BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
m20b25 zarzuciło focha
Autor Wiadomo
Miki 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2007-07-10, 08:29   m20b25 zarzuciło focha

moje m20b25 wczoraj zarzucilo focha a tak powaznie to wczoraj odpalilem autko pracowalo normalnie i raptem zgaslo i nie ccialo odpalic. w pierwszej chwili myslalem ze zerwal sie pasek rozrzadu ale przy kreceniu rozrusznikiem nie slychac zadnych dziwnych odglosow wiec raczej to wykluczylismy. spawdzilismy czy jest iskra okazalo sie ze z na cewce jej nie ma to dawaj szybko druga wsadzamy i tez ni ma to zostalo sciagniete do mechsaniora moze w srode sie za to zabierze teraz pytanie co moglo walnac tak raptownie? hmm czujnik polozenia walu moze ? nie wiem juz powoli te fochy mnie dobijac zaczynaja

BIZON 
Tatanka power

Doczy: 13 Wrz 2006
Skd: Żary
Wysany: 2007-07-10, 11:45   

może przekaźnik pompy paliwa...? :roll:

Miki 

Wysany: 2007-07-10, 12:53   

tak jak na lpg pracowala ;/

ANDRZEJ-BIELAK 
Biała Może Więcej

Pomg: 2 razy
Doczy: 04 Wrz 2006
Skd: BIAŁYSTOK
Wysany: 2007-07-11, 18:55   

Będzie dobrze, to tak jak z babą. Pełnoletnia beemka ma swoje kaprysy, nic nie poradzisz.

Pablo325i 

Pomg: 3 razy
Doczy: 19 Mar 2007
Skd: Borken DE / Warszawa
Wysany: 2007-07-11, 18:59   

a na waszce nie chodzi?? tylko gaz??
przy zbiorniczku wyrownawczym masz 3 przekazniki, jak masz z kim podmienic je na chwile to sproboj i sprawdz

ps. moj kumpel sprawdzal iske na wiele sposobow i jej nie widzial, ja podszedlem i byla heh, wiec tym sie nie sugeruj ;p

gg 3777982

Miki 

Wysany: 2007-07-12, 08:13   

Pablo normalnie autko odpalilo na benzynie, przeszlo na lpg cofnalem kawalek i jak czekalem az bedzie wolna droga aby wyjechac z parkingu zgaslo autko i na niczym nie mozna go odpalic. wczoraj podmienilismy jeszcze raz cewke, pozniej kompa i dalej nic w koncu mysl; ze moze pasek przeskoczyl wiec dawaj do rozrzadu sie dobierac ale tam wsio oki jest, na dzis przewglad instalacji w planach bo nic innego raczej juz nie zostało ;/

PS Andrzej jak cos zatocz ok18 do Huberta moze cos poradzisz

Mauser 

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Maj 2006
Skd: Mysłowice
Wysany: 2007-07-12, 13:14   

prąd pompa dostaje?
wtryski leja?

Miki 

Wysany: 2007-07-13, 08:07   

gdzie w starym motron9cu jest czujnik polozenia walu i jak sie do niego dostac pliss pilne!

Mauser 

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Maj 2006
Skd: Mysłowice
Wysany: 2007-07-13, 09:42   

starym motroniku?
a jest różnica?
w M20 koło kolektora wydechowego z przodu bloku ( przód - pierwszy cyl.), tuż przy kole zębatym. wtyczka jest przy złączu diagnostycznym od dołu wraz z tą od czujnika hala z kabli WN.
Cena 320 zł org. BMW, do M20 kupiłem właśnie taki, używkę mam sprawną 100%, na sprzedaż

Miki 

Wysany: 2007-07-13, 12:57   

wlasnie chodzi o to ze jest roznica! moje m20b25 jest jeszcze na starym motronicu , ma male gniazdo diagnostyczne, komp ma 2 rzedy pinów ( u Ciebie pewnie juz sa 4rzedy...)i pewnie jeszcze kilka roznic by sie znalazlo z tego co wiem ten czujnik jest gdzies od spodu w okolicach skrzyni ale prosze o jakies dokladniejsze info

fileo 
PowerOfDreams

Doczy: 26 Sty 2006
Skd: WA
Wysany: 2007-07-13, 21:25   

jak ona ma lpg to sprawdz bezpiecznik na lpg - przeważnie jest na górze gdzieś.
Jak on padnie to odcina zapłon na lpb ale i też na paliwie. u mnie tak kiedyś już było

MarioIS 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 17 Cze 2007
Skd: Kraków
Wysany: 2007-07-13, 22:09   

Zdejmij wąż podający gaz, bo jak walnął parownik to ani na gazie ani na benzynie nie odpalisz.
Druga sprawa to sprawdź pompe paliwa czy podaje paliwo, odkręć przewód doprowadzający paliwo do listwy i sprawdź czy jak kręcisz to leje paliwo.

duchX
[Usunity]

Wysany: 2007-07-13, 22:20   

czy Wy umiecie czytac ?? ? chlopak pisze ze nie ma iskry a tu ciagle pompa i lpg !! !

ANDRZEJ-BIELAK 
Biała Może Więcej

Pomg: 2 razy
Doczy: 04 Wrz 2006
Skd: BIAŁYSTOK
Wysany: 2007-07-14, 07:51   

fileo napisa/a:
ona ma lpg to sprawdz bezpiecznik na lpg
TO ZOSTAŁO SPRAWDZONE,
x_e_o_n napisa/a:
chlopak pisze ze nie ma iskry
właśnie to jest najbardziej zastanawiające, obstawialiśmy czujnik położenia wału tylko gdzie go szukać w starym motronicu
MIKI napisz jak coś będzie wiadomo co było przyczyną

duchX
[Usunity]

Wysany: 2007-07-14, 08:38   

Albo jest z [przodu na kole pasowym walu albo z tylu w skrzyni i czyta impulsy z kola zamachowego

Guta 

Pomg: 4 razy
Doczy: 03 Maj 2007
Skd: Biłgoraj
Wysany: 2007-07-14, 09:31   

x_e_o_n napisa/a:
Albo jest z [przodu na kole pasowym walu albo z tylu w skrzyni i czyta impulsy z kola zamachowego

Z przodu skrzyni od strony kierowcy(lewa strona auta) są dwa takie same jeden nad drugim.
jak by co to mam jeden taki sprawny,numer: 0 261 210 028 Bosch.

Miki 

Wysany: 2007-07-16, 08:18   

autko stoi u mechanika zajmujacego sie BMW powiedzial ze zrobi tylko musi sprawe przemyslec i ustalic plan dzialania ( niezly dziwak z niego... ale o tym wiedza Ci co znaja Tomka z Sowlańskiej) stwierdzil ze objawy sa typowo czujmikowe wiec moze sprawa pójdzie szybko... no zobaczymy...

PS guta jak cos ile byc chcial za niego bo w serwisie to dosyc drogie zabawki a tylko tam sa dostepne czujniki ;/
Ostatnio zmieniony przez Miki 2007-07-16, 08:18, w caoci zmieniany 1 raz  

Guta 

Pomg: 4 razy
Doczy: 03 Maj 2007
Skd: Biłgoraj
Wysany: 2007-07-16, 08:58   

Miki napisa/a:
autko stoi u mechanika zajmujacego sie BMW powiedzial ze zrobi tylko musi sprawe przemyslec i ustalic plan dzialania ( niezly dziwak z niego... ale o tym wiedza Ci co znaja Tomka z Sowlańskiej) stwierdzil ze objawy sa typowo czujmikowe wiec moze sprawa pójdzie szybko... no zobaczymy...

PS guta jak cos ile byc chcial za niego bo w serwisie to dosyc drogie zabawki a tylko tam sa dostepne czujniki ;/

W sklepie motoryzacyjnym chcieli 180zł za "prawie oryginał" także nie tylko serwis,wystarczy popytać.Ja za używkę boscha chcę 100zł.

Miki 

Wysany: 2007-07-18, 09:52   

:help: :help: :help: :help: :help:

delikatnie mowiac zalamalem sie wczoraj, mechanik specjalista od BMW - tylko w tym od ladnych paru lat siedzi- sie poddal, powiedzial ze sprawdzil wszystko co tylko mozna i nie wie, powiedzial ze objewy wskazuja na czujniki polozenia walu ale te sa sprawne... nie wiem gosc powiedzial ze po raz chyba pierwszy nie umie znalesc przyczyny braku iskry.

odeslal mnie do elektryka samochodowego bo tylko ktos taki moze mi jeszcze pomoc,

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

[ Dodano: 2007-07-18, 10:51 ]
a moze ma ktos rozpiske pinów (pin data czy jakos tak...) do starego motronica?

rafx666 

Doczy: 10 Lip 2006
Skd: Toruń
Wysany: 2007-07-18, 18:53   

witam,
miałem podobny problem po wymianie termostatu, nagle brak iskry!!! Oddałem do elektryka który jest ponoć najlepszy w Toruniu... 3 tygodnie trzymał auto i rece mu opadły. Odebrałem fure pomyslałem poł dnia i za brak iskry był czujnik liczący impulsy na kole zamachowym - był cały w syfie, przeczyściłem i iskra była no i git:) U mnie ten czujnik był w skrzyni biegów razem z czujnikiem od obrotomierza ale ja mam modyfikowaną etę w budzie 325i, nie wiem czy to orginalna skrzynia tam siedzi ale sprawdzić możesz,
powodzenia

Miki 

Wysany: 2007-07-19, 15:21   

a wie ktos w jaki sposob sprawdzic ten czujnik? mechanik dobry to jedno ale chcialbym aby przy mnie to wykonal i chcialbym miec pewnosc ze czujniki sa ok bo wszystko wskazuje na czujnik ale ....

[ Dodano: 2007-07-23, 13:14 ]
i nareszcie autko jezdzi
okazalo sie ze faktycznie impulsowy czujnik polozenia walu padl ale zeby bylo smieszniej drugi dziala tylko z nowa cewka z moja stara mimo ze sprawna ( w innym aucie sprawdzona!) nie dawala iskry... dziwne.. ale najwazniejsze ze autko odpala i smiga :spoko:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: