Cześć.
Mam takie 3 troche dziwne pytania:
1)Czy do ety da rade wsadzić głowice,miskę i pompe oleju od 2.0?
2)czy da rade w blok ety wsadzić aparat zapłonowyz 2.0 l-jetronic? Jak potem ustawić zapłon?
3)czy wejdzie mi ten silnik na skrzynie z e30 320i 85r
Sprawa dosyć pilna bo kumpel wywala blok z tlokami i wałem od ety na złom(odkupił bym to od niego po cenie złomu)
ad1 a) tak ( http://slave.e-edukacja.p...owice%20m20.htm ) b) chyba tak ( pewnie są identyczne) c) chyba tak
ad2) da rade ( widziałem jak jeździ ! ) było był zamontowany cały zapłon i wtrysk z 2.0 włącznie z wiązką silnika i kompem z 2.0
ad3) tak
Tylko ja potrzebuje wiedzieć na pewno czy da rade wsadzić tą głowice i jak ustawić potem zapłon(konkretnie jaki kąt i przy jakich obrotach)
Pilne żebym nie wtopił kasy na darmo bo jeśli potem przyjdzie mi kupić głowice to ten interes jest nieopłacalny.
Wiem że na tym forum są ludzie którzy o ecie wiedzą wszystko-dajcie znać co i jak bo naprawde sprawa pilna.
zalezy od jakiej ety to blok... jesli to supereta to glowica od 2.0 moze nie pasowac gdyz srednica cylindra w normalnym 2.0 jest mniejsza a co za ty idzie komory spalania rowniez.. a jesli to jest supereta to tloki sa wypukle i moze nie pasowac
też podobnie myśle.A a rade stoczyć te tłoki ?(jeszcze nie miałem okazji rozbierać ety i poprostu niewiem )A rozstaw szpilek się pokrywa i wszystkie kanały wodne i olejowe
kanaly i wszystko inne pasuje.... tylko jak stoczysz tloki to pamietaj zeby je stoczyc troche wiecej niz tylko na plasko z blokiem bo bedziesz mial niezle sprezanie jak tego nie zrobisz