Witam, mam pytanie, czy ktos wie i potrafi mi w łatwy sposób powiedzieć jak rozebrać przednie fotele w e30??, chodzi mi o przekładke gąbki wraz z tapierką
tapicerka jest chyba zamontowana na takich haczykach i po prostu musisz je spokojnie powoli zdjac a potem zsunac tapicerke. tylko nie wiem jak bedzie z zakladaniem jej spowrotem bo moze sie okazac ze ciezko ja naciagnac. ten plastik z tylu jest zamocowany na 2 wkretach. zeby je odkrecic to najpepiej pochyl oparcie maxymalnie do przodu i potem od dolu zobaczysz te wkrety. odkrecasz i zsuwasz(nie wiem jakie u czy ó) w dol..
Panowie, czy ktos sie zabrał juz do pracy nad rozbiórka...?? ponieważ mam problem mianowicie aby ściagnac siedzisko trzeba wciagnac to coś, chodzi mi oto co zznaczyłem na zdjęciu, bo to mi nieche wyjsc, chyba zę ja cos źle robie, prosze o pomoc
Ja kiedys jak rozbieralem fotel to nie wiedzialem jak zdjac tapicerke z siedziska i po prostu przecialem material za tymi mechanizmami od dolu zeby nie bylo widac, zlozylem i jest ok, nic nie widac...
A ja mam pytanie dotyczące materiału. Czy jest szansa aby dostać taki materiał u zwykłego tapicera..? Przetarł mi się fotel kierowcy... Wiem, że materiał w ASO jest strasznie dorgi.
Co zrobic...?
Panowie co do pozyskiwania materiału na obszycie to sposób jest banalnie prosty.
Kupujemy na allegro lub na jakimś szrocie, siedzisko lub oparcie tylnej kanapy w kolorze jaki nam potrzebny i finał. Materiał się zdejmuje, można go przed oddaniem do tapicera do pralki wrzucić... Ja tak zrobiłem. Kupiłem na allegro siedzisko za... 7,50 pln rozebrałem, sprułem, wyprałem, a tapicer obszył mi siedzisko fotela kierowcy za 50 pln. I materiału jeszcze zostało.
Koledzy prosze o pomoc..
czy oparcie przednich foteli da rade zdemontowac? chodzi mi tylko o tapicerke?.. z dolnym wyszly bez problemu z kolkow...ale jak z oparciem?