Wysany: 2007-09-13, 21:15 Jak zgrać dzwięk z kompa?
Tak się składa, że nie mam za dużo czasu na czytanie, wiec by nie powiekszac zaległości wpadłem na ciekawy pomysł... zainstalowałem sobie syntezator mowy (IWONA) i tu pojawia sie moje pytanie:
Jak zgrać dźwięk z kompa tak by później załadować go na mp3? (problemem tu nie jest format - bo z tym sobie poradzę zmianiając docelowo ma mp3, ale problemem jest samo zgranie dźwięku - jak? czym? itd. itp.)
i kolejna sprawa jak zgrywać np. z radia internetowego? - do radiu używam programu foobar
_________________ Była: SuperETA (OO=[][]=OO)
0-100/V-max: 8,29s/225km/h
OCALIŁA MI ŻYCIE - brak mi jej
do zgrywania audycji radiowych dobry jest "streamripper for winamp". dziala bez zarzutu, ma kilka fajnych opcji, ale zapisuje w formacie *.acc ktorego niemoge w zaden sposob przerobic na mp3
_________________ nie rób nic na siłę.weź większy młotek
po krotkim tescie moge powiedziec ze programik niezly ale:
1) minuta nagrania zajmuje okolo 1MB, niby nieduzo ale:
2) jak ktos chce sobie nagrac cos w nocy i spac to potem zostaje mu niepotrzebnie duzy plik.
ogolnie jak ktos chce nagrac jakis kawalek albo nawet cos dluzszego ale jest przy kompie to niemasprawy chybaze zainstaluje jakis programik zeby wylaczal dana aplikacje lub caly system bo plik zapisuje sie na biezaco i nic sie niestanie jak sie nawet brutalnie zakonczy dzialanie kompa.
grunt ze zapisuje w normalnym formacie a nie w jakims cudaku z ktorym niemoglem nic zrobic
_________________ nie rób nic na siłę.weź większy młotek