Wysany: 2007-05-31, 16:41 Co powinien wiedzieć świadek ? Wesele siostry wkrótce . . .
Stresujące jest to dla mnie na maksa, bo ostatni raz na weselu byłem mając latek 7. . .
Mam nadzieje że się znajdą osoby które mi podpowiedą co robić a czego nie, wiem tylko napewno że będę polewał na maksa od początku, żeby atmosfera się rozluźniła w miarę szybko . . . .
JAK TO WOGÓLE WYGLĄDAAA
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
swiadek na weselu dba aby wodki na stolach nie braklo. to jest najwazniejsza rzecz. pomaga tez mlodym w jakichs organizacyjnych tematach. taki zastepca kierownika wesela
jak niebawem wesele to juz trenuj...
kolejna sprawa to nie wiem gdzie to wesele ale zazwyczaj przy wyjezdzie z kosciola czaja sie autohtoni sepiacy z tzw "blokada" ktorym musisz dac flaszke bo bedzie lipa...
musisz polewac orkierstrze
i wogle polewac komu sie da
no cóż, wódki na stole, nie może brakować, jedzenia też, muzykantów trzeba popędzać, żeby szybciej od stołu wstawali, graty do zabaw przynosić, dbać o świadkową, obtańcowywać mamy Młodych, pilnować pijanych, doglądać kibla, czy ktoś się w nim nie utopił, nie spać, nie nawalić się jak stodoła, rozdzielać bijących, robić zdjęcia Młodym...
ehh chyba troche przesadzacie. w tamtym roku zenilem brata i siostre cioteczna(wogule nie pamietam roku zeby u mnie w rodzinie nie bylo wesela) i nie przypominam sobie zeby cokolwiek swiadek czy swiadkowa robili poza tym co robi reszta gosci ...
to ja bylem od noszenie wodki i napojow razem z ojcem młodego,dogladania kilbi i całej reszty
mi tez sie trafilo swiadkowanie w tym roku ciocia- siostra mojej mamy wychodzi za maz w pazdzierniku :drunk
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
- Kościół - stresik z lesza, i przyjmowanie prezentów ( czyt. kopert)
- sala - najpierw jakieś przywitanie, obiad, po obiedzie wyjazd na zdjęcia . . . . . wziąłem dwa kosze wódki, kieliszki, soki, pojechaliśmy do jakiegoś parku na foty, a jak przyjechaliśmy, to młodzież ( tzn. <30lat) biorąca udział w zdjęciach, była pijana . Potem już było z górki
Powodzonka ! ! ! ! !
mi tez sie udało to przezyc a wiem ze juz bede drugi raz swiadkował a niektorzy to mówia ze i trzeci
mam pytanie :w waszych stronach tez modne sa bramki które robi sie młodej parze ja musialem rozdac az trzy kartony tyle bramek bylo szkoda tylko ze na wiekszosci czestowali woda albo kompotem
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
W moich stronach bramki to podstawa. Ale wesele będzie w Legnicy, więc nie wiem jak tam sprawa będzie wyglądać. Jeszcze trochę ponad pół roczku i się przekonam
U mnie bramy to podstawa - na szczęście jakoś tak wyszło, że była tylko jedna albo dwie, i ani jedna flaszka nie poszła, tylko kosz słodyczy dla jakis dzieciaków
proste korzuch, i tak polowa konczy sie rozwodem
bylem ostatnio na 1 weselu i nie ma tak zle z tym swiadkowaniem i tak jak mauser pisal, w kosciele podejrzewam lekki stresik, a potem juz z gorki, i w zaleznosci od tempa pekania kolejnych butelek na imprezie bedzie coraz lepiej