Wysany: 2007-07-07, 19:10 roznica miedzy skrzynia i walem napedowym miedzy 2.0 a 2,5
siema
czy ktos moze mi dokladnie powiedziec jaka jest roznica i jak rozpoznac czy wal i skrzynia jest od tego czy od tego ?
czy wymiarowo skrzynie sa takie same ?
czy wymiarowo waly sa tak samo dlugie ?
czy to prawda ze waly od 2,5 mialy "cos" na jakims gumowym sprzegle czego nie mialy waly od 2,0 ?
czekam na szybkie info
niech mu ktos obcykany pomoze, nie wierze, ze nie ma tu nikogo kto by mu podpowiedzial jednoznacznie odnosnie skrzyni. Auto stoi niezdatne do jazdy, a chlopak placze na GG ze nie wie co robić
Kapitanie Planeto, gdzie jesteś?!
Ostatnio zmieniony przez Gasper 2007-07-09, 03:04, w caoci zmieniany 1 raz
skrzynia od 2,0 wymaga dłuższego wału co za tym idzie nie możesz założyc skrzyni 2,5 i dłuższego wału ale wystarczy podmienic pierwszą częśc wału z 2,0 na przednią częśc wału z 2,5 i będzie git miałem tak u siebie przez jakiś czas, pózniej zmieniłem na skrzynię od 2,0 (oczywiście z b25) - jakoś fajniej sie jeździ na takim zestawie (może to tylko takie moje odczucie )
Jak moja skrzynia w b20 zgóbiła pare biegów to kupiłem skrzynie od b25 i wstawiłem...ale wał nie pasował, i nic nie mogłe zrobić, załozyłem wał z b25 i wszystko zaczeło cykać...więc bezinwazyjnie nie da sie tego wstawić, a uciać wał to trzeba go wywarzyć więc lepiej wstawić od b25:)
no i wsio jasne ... mialem dzis odebrac skrzynie z wwa ale ... jak sie okazalo koles od korego biore wyjechal na weekend bida okrutna ! w tym tygoniu bede chcial juz powoli skladac to do kupy pozdrawiam