BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
e46 330d
Autor Wiadomo
szerszeniak 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 09 Wrz 2007
Skd: warszawa
Wysany: 2007-09-09, 12:13   e46 330d

wie ktoś jak to naprawic jakie są koszta i czy ta usterka nie powraca jakiekolwiek sugestie mile widziane

mariusz szkocja
[Usunity]

Wysany: 2007-09-09, 13:16   

siemka

podaj cos wiecej z wiadomosci kod bledu z gt1 . lub jak masz wydruk to napisz

szerszeniak 

Wysany: 2007-09-09, 21:34   

niemam nr błędu bo niema błedu uszkodzenie widac dopiero po opserwacji zachowania sie ciśnienia no pompie powinno być stałe a skacze czyli regulator nie chodzi płynnie tylko skokowo i w tym problem.

mariusz szkocja
[Usunity]

Wysany: 2007-09-09, 22:57   

siemka

za dlugo pracuje w bmw zeby tego nie wiedzic kod bledu na pewno istnieje tylko nie byles w aso lub innym serwisie z komputerem aby to sprawdzic .

system common rail to nie diesel ze zwykla pompa wtryskowa ze chcesz to mlotkiem naprawic i jak najtanszym kosztem-powiem tak nie da sie portfel na pewno zaboli ale nie wiem jak bardzo ponizej 1000 nie licz.

przyczyn takiego zachowania jest wiele ale bez punktu zaczepienia (kod bledu)mozna wymieniac w nieskonczonosc jakie przyczyny i gdzie szukac

pzdr

szerszeniak 

Wysany: 2007-09-10, 17:03   

Do aso sie nie wybrałem bo są dla mnie za drodzy niestety i innym warsztacie spec. w BMW wykryli mi jakies tam błedy niezwiązane z silnikiem i jego zachowaniem i zaproponowali wymiane skrzyni biegów!!! jak powidziałem ze nawet nie jechali i jak mozna takie diagnozt zakładac usłyszałem ze ok to jednak pompa wtryskowa do wymiany ciezko o dobry serwis. co jest uszkodzone juz ustaliłem wiec nie potrzeba ci chyba kodu błedu chodzi o to co z tym dalej robic??? człowiek który mi to zdiagnozował wydał sie kompetentny i poinformował mnie niestety ze wymiana na nowy przyniesie tylko czasową poprawebo prawdopodobnie krudny ukłaad paliwowy i złej jakości paliwo doprowadze po jakimś czasie do kolejnej takiej userki i chce wiedziec czy faktycznie tak jest. on sie z tym spotkał ze po wymainie po kilku miesiącach auta wracają z tym samym bulem ;/

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: