Wysany: 2007-07-03, 15:07 [E32]Jak skasować inspekcję w E32 735 iA?
Witka!
No mam problem z inspekcją.. Żaden ze znanych mi sposobów nie działa. Wiem, że istotne jest klepanie drzwiami, ale co i jak to rozkładam ręce (nie nogi ). Może ktoś miał z tym podobny problem? Gniazdo nowego typu.
Do tej pory moze 2 razy zdazylo mi sie ze klasyczna metoda nie poskutkowala i wykasowalem KTS'em. Sprobuj zwarcie przytrzymac kilka sekund dluzen niz te 15 sekund (ok. 20 - 25 sekund). Ewentualnie sprobuj jeszcze zamiast zierac pin 7 i 19, zrobic zwarcie pinu 7 do masy gdzies na samochodzie (np. na ktorejs srobie od amortyzatora). Jezeli nie poskutkuje to raczej bedzie trzeba podjechac do kogos kto dysponuje komputerem diagnostycznym.
Do tej pory moze 2 razy zdazylo mi sie ze klasyczna metoda nie poskutkowala i wykasowalem KTS'em. Sprobuj zwarcie przytrzymac kilka sekund dluzen niz te 15 sekund (ok. 20 - 25 sekund). Ewentualnie sprobuj jeszcze zamiast zierac pin 7 i 19, zrobic zwarcie pinu 7 do masy gdzies na samochodzie (np. na ktorejs srobie od amortyzatora). Jezeli nie poskutkuje to raczej bedzie trzeba podjechac do kogos kto dysponuje komputerem diagnostycznym.
Kiedys tez bralismy od nich ze storny to do kasowania i nie poskutkowało ale pozniej chyba DARCO znalazł gdzies jeszcze jedna metode niestety jej nie pamietam ale cos trzeba zamykac otwierac drzwi przekrecac kluczyk w stacyje - jakos tak.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
duchPW [Usunity]
Wysany: 2007-07-08, 00:23
każde ASO bezpłatnie kasuje inspekcję - są do tego zobowiązani przez centralę - nawet, gdy nie wymienia się u nich oleju
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-07-09, 16:35
Pioter takie standardy obsługi obowiązują w Niemczech, ale nie wiem czy u nas zrobią to za darmo...
u mnie w warsztatach niezależnych biorą za kasowanie 2dychy...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...