Wysłany: 2007-09-10, 18:36 [E34] James ---> 518i 1995r
Od kilku dni jestem właścicielem ten cudnej e34
Kupiłem to auto z tym silnikiem (wiem, wiem, strasznie mały.... ) gdyż było (dalej jest ) w bardzo, bardzo dobrym stanie (gdyby bylo do sprzedania 750i V12 w dobrej kasie w takim stanie to bym bez wachania bral )
Jak narazie jestem z niej starsznie zadowolony, gdyż nie pali duzo, opłaty ubezpieczeniowe są niskie i nic sie narazie nie zepsulo, mam nadzieje ze tak zostanie
Nie mam zamiaru nic przy niej zmieniac, nawet fele z oponami "terenowymi" zostają.
Odrazu wyprzedzam pytania Ten samochód z tym silnikiem naprawdę jezdzi
318i w budzie e36 sedan nie ma przy mojej furce startu, serio
Wielkie podziękowania dla Leśka, który mnie nakłonił do kupna BMW, za sesje fotograficzną, za wyczyszczenie zestawu narzedzi z rdzy i zaproszenie na to forum i wogóle za całokształt Lesiek, jeszcze raz dzięki
Aha Tablica teraz juz jest RMI .....
Kilka fotek:
_________________ w BMW nawet 518i jezdzi
I to nawet dosyć szybko i bokami
Ostatnio zmieniony przez James 2012-12-21, 18:56, w całości zmieniany 4 razy
co do zmian to tak jak powiedział High-Tech, "Zobaczymy jak długo nic w niej nie zmienisz"
wszyscy coś zmieniają jedni mniej drudzy więcej ale każdy coś.
Jako pierwszą zmiane to ja bym widział właśnie wszystkie kierunki na białe koszt nie wielki a wygląd nie porównywalnie lepszy
Ładna oryginalna e-34, lecz tak jak koledzy wyżej... białe kierunki i tył m5. I jedno co starałbym sie zmienić odrazu: felgi z oponami. Żeczywiście wyglądają jak "terenowe" Aha i widziałem, że szukasz radia. Kupuj orygnał Bmw. Ja ostatnio kupowałem i wybrałem Kenwooda, żałuję. A miało być Business Cd II
Fajna bawareczka , widać że zdrowa a przy tych rocznikach to ważniejsze niż wyposazenie itp. Co do kierunków to ja bym zostawił mandarynki
Napisz ile ci pali.
Pozdro i Gratuluje zakupu
Ładna tylko szkoda że taki silniczek a kierunki z przodu bym zmienił na białe fajnie to wygląda w ciemnym aucie , tył też bym zmieniła tak jak tam koledzy napisali a felgi masz fajne ja też mam takie same
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
kierunków z tyłu białych nie bedzie, bo mi osobiście się nie podobają, a z przodu....hmmm....pomyślę A tak poza tym to zmianie ulegnie co najwyżej radio
_________________ w BMW nawet 518i jezdzi
I to nawet dosyć szybko i bokami
o żesz w mordunie....
toż to becia z moich okolic...
fajna niuńka...sądze że dłuuugo nie będziesz miał z nią problemów...
PozdrOOfki...
_________________ gg.8917719
Gdyby Bóg popierał przedni napęd To chodzilibyśmy na rękach....
kostek666 Poszukaj zanim napiszesz !!! BógMnieWybrał
Wysłany: 2007-09-11, 23:22
Panowie miałem okazje jechac takim cudem i nikt mi nie powie ze ona pali na pozimie 8-9 l przy norlamalnej jeździe ponieważ ja miałem M50B20 i paliła 10-12 litrów
pozatym brak jakichkolwiek osiągów (w 518)
Wileki plus ode mnie za stan samochodu ale silnik do swapa min. na m50b25.
Co wiecej felga 17 z parapetem.
Fajna jest fura z standardem ale tylko przez chwilę.
Moja 535 spali tez na trasie 9 litrów tylko że przy prędkości 150 - 160 a 518 w tym momnecie wiesza sie za pasek rozrządu
Sorki ale prawda jest bolesna.
