Wysany: 2007-08-21, 16:43 zerwane śróby w mocowaniu dyfra
....urwały mi się śróby które mocują dyfer do podłogi w e36, są to te śróby które przechodzą poprzez tuleje (poduszki) połowa śróy została w podłodze i nie chu... nie wiem jak to wyciągnąć.
ma może ktoś jakiś pomysł na tą usterke?
o gwintowaniu nie ma mowy, ponieważ utwardzana śróbe przewiercić to porażka.
czy jest jakaś możliwość dostania się od góry czyli z pod tylnego siedzenia po rozcięciu blachy do tych śrób ?
jeżli ktoś miał do czynienie z czymś takim prosze o podpowiedz.
jeśli masz dostęp do MIG-omatu to proponuje przyspawać nakrętke,o ile oczywiście ułamany kawałek śruby wystaje bądż jest na równo z blachą im większy otwór w nakrętce tym pewniejszy spaw.
powodzenia
Pomg: 7 razy Doczy: 09 Kwi 2006 Skd: Chybie/Bielsko-Biała
Wysany: 2007-08-24, 00:41
Przerabiałem ostatnio z kolegą podobny problem w e36, tylko jemu nie urwało śrub, tylko wyrwało całe mocowania z nadwozia (po przekątnej). Wycinaliśmy otwory w bagażniku i na wysokości oparcia tylnej kanapy żeby to z góry obspawać. Raczej wycięcie tych otworów nic by Ci nie dało bo i tak śruba tam nigdzie nie wystaje, a pozatym od góry jest lekki stożek na niej i jeszcze gorzej wiercić.
_________________ KUPIĘ KOŚĆ KODUJĄCĄ OBC II DO m20b25
BMW Klub Podbeskidzie
Ostatnio zmieniony przez kemot324 2007-08-24, 00:42, w caoci zmieniany 1 raz
Ostatnio kolega w e36 320i wyrwał blache do której ta belka z mostem jest dokręcona. Stukało tak jak by most był nie dokręcony...a po zajrzeniu pod spód okazało sie że most jest dokręcony...tylko blacha z podwozia wyrwana:)