Wysany: 2004-11-21, 21:52 Wskaźnik zużycia paliwa BMW E-30 SILNIK:1.8
witam,posiadam BMW E-30 rocznik 1984r,jest to silnik 1.8 na gaźniku oznaczenie jest to 316,i chciałbym się dowiedzieć co trzeba zrbić aby po założeniu licznika z wskaźnikiem zużycia paliwa działał ten wskaźnik ,i czy jest wogóle taka możliwość?
niestety nie bedzie Ci w tym silniku dzialal ekonomizer
w E30 dziala ylko w M20 w zwyz i M40 w zwyz, wiec zapomnij o ekonomizerze w E30 z silnikiem M1o
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Możliwość taka jest na pewno . Sam mam E30 316 1895r na gaźniku + LPG. Obrotomierz jak i ekonomizer działają zarówno na benzynie jak i na gazie. Nie wiem co trzeba zrobić bo moja była już z takimi zegarami, ale na pewno jest to do zrobienia
Go
Wysany: 2004-11-22, 21:58
wiem ze jest to na pewno do zrobienia bo miałem AUDI 80 z 1980 roku silnik:1.6 na gaźniku i też był ekonomizer
Anonymous Go
Wysany: 2004-11-22, 23:49
Po cholere Ci ten ekonomizer! Ja tu sie caly czas zastanawiam czy go nie wylaczyc!!!! Pokazuje takie kosmiczne wielkosci ze rece opadaja! A jak sie okazuje ze pokazuje dosc dokladnie to potrafi juz zabic cala przyjemnosc z jazdy!! Nie polecam tego gadżetu!! Szkoda nerwow!!
sorka że się przykoleguje ale nie chce następnego tematu zaczynać...
Otóż pewnego pieknego popołudnia rozebrałem liczniki tz zdjełem szybkę, wyją łem jakiś chyba chip u dołu wskażników, wyczyścilem założyłem i wszystko spwrotem i co... ekonomizer nie działa
Ps. Zgadzam się z Brunerem, że uczy płynnej jazdy, a przy ostrej jeździe nie zwracam na niego uwagi (zawał murowany)
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)