Witam. Piszę już tutaj jakiś czas, a nie pochwaliłem się swoją beemką
Więc jest to jak w temacie BMW e30 324d z 1987 roku. Jak wiadomo silnik 2,4 diesel. Mam już ten samochód trochę ponad 3 lata i od początku pobytu ze mną przeszedł kilka modyfikacji, myślę że udanych
Z fabryki wyjechało z bardzo skromnym wyposażeniem:
-szyberdach
-lusterka elektryczne
-fotele sportsize
-dywaniki (dotrwały tylko tylne)
-ori alu 14" i to by było tyle
Z mojej strony dołożyłem:
-komplet czterech szyb elektrycznych
-kompletny centralny zamek
-alarm + sterowanie centralnym
-szyberdach elektryczny
-mały komputerek (czas, data, temp.)
-tylną kanapę z zagłówkami i podłokietnikiem
-stabilizator tylny
-szerokie zderzaki + pas przedni
-halogeny
-progi z touringa
-zawieszenie -50/-40
-felgi 7,5" x 16" Hartge 4x 205/50
Jest jeszcze parę drobiazgów, za dużo do wymieniania
Jestem właśnie w trakcie zakładania pełnego Check Control.
A oto fotki:
Taką kupiłem:
Tak się zmieniła:
Tu już z felgami i po obniżeniu:
Co sądzicie?
_________________ KUPIĘ KOŚĆ KODUJĄCĄ OBC II DO m20b25
BMW Klub Podbeskidzie
Ostatnio zmieniony przez kemot324 2007-09-13, 11:53, w caoci zmieniany 1 raz
Autko fajnie wygląda po tych zmianach i sie kolor bardzo podoba i te felgi super
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Bardzo ciekawa e30 fajnie wyglada w takim pakiecie, swietnie na niej wygladaja te alumki, kolorek super fajnie popatrzec na e30 w dobrym stylu z innym kolorem a nie tylko czarny czarny czarny juz troche sie znudzil fakt ze czarny najbardziej pasuje do bmw no ale to jest dowod ze i inne pasuja niezle jej dolozyles do wyposazenia Bardzo fajnie prezetuje sie tyl nie popsuj go ciemnymi lampami Co do silniczka spoko zawsze oszczednie sie smiga no i nie powiedziane ze wolno bo 2.4 to tez nie malo...
Pozdrawiam i Respect
_________________ (OO=[][]=OO) Bayerische Motoren Werke
Ostatnio zmieniony przez Sobek 2007-09-13, 18:44, w caoci zmieniany 1 raz
Co do koloru, mi się podoba, a aparat nie oddaje tego jak wygląda na żywo.
Spalanie, na trasie około 6 - 6,5 litra na 100km, ale tak średnio to wychodzi coś około 7,5 litra na setkę, czyli moim zdaniem nie najgorzej. Tankuje tylko V-power diesel .
Po założeniu szerszych kół nie widzę za bardzo zmian w spalaniu, ale też w tym, czasie wymieniłem wałek rozrządu i dźwigienki zaworowe, więc powinno być jeszcze lepiej. W tym miesiącu szykuję się na regeneracje wtrysków i porządne ustawienie pompy no i może po tych zabiegach uda się co nie co urwać ze spalania Acha i chciałbym podkreślić że nigdy przesadnie nie butuje auta, bo do tego nie służy diesel.
Co do komfortu jazdy na tym zawieszeniu, prawie że bez różnicy, ale bardziej czuć koleiny no i trochę jest twardziej, ale wszystko do przeżycia
Coś tam dłubie nad black bosch, ale pękła mi jedna lampa i muszę gdzieś dokupić. Jak myślicie, będą pasować? Jak założę to ściągnąć brewki?
_________________ KUPIĘ KOŚĆ KODUJĄCĄ OBC II DO m20b25
swietne autko, znacznie lepiej sie prezentuje niz poprzednio.
Dobrze ze sciagneles ten parapet z tylu klapy bo wszystko kaszanil, a teraz jak ta lala.
Felgi swietnie pasuja. Nic dodac nic ujac wizualnie.
Bardzo ładna, widziałem już kilka razy na żywo i kolorek faktycznie fajny. To jest coś z palety BMW?
Co do lamp to jak zrobisz ciemne to potem przydałoby się listwy też na shadow zmienić. A może spróbuj założyć nerke w chromie do tego co masz teraz i do tego białe klosze kierunków - całkiem ciekawy efekt moim zdaniem.
Ładnie zrobiona beemeczka. Jedno co mi sie nie podoba to brak znaczka z tyłu. Bardzo ładnie sie prezentuje na tych felgach. Black bosch będzie fajnie tylko zrób do tego shadow line i bedzie calkiem wypas
Ostatnio zmieniony przez lewy 2007-09-14, 15:17, w caoci zmieniany 1 raz