"Panowie - ja miałem okazję" zrobić prawie 40 000km 518i w rok i nikt mi nie powie lepiej, bo wiem ile paliła.
Praktycznie bez różnicy czy miasto czy trasa i ok 130km/h - 8-9 litrów
A na sekwencji i felgach 17" m-system II 8 i 9 cali z oponkami 225/45 - 11-12 litrów gazu.
Aha - na benzynce w 3 chłopa miesiąc temu poszło nawet ponad 200 km/h.
Ja nie mówię o ściganiu a o w miarę sprawnym, a na pewno bardzo wygodnym poruszaniu.
Chciałem wypowiedzieć się rzetelnie, bo się gniewek czy ktoś pytał ile to pali.
Więc mówię!
Poza tym wiadome jest i odczuwalne, że 518 ma krótką jedynkę.
Ma lżejszy silnik itd itp.
Wku...rzają mnie z :cenzura: wysrane teksty, że jest tak, srak czy inaczej.
Jak nie miałem M50b25 to się nie wypowiadałem, że kumpel ma i pali 6 litrów a setkę w 6,5 sekundy robi. Bo wolę nic nie napisać niż klelić wyssane z palca teorie i hipotezy.
Lepiej może byłoby poprostu napisać, że kolor ładny i tyle.
Ostatnio zmieniony przez High-Tech 2007-09-11, 23:49, w całości zmieniany 3 razy
brain69 - usunięty [Usunięty]
Wysłany: 2007-09-12, 00:04
no ja akurat mogę potwierdzić ze high techowa 518 miała zbieranie na godnym poziomie a jeśli pomyśleć chwilę dłużej to jak na 1.8 nawet mega buta, gdyby proporcjonalnie szło przyspieszenie za pojemnością silnika to moja by zrywała półosie przy starcie z drugiego biegu,
becia ładna bo świeża i na szerokim dziobie, felgi trochę małe ale na złotniki ok, chociaz do leśka jest dobra droga
kiera fajna, też będe miał taką tylko z multifunkcją radio pasuje zmienić na jakieś mądre
betka bardzo ladna.i smiesza mnie wypowiedzi niektorych ludzi:/. a moja e36 320 palila na 17ach 18l/100km gazu. na zwyklej instalacji.kazdy samochod bedzie palil inaczej.kazdy inaczej jezdzi i inne trasy pookonuje a to wplywa na spalanie. a przy gazie spalania to juz wogole nie ma co porownywac. ps. moja e36 320 M50 na zwyklej inst. gaz. szla mniej wiecej jak high-techa e30 318 M40.tyle ze jego palila ok 4litrow gazu mniej.a high tech pozniej lapal sie 518 z e30 318 i podobno wygral:). co do 518. to samochodem da sie normalnie jezdzic , ludzie nie robcie z niej poloneza!!!.sporoo jezdzilem high-techa. i powiem tak : jezeli jedziemy sami lub w dwie osoby jest naprawde przyjemnie. gorzej moim zdaniem jest prz 4 lub 5 osobach i pelnym bagazniku. wtedy gorzej przyspiesza. tak jak to mialo miejsce przy powrocie z Rzemienia.:)
Koledzy wazne zeby wlasciciel samochodu byl zadowolony. a jezeli ktos przesiada sie z poloneza itp to i 518 bedzie miala dla niego buta:). pozdrawiam wszystkich
Witam...ładne e 34,bez wiejskich przerobek,to sie chwali,niemow Chlopie ze niebedziesz nic zmienial bo mozesz duzo stracic jesli przy tym zostaniesz...518 w tej budzie jest duzo ciezsze niz 3-ka takze moze miec gorsze osiagi-tak mysle ,na przyszlosc ja bym wrzucil jakies felgi,noi kierownica to dalsze modyfikacje,takie jest moje zdanie...co do radia ja wywalilem ori bmw z mojej i wsadzilem pionka wiadomo ze ładniej piszczy ale deska duzo traci,nepasuje juz tak samo...wg.mnie -w tej chwili jest w 100% do przyjecia ,gratuluje zakupu i do zobaczenia na drodze;) pozdrawiam!!