BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Prawo jazdy kat. C, D za 1200 dolarów na Ukrainie, w dwa dni
Autor Wiadomo
ac_kotlet 
Poszukaj zanim napiszesz !!!
_______

Pomg: 2 razy
Doczy: 14 Sty 2007
Skd: Aachen/ Leżajsk
Wysany: 2007-07-27, 02:23   Prawo jazdy kat. C, D za 1200 dolarów na Ukrainie, w dwa dni

Gdyby ktoś był zainteresowany:

http://motoryzacja.interi...ilka-dni,950949

Pewnie chodzi też o zwykłe- czyli kat. B

Kujon 

Pomg: 4 razy
Doczy: 09 Lut 2006
Skd: Tarnów
Wysany: 2007-07-27, 08:05   

Jeśli chodzi o ukraińskie prawo jazdy to sie nie wypowiadam bo nie znam sprawy, ale odnośnie tego drugiego atrykułu o amerykańskich "driving license" to jest fajnie napisany pod publikę... wszystko sie zgadza oprócz jednej najważniejszej rzeczy , żeby przystąpić do egzaminy trzema mieć "Social Security Number" a na dzień dzisiejszy nie ma takiej możliwości aby uzyskać go legalnie nie bedąc obywatelem lub rezydentem USA :lol:

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2007-07-27, 08:18   

Troche życia spędziłem na Ukrainie i tam za dolary załatwisz wszystko bez wyjątku, tam nie ma takiego słowa jak nie da sie załatwić itp.

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

Piotr_1 
Tempiciel sekund

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Sie 2005
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2007-07-27, 08:25   

A ja w Miami zrobiłem prawko bez SSN za 50$ i nie było takiego wymogu w ogóle. Bez żadnego kursu można to zrobić w jeden dzień o ile nie ma zbyt dużej kolejki. No i jedziesz swoim samochodem a egzaminator tylko wsiada. Praktycznego za pierwszym razem nie zaliczyłem :P a testy bezbłędnie. Wystarczy przed egzaminem przeczytać kodeks ze zrozumieniem (godzinka czasu). Potrzeba było tylko adresu zamieszkania w USA żeby mogli tam przesłać prawko. Było to rok po 1 września (po awarii w WTC).
E30 M332 1991........ ....U__________\
Ostatnio zmieniony przez Piotr_1 2007-07-27, 08:26, w caoci zmieniany 1 raz  

Kujon 

Doczy: 09 Lut 2006
Skd: Tarnów
Wysany: 2007-07-27, 08:38   

Piotr_1 napisa/a:
Potrzeba było tylko adresu zamieszkania w USA żeby mogli tam przesłać prawko. Było to rok po 1 września (po awarii w WTC).

Zgadza sie , wiele osób z mojej rodziny też robiło prawko na Florydzie, buestety na dzień dzisiejszy ten proceder już jest niemożliwy

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

alexil 

Pomg: 11 razy
Doczy: 24 Gru 2006
Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2007-07-27, 13:13   

Owszem jest możliwy ale nie we wszystkich stanach. Wiem, że na 100% można zrobić w Michigan ale tylko na osobowe. CDL nie da rady w ogóle zrobić jeśli nie ma się papierów.

Pozdrawiam

mateo

Doczy: 06 Cze 2004
Skd: poznan
Wysany: 2007-07-27, 21:11   

Owszem zrobisz bez problemu.
Znajomy zrobił i czasem korzystał (miał firme i kierowców ale czasem bylo trzeba jechac MANem) i wszystko było ok. Jak miał kontorole to sie śmiali bo wiedzieli wszyscy ze wałek, ale patrol nie ma możliwości sprawdzenia.
Az pewnego pieknego dnia dowiedział sie ze można przerobić to na polskie prawko i poszedł do urzedu. Tam dokladnnie sprawdzili co i jak papier zabrali a do tego ma teraz rozprawe w sadzie, bo cos sprawdzili i sie okazało że przekręt. Wiec nie wiem czy warto.

lokiecgb 
INTERNATJONAL SZOFER

Doczy: 04 Lut 2007
Skd: czestochowa
Wysany: 2007-07-29, 23:22   

czytajac wasze opinie nie wiem co sobie pomyslec :evil:
ile jeszcze wypadkow na naszych lub europrjskich drogach maja spowodowac kierowcy zdobywajacy PRAWKO w ten sposob aby ktos sie wzial za :cenzura: tym wszystkim FACHOWCOM zalatwiajacym w ten sposob dokumenty.
jestem kierowca zawodowym od 17 lat i wlosy mi staja deba jak to czytam "wszyscy zdaja" o zgrozo!!!!!!!!!!!!!
gdziekolwiek rozmawiam z kierowcami zagranicznymi wiekszosc ma negatywne opinie na temat kierowcow ze wschodniej europy.
nie tedy droga kochani. zaostrzenie kryteriow przyznawania prawa jazdy zawodowego to jedyna droga. honorowanie zagranicznych praw jazdy typu C lub D TAK! ale na litosc boska nie z UKRAINY !! !!! ZA MIESIAC SIE OKAZE ZE JAKAS AGENCJA PODROZY ZORGANIZUJE WYJAZD DO ALBANII Z DWODNIOWYM KURSEM PRAWA JAZDY!!
ILE JESZCZE LUDZI MA ZGINAC NA POLSKICH DROGACH Z WINY NIEDOSZKOLONYCH KIEROWCOW???

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-07-30, 17:28   

calkowicie zgadzam sie z łokciem. oczywiscie nie mozna odrazu zakladac ze ktos kto zdobywa w ten sposob prawo jazdy nie umie jezdzic ale znajac zycie pewnie zglosza sie po to prawko typki ktorzy sa lewi z jazdy tirem. juz jest lipa jak jedzie duzo tirów a codopiero jak jeszcze beda jezdzic jakies leszczyki ktorzy ledwie osobowka jezdzili ale sobie kupili prawko na ukrainie.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: