BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Denerwujacy dzwiek wydechu
Autor Wiadomo
patryk w-wa 

Doczy: 13 Lis 2005
Skd: Stolica
Wysany: 2007-06-09, 00:13   Denerwujacy dzwiek wydechu

Mam pewien problem zmienialem silnik z 1,6 na is-a w e36 jak siedzial 1,6 to wyciolem katalizator bo sie rozsypal i wspawalem zwykly tłumik samochod zrobil sie troche glosniejszy ale bez przesady ale po wlozeniu is-a jest straszny metaliczny przedzwiek przy przyspieszaniu denerwuje mnie to bo dbam o swoj samochod a dzwiek ma jak 25 letni eskort z dziurawym wydechem. Mam pytanie moze ktos wie jaka jest srednica wydechu w 1,6 m40 a jaka w 1,8 is-ie?? Mam zamiar wstawic katalizator tylko nie wiem jaki czy kupic orginal uzywke czy nowy? Raczej wole nowy bo orginaly sa strasznie drogie a nigdy nie wiadomo czy zaraz sie nie rozsypie. Tylko czy to cos da bo wydac 500zl i miec dalej ten dzwiek to mi sie nie usmiecha. Chce miec po prostu ciche autko ktore przyjemnie mruczy przy ostrzejszym przyspiueszaniu ale nie gruchocze jak traktor niech ktos doradzi albo poleci tlumikarza ktory poradzi sobie z tym problemem.

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-06-09, 09:33   Re: Denerwujacy dzwiek wydechu

patryk w-wa napisa/a:
nie wiem jaki czy kupic orginal uzywke czy nowy? Raczej wole nowy bo orginaly sa strasznie drogie a nigdy nie wiadomo czy zaraz sie nie rozsypie

Trochę pokrętna ta wypowiedź :) Wolisz NOWY niż oryginalny ? Przecież używek w ASO niema.... NIewiadomo czy oryginał długo wytrzyma - a nowy wytrzyma dłużej :roll: ? U mnie jeździ 20 lat i wygląda jakby miał 5. Najlepiej poszukaj sobie całego wydechu od IS`a i poprostu przełóż to chyba najbardziej optymlane rozwiązanie.

patryk w-wa 

Doczy: 13 Lis 2005
Skd: Stolica
Wysany: 2007-06-09, 10:14   

Chodzilo mi oczywiscie o to czy lepiej wsadzic orginał uzywany czy nowy ale nie orginalny katalizator moze faktycznie troche pokrecilem. A wydechu do is-a jeszcze nie widzialem do sprzedania takze musze cos pokombinowac z tym.

MAJSU 

Pomg: 14 razy
Doczy: 14 Wrz 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-06-09, 12:52   

Podzwoń po szrotach i przejrzyj Allegro...

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: