Wysłany: 2006-03-23, 17:35
urbi, co ty znowu wymysliles ?
sadze ze farbowanie bedzie cie kosztowac ponad 50-100 a taka kupisz juz gotowa . wiadomo ze nie od razu bo tylko mtechniki i inne lepsze wersje taka mialy ale liczy sie wykonanie.wiec chyba odpusc sobie 8)
Odświeżam temat bo tez chodzą mi po głowie myśli pokolorowania sufitu na czarno,
przełożenie z innego auta odpada bo po pierwsze znaleźc czarny sufit nie łatwo a po drógie zdemontować go i założyć żeby wyglądał jak nie ruszany jeszcze tródniej
a nie lepiej zakupić w "sklep z tkaninami" na metry ładniutki CZARNY welur albo aksamit (ja już tak robiłem w mojej 6-tecce) i poprostu go dociąć i przykleić do oryginalnej podsufitki klejem do materiału...?
brain69 - usunięty [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-30, 21:00
a ja mam jedną podsufitkę czarną do kupejki z szibendachem więc rozpoczynam licytację
Z przyklejaniem to na 99% wyjdzie lipa wymyśliłem że pojade do jakiegoś tapicera i zapytam ile weznie za obicie sufitu pewnie będzie to robił pierwszy raz w życiu
Witam ! Też zastanawiam się na d wymianą podsufitki. Byłem u tapicera i powiedział ze na gotowo podsufitka i przednie słupki obicie nowym materiałem np czarnym to koszt 300 zł Zastanawiam sie grubo nad tą operacją co wy na to?
Wysłany: 2008-02-16, 15:08
U siebie chce wykładzine zrobić czarna, ale chyba jedynie ją zdemontowac, i dac do zakładu gdzie np farbują skóry albo podobnego, żeby zafarbowali . . .
Na tylną półkę "naciągnąłem" materiał szary taki jakiś, i wygląda bdb. Oczywiście bez żadnych idiotycznych dziur na głośniki
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
Pomógł: 17 razy Dołączył: 12 Maj 2005 Skąd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysłany: 2008-02-22, 08:45
Mauser - ja na Twoim miejscu poszukałbym czarnej wykładziny, to jest dosyć częsty element wyposażenia, a część jest niehodliwa (wiadomo ile jest roboty z wyjęciem wykładziny) - myślę, ze za 50-80zł można to kupić, a tylnią półkę prysnąć czarnym sprayem - nawet na Discovery w programie "Fani czterech kółek" tak robili...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
NIE!!!!!! nie maluj podsufitki:P tez zamierzam zmienic podsufitke , jak wszystko ine na czern...narazie zminiam wlasnie fotele.. najlepiej kup ladny welur cen ok 20-40 pln . BUTAPREN i ladnie wytapiceruj gore... tanio i jak orginalna bedzie wygladac...
Podłacze sie ponieważ jestem po wymianie podsufitki w E30 Touring.
Otóż wymontowałem podsufitkę i oczyściłem ją z pozostałości gąbki i zawiozłem do tapicera, który obkleił podsufitkę nowym materiałem.
Koszt obklejenia i materiału to 480 zł (Wrocław).
Oczywiście materiał sam wybrałem - piękny grafit
Potem wszystko sam zamontowałem w aucie. Zajęło mi to troche (8h) ale wymieniłem też uszczelniacze prowadnic szyberdachu i wszystko ładnie po podklejałem.
Było z tym szyberdachem troche roboty bo wiadomo że podsufitka jest podklejona pod mechanizm szyberdachu.
Nie było łatwo ale podołałem.
Oczywiście gdyby ktoś był zainteresowany fotami i opisem to się polecam
Pozdro
[ Dodano: 2009-07-14, 19:58 ]
P.S. Najwięcej z tego kosztował sam materiał bo wybrałem konkretny.
Sam materiał kosztował 320 zł!!!
_________________ Fajnie jest mieć drugą Żonę Nie marudzi, zawiezie gdzie trzeba i zawsze ma ochotę na zabawę.