Wysany: 2007-08-15, 21:48 Wszystkie roznice miedzy zwykla E30 a E30 M3
Tak jak w temacie, zrobmy cala liste tych powazniejszycf roznic.
A wiec:
1.poszerzenia blotnikow
2.daszek z tylu, inna tylna szyba
3.wysoka klapa plus spoiler
4.zderzaki
5.zawias (5 srub)
6.inne drzwi bez listew
Mam pytanie, czy dach sie rozni? jesli tak to w jaki sposob? Slyszalem ze przednia szyba jest inna, a do tej pory myslalem ze taka sama, nawet przypadkowo ja potluklem (mlotkiem).
robi, myslałem ze jestes bardziej kumaty w temacie
Nie piszmy róznic miedzy zwykła e30 a m3 e30 tylko napiszmy rzeczy identyczne w obu autach, bo w 95% to inne auta
a wiec tak identyczne rzeczy to:
z blacharki - przednia maska i pokrywa szyberdachu, lampy przód i tył, szyby w drzwiach ( szyba przednia, tylnia i boczne z tyłu sa inne ), atrapy, znaczki
i to chyba wszystko, wszystko inne jest po prostu inne
O wnetrzu nie bede pisał, bo m3 e30 rozni sie tylko zegarami.
Ostatnio zmieniony przez Arturek 2007-08-16, 07:37, w caoci zmieniany 1 raz
Pomg: 3 razy Doczy: 18 Pa 2004 Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2007-08-16, 13:09
zdaje sie zedach tezjest ten sam tylko w m3 jest donitowane przedluzenie dachu.
takmisiezdaje
brain69 - usunięty [Usunity]
Wysany: 2007-08-16, 14:47
tak dach zasadniczo jest taki sam tylko ze ma "dokładkę"
jesli chodzi o wnętrze to tylne siedzenie jest inne bo jest na 2 osoby przewidziane (tak jak w cabrio),
piasty na 5 śrub, zreszta cały zawias... cała masa róznic
Ciechan Poszukaj zanim napiszesz !!! koszulkiexpress.pl
Witam!
Kilka kolejnych różnic:
- zbiornik paliwa dzielony - lepszy rozkład masy - jeden w podłodze, drugi w bagażniku
- szerszy tylny słupek - stąd tylna szyba pod innym kątem
- w zależności od rocznika i wersji - wspomaganie kierownicy aktywne - im szybciej tym ciężej
- szyba przednia klejona, a nie zapinana na uczczelkę z rozpórką na środku - też wymieniałem
- lampy tylne wiadomo wąskie (tylko!!!)
'''
pozdrawiam
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-08-16, 15:41
brain69 napisa/a:
jesli chodzi o wnętrze to tylne siedzenie jest inne bo jest na 2 osoby przewidziane (tak jak w cabrio)
czyli takie:
swoją drogą szukałem kiedyś takiej tylniej kanapy i wykończeń
mimo, że moje auto wiecznie służy za "autobus"...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
brain69 - usunięty [Usunity]
Wysany: 2007-08-16, 16:43
widzę Robo że masz podobne pomysły do mnie bo chciałem kiedyś do swojej e30 wrzucać kanapę z cabrio i boczki z cabrio i kombinować ale całe szczęście wyszło mi to z głowy, a moje e30 nigdy nie służyło za autobus 4 osoby to był max co zabierała na pokład
aha jeszcze jedno a propos wspomagania... to chyba było normalne wyposażenie dodatkowe każdej wersji to aktywne
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-08-16, 16:48
dla mnie ktokolwiek podróżujący z tyłu w e30, to już autobus (a do Rzemienia wiozłem 4 "smoków" naprzykład )...
z cabrio to nie byłoby to, musi z ///M
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
duch_robi [Usunity]
Wysany: 2007-08-16, 18:56
Dzis przygladalem sie na moj dach, nie moglem dostrzec roznicy, opocz tego jak koledzy napisali: szyba jest klejona ale nie zmienia to faktu ze bede musial kupic druga dedykowana dla m3 bo ma ona czarna obwodke na okolo. Co do szyb tylnych przykladalem do M moje ktore mam luzem wydawaly sie takie same.
O wnetrzu nie bede pisał, bo m3 e30 rozni sie tylko zegarami.
I ma fotele recaro a nie znane sportsitze
Ale takie fotele byly tez dostepne jako opcja w zwyklej E30, wiec jako roznice bym tego nie uznal. Moja pani ma takie fotele w swoim is-ie. Sa troche glebsze od zwykklych sportsitze, a na pierwszy rzut oka roznia sie tym, ze nie maja regulacji pochylenia calego fotela (brak przedniej dzwigienki).