć pasy boczne na brzuch jak się siedzi na nich z 4ma literami i wchodzą od boku przez dziurki w fotelu.
Jak ktoś wie niech doradzi...
Jakie kubły dobrać do parametrów 175cm wzrostu i 100kg wagi (nie jest to otyłość brzuszna bynajmniej )
Muszą dobrze trzymać żeby sie sprawdziły do driftu...
Pozdro
ja mam kubeł w swojej E30 zamontowany na szynach starego fotela , miał w sobie mocowania od dołu a nie od boku wiec użyłem kątowników do montażu (ze starego regału )
siedzisko jest na tej samej pozycji co w fabrycznie wiec z moim wzrostem 175cm jest idealnie a za każym razem jak wsiadam i wysiadam to przesuwam sobie fotel do tyłu i do przodu i wysiadam bez większej gimnastyki
pasy narazie zostawiłem fabryczne i jest ok
Ostatnio zmieniony przez robak85 2008-10-30, 14:24, w całości zmieniany 1 raz
Kurcze, ja do swojej przymierzam bimarco expert ma to ktoś w e30?? Jak z mocowaniami?? na fotel i pasy bedzie certyfikat tuv chciałbym mieć coś takiego też na mocowania zna ktoś taką firme która potrafiłaby to wykonać?? Apropos tych kubełków z pierwszego postu, gość z sierrafan.pl zamontował coś takiego do swojej chyba nie narzekał?