Witam. Najwyższa pora chyba zaprezentować pare zdjęć mojej bawarki.
Zakupiona rok temu za dobre pieniądze (można by rzec że okazja)
Silnik 2.0 w automacie, wyposażenie standardowe.
Rok temu prezentowało się tak:
Na dzień dzisiejszy prezentuje się tak:
Jak widać autko przeszło radykalne zmiany i nadal je przechodzi. Na chwile obecną kończe zabudowe audio w bagażniku oraz rzeźbie lotke na klape al'a M5 (kiedyś kupiłem jedną, ale nawet w 30% nie przypomina lotki z M5)
Może przed końcem tych wakacji uda mi się również załatwić zderzak tylni od M5.
Ostatnio zmieniony przez milosz.x 2007-08-03, 11:30, w caoci zmieniany 1 raz
Ladne autko zmiany oczywiscie same na + Ale po co CI te naklejki Ten kwadracik po prawej stronie tylnego zderzaka to wlew lpdzi Szkoda ze 2.0 i dotego automat Nie myslales o swapie
bawarka bardzo ładna i co najważniejsze - zadbana. Oczywiście jak przypuszczam służy do przysłowiowego "wożenia :cenzura:", sądząc po wielkości felg i "baloniastych" oponach. Duży plus, ze zmiany są na oryginalnych częściach.
Co do mojej wizji, to:
-felgi minimum 19`
-twardsze zawieszenie, żeby alu nie obcierało
-uzupełnienie pakietu M (ale o to się nie martwię, bo taki plan już przeprowadzasz)
-myślę też, ze swap na silnik 3.5ltr byłby niezłym rozwiązaniem
-blenda na tylnej szybie - proponowałbym usunąć
Zauważyłem, ze masz niezłe obeznanie w fotografice. Polecam inwestycję w lepszy aparat.
Co do silnika i automatu to jak wyżej Autko bardzo ładnie się prezentuje felgi masz bardzo ładne - gdzieś takie widziałem kolorek ok. naklejki z pod lusterek OUT ostatecznie te na progach mogą zostać.
Wszystkie zmiany na +
co do swapu to najłatwiej było by chyba włożyć M54B30 i skrzynie manual to wtedy by śmigało pięknie
Mógł byś troszke bliżej ziemi jeżdzić i oponki przynajmniej na 40 - 45max wtedy to już by był kozak na maxa
bawarka bardzo ładna i co najważniejsze - zadbana. Oczywiście jak przypuszczam służy do przysłowiowego "wożenia ", sądząc po wielkości felg i "baloniastych" oponach. Duży plus, ze zmiany są na oryginalnych częściach.
Co do mojej wizji, to:
-felgi minimum 19`
-twardsze zawieszenie, żeby alu nie obcierało
-uzupełnienie pakietu M (ale o to się nie martwię, bo taki plan już przeprowadzasz)
-myślę też, ze swap na silnik 3.5ltr byłby niezłym rozwiązaniem
-blenda na tylnej szybie - proponowałbym usunąć
Zauważyłem, ze masz niezłe obeznanie w fotografice. Polecam inwestycję w lepszy aparat.
Pozdrawiam, yaku.
to nie e30, zeby dawać max glebę 19tki? Yaku, powiedz, czy ty jeździłeś kiedykolwiek na 19tkach ? I czy uważasz, że felgi tego rozmiaru nadają się do użytkowania w aucie cywilnym na codzień? A ...powiedz mi jeszcze czy Ty wiesz ile kosztuje 19calowa opona? Twoje rady to czyściutka teoria rodem z internetowych tuningowych for...Bez urazy.
ja bym pojeździł takim i nie inwestował w swap, bo to wyrzucanie kasy przy nowym aucie, E30 i wrzutka jakiegoś M50, M30 - to rozumiem, ale E39? bez sensu. Chyba , że ją kochasz ponad życie (tą konkreto budę )
sprzedać ewentualnie i kupić mocniejszą. Diabła za rozsądną kasę i tak z niej nie zrobisz.
535i lub 540i - te pierwsze chodzą już w całkiem rozsądnych pieniądzach. Choć ja gdybym kupował E39 to tylko diesla - 530d. Jedyny słuszny, cywilny motor w E39 (cywilny, nie mówię o M5).
_________________ Weteran
Ostatnio zmieniony przez Łukasz 2007-08-03, 16:06, w caoci zmieniany 1 raz
to nie e30, zeby dawać max glebę 19tki? Yaku, powiedz, czy ty jeździłeś kiedykolwiek na 19tkach ? I czy uważasz, że felgi tego rozmiaru nadają się do użytkowania w aucie cywilnym na codzień? A ...powiedz mi jeszcze czy Ty wiesz ile kosztuje 19calowa opona? Twoje rady to czyściutka teoria rodem z internetowych tuningowych for...Bez urazy.
Btw. o glebie nic nie napisałem, tylko o twardszym zawieszeniu (dostosowanym pod 19`)
Spoko, bez urazy.
Jeździłem na 19`, na 20` także jeździłem jeśli Cię to bardzo interesuje i uważam, ze nadają sie do użytkowania na codzień jak ktoś nie jeździ w trasach non stop. Korzystniej mieć felgi 19` niż glebę -80 bo mniejsze prawdopodobieństwo, że coś uszkodzisz.
Cena? Moge kupic 265/35/19 sztukę za 130-150zl w b.dobrym stanie, więc jak na taką oponę to nie jest dużo. (Oczywiście nie "sztuk jedna" tylko cały komplet, no i nie z allegro.pl bo tam za taką kasę jest najczęściej no name 2mm bieżnika...)
O obniżaniu przy tych felgach mogę zapomnieć. przód 8,5J ET13 (opona 235/45), tył 10J, ET15 (opona 255/40). Przy obniżeniu jej o min -30mm byłoby duże prawdopodobieństwo że na dziurach i wybojach przycierałyby mi opony o nadkola.
O swapie narazie nie myśle, przesiadałem się z dużo słabszego i 10x mniej komfortowego auta. Może w przyszłości jakieś 2.8 (najmniej roboty, skrzynia zostałaby ta co jest, bo z tego co wyszukałem, to montowali taką w 525i, 528i) i ew. jakiś kompresorek. Ale nie są to plany na obecny a nawet i nie na przyszły rok
Łukasz dobrze napisał, tak duże swapy w takich modelach się nie opłacają. Lepiej sprzedać auto i kupić już całe z mocniejszym silnikiem.
Naklejki pod lusterkami muszą zostać - klubowe
Yakuzatti napisa/a:
Elo,
Pozdrawiam, yaku.
Aparat jest dobry Canon 10D.
Ostatnio zmieniony przez milosz.x 2007-08-03, 17:05, w caoci zmieniany 3 razy
No po zmianach autko prezentuje sie rewelacyjnie. Mozna prosić o zdjęcia środka?
Lotke na tylną klapę kupisz tylko na niemieckim ebay'u i to juz pomalowaną w kolor twojego auta! cena 286zł z przesyłką do Polski. Jest rewelacyjnej jakości.
Szkoda że ten silniczek taki malutki:/
Zdejmij tą blendę a przede wszystkim tą imitację anteny!!!
Btw. o glebie nic nie napisałem, tylko o twardszym zawieszeniu (dostosowanym pod 19`)
Spoko, bez urazy.
Jeździłem na 19`, na 20` także jeździłem jeśli Cię to bardzo interesuje i uważam, ze nadają sie do użytkowania na codzień jak ktoś nie jeździ w trasach non stop. Korzystniej mieć felgi 19` niż glebę -80 bo mniejsze prawdopodobieństwo, że coś uszkodzisz.
Cena? Moge kupic 265/35/19 sztukę za 130-150zl w b.dobrym stanie, więc jak na taką oponę to nie jest dużo. (Oczywiście nie "sztuk jedna" tylko cały komplet, no i nie z allegro.pl bo tam za taką kasę jest najczęściej no name 2mm bieżnika...)
hmmm bardzo ciekawe to co piszecie
odnosnie jazdy na 19 to przesadzasz z tym ze sa to felgi nie do jazdy
otoz jezdze na codzien na takich kolach i nie nazekam
wiem zaraz mi napiszesz ze mam wytrzeszcz oczu z powodu omijania dziur ale mi to dynada bo jak skrzywie to zdejmuje i zaworze do prostowania
co do ceny opon kupilem teraz dwie nowe F1 GOODYER owszem drogie opony 1200zl za sztuke 235/35/19
na tyle mam pirelli rosso w tym samym rozmiarze
co do drugiego postu mogl bys mi napisac lub objasnic gdzie mozna kupic opone 19" za 130 zl??? sory ale jakos niechce mi sie wiezyc za 130 zl to 17 zjadliwej nie kupisz nara
Przemass napisał/a:
a co do opno to chetnie zakupie 19 cali w tym rozmiartze po 130 no i jak napisane jest w dobrym stanie nie 2mm
spoko, pogadam z gościem i Ci dam znac
YAKU chyba dośc ostro przesadziłeś z tą ceną Jeśli masz dostęp do takich 19 za taką cene to bardzo chętnie kupie parę kompletów do siebie na serwis ale w dobrym stanie bo 2mm to u mnie leży tego pełno na kupie jako złom
A co do twojej slicznej Piąteczki MILOSZ.X jest ona bardzo łądna miałem okazję ją podziwiać osobiście tylko ten silnik jest troszkę mały a tak ogólnie to wszysto
Pozdrawiam
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Panowie, może trochę przesadziłem z ceną, ale nie są to nówki i nie kosztują 1200zł za sztukę. Mówię tak, bo mój kumpel teraz sprzedał parę kompletów 19` felg i mu zostały opony.
alojz napisa/a:
odnosnie jazdy na 19 to przesadzasz z tym ze sa to felgi nie do jazdy
otoz jezdze na codzien na takich kolach i nie nazekam
fajne autko. szczegolnie po zmianach. a ze 2.0 w automacie? to co? jesli potrzebujesz autka do normalnej jazdy na codzien to jest to dobry wybor. przynajmniej nie chla cystern paliwska.
fajne autko. szczegolnie po zmianach. a ze 2.0 w automacie? to co? jesli potrzebujesz autka do normalnej jazdy na codzien to jest to dobry wybor. przynajmniej nie chla cystern paliwska.
Casus Maximus dobrze napisał. Niekiedy mam taki dzień że troszku denerwuje mnie taka moc, ale na szczęście przeważają dni kiedy starcza mi takie 2.0iA
Poza tym byłem nastawiony na kupno całkowicie innego autka (VW Passat 1.9TDI B5 przed liftem) ale szczerze mówiąc nie żałuje zakupu (noo, marzy mi się jeszcze e38, ale to w przyszłości )