co sadzicie o tej wiskozie bo mi wyglada troche podejrzanie ta plytka jak by byla odczepiona od innej wiskozy i zalozona na nowa jakies innej firmy pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
Anonymous Go
Wysany: 2005-04-12, 20:35
Ja kupowałem z Allegro i ta tabliczka też nie wyglądała na zegarmistrzowsko przymocowaną. Może tak się to po prostu montuje
Tak więc temperatura dochodzi do środka i włącza sie niewiadomo dlaczego wiskoza, żeby było śmieszniej to sie już nie wyłącza i wyje cały czas a temperatura stoi sobie na środku.
Żeby było jeszcze ciekawiej dałem moją wiskoze kumplowi i wziąłem sobie jego no i moja u niego sie nie włącza !!!!!!!!! a jego która sie nie włącza u niego u mnie tak samo sie włącza na połowie
mam to samo - i nie wiem co jest tego przyczyna - caly czas mi wisko chodzi ale nie zblokowone na 100% bo az tak mocno nie buczy - sadze ze mam problem z termostatem albo pompa wody ale ni uja nie ma czasu zajrzec - wazne ze sie auto nie gotuje - mam tez wiatrak elektryczny ale ten wlacza sie dopiero w polowie drogi do 3/4 czyli naprawde bardzo rzadko.
Tak więc temperatura dochodzi do środka i włącza sie niewiadomo dlaczego wiskoza, żeby było śmieszniej to sie już nie wyłącza i wyje cały czas a temperatura stoi sobie na środku.
Żeby było jeszcze ciekawiej dałem moją wiskoze kumplowi i wziąłem sobie jego no i moja u niego sie nie włącza !!!!!!!!! a jego która sie nie włącza u niego u mnie tak samo sie włącza na połowie
o co chodzi
?
dlaczego jestes zdziwiony ze wiskoza sie zalacza jak masz temp na srodku przeciez ona tak działa ze jak leci na nia cieple powietrze z chłodnicy i wtedy sie załacza i chłodzi
moze masz cos nie tak z chlodnica ze oddaje za bardzo ciepło w strone wiskozy
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Na przypadek Sarny chyba mam odpowiedź masz chłodnice przesłoniętą chłodnicą klimy dlatego chłodnica płynu w m20 w wrsjiz klimą jest większa bo musi oddać wiecej ciepła ztąd wiskoza także załącza się wcześniej.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Lord Lukasz - zbyt wcześnie otwiera Ci się termostat, a co za tym idzie gorący płyn z silnika zaczyna przepływać przez chłodnicę i tym samym uruchamia się wiskoza. Jeśli termostat otworzy się za wcześnie to i przy zbyt niskiej temperaturze się zamyka. Na tyle niskiej, że wisko nie jest w stanie się wyłączyć (temp w chłodnicy musi spaść do około 65°C). Jeśli chodzi o Twojego kumpla, któremu wiskoza się nie włącza to napisz jeszcze jaka temperatura na wskaźniku u niego była w tym czasie.
Kamilu wiskoza sie włącza po 10 minutach jazdy jak temp. dochodzi do połowy, we wcześniejszym m20b23 wiskoza mi sie włączała bardzo rzadko, dopiero jak wskazówka wychyliła sie za połowe a bywało tak bardzo rzadko
Co ciekawe termostat mam nowy i nie ma żadnej różnicy, na starym w tym samym momencie sie włączało
Nie wiem czy to ma coś do tego ale tymczasowo jeżdze na wodzie zwykłej z kranu bo silnik niedawno włożyłem i płyn zaleje dopiero jak wszystko z układem chłodzenia będzie ok. W poprzednim 2.3 miałem mase problemów z chłodzeniem i wychlapało mi chyba z 20l denagera.
Kamilu wiskoza sie włącza po 10 minutach jazdy jak temp. dochodzi do połowy, we wcześniejszym m20b23 wiskoza mi sie włączała bardzo rzadko, dopiero jak wskazówka wychyliła sie za połowe a bywało tak bardzo rzadko
Co ciekawe termostat mam nowy i nie ma żadnej różnicy, na starym w tym samym momencie sie włączało
Nie wiem czy to ma coś do tego ale tymczasowo jeżdze na wodzie zwykłej z kranu bo silnik niedawno włożyłem i płyn zaleje dopiero jak wszystko z układem chłodzenia będzie ok. W poprzednim 2.3 miałem mase problemów z chłodzeniem i wychlapało mi chyba z 20l denagera.
cos mi tu nie pasuje .dopiero po 10 minutach wskazówke masz na połowie i to teraz jak jest w miare ciepło mój sie szybciej zima rozgrzewa ... teraz to góra 3 km i wskazówka stoi w pionie
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
BTW
jesli nie wiecie to wam powiem ciekawostke ze w m42 z klimatronikiem nie ma wiskozy i jest tylko elektryk
a uklad jest tak skonstruowany ze jescze nie slyszalem jak ten elektryk pracuje,nawet w jezdze miejskiej (fakt ze auto mam od listopada to za cieplo na dworze nie jest)
jedynie po wlaczeniu klimy wlacza sie cyklicznie na chwile co kilka minut