Ja mam w bercie chyba Philips Xenon blue (jakoś tak mósiałbym sprawdzić) no i jestem zadowolony, super czyste białe światło, w końcu Philips, troche droższe od tych tu oferowanych ale polecam (do tego postojówki niebieski w komplecie)... w sklepie zapłaciłem ok 86zł
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
Ostatnio zmieniony przez cinek_sw 2004-12-05, 21:44, w caoci zmieniany 1 raz
ale on pytal czy te nowe niebiesko biale bardzo sie roznia od xenonow... i moja odpowiedz brzmi - TAK zdecydowanie... swiatlo xenonowe to zupelnie inna wysokonapieciowa technologia. zupelnie inne swiatlo i nawet inaczej sie zapalaja
Anonymous Go
Wysany: 2004-12-05, 23:57
Nie kupuj takich dziwnych zarowek. Teraz zastanow sie o co ci chodzi. Czy chcesz zeby fura dobrze z zewnatrz wygladala czy zebys dobrze widzial jadac w nocy deszcz itp. Jak chcesz z niebieska poswiata to up sobie Vision Plus philipsa. Tez chcialem je kupic, ale sprzedawca mi odradzil i polecil w tej samej cenie philips ultra light czy cos takiego. Daje biale swiatlo i slup swiatla jest dluzszy o kilka metrow.
Sorka małe sprostowanie, dzisiaj zajrzałem dokładnie jakie mam żarówy, otóż mam Philips Blue Vision Ultra (4000 stopni Kelvina)... czy na zdjęciu już mam te żarówki...hmm wiesz że nie pamiętam hehe , ale naprawde jest różnica, dają naprawde krystalicznie białe światło, o dobrym zasięgu, z małą domieszką niebieskiego świała (postajówki są niebieskie)... Polecam, wogóle Philpsa bo przecież są rózne modele 8)
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
Chopaki, a jak psy zatrzymają, to? Bez urazy, ale niektóre z tych żarowek tylko oślepiają jadących z przeciwko. Rozumiem, że to fajny bajer i każdy chciałby ksenony, ale ksenony tto to nie są. Po prostu fajnie wygląda.
mocry [Usunity]
Wysany: 2004-12-06, 13:14
Pewnie, ze to nie ksenony ale nie kazdy ma na zbyciu 1000zl, Za to np za 100zl mozna sobie poprawic nieco osiwtlenie... Te zarowki daja sporo pod warunkiem, ze beda jakiejs dobrej firmy. Te phillipsy, o ktorych byla mowa wyzej ponoc sa faktycznie dobre, slyszalem tez ze dobre zarowki robi Osram. Oslepiaja jak sie kupi za mocne i to jest niedozwolone. Te wszystkie zarowy swieca mocniej ale kosztem zywotnosci. Mam jeszcze pytanie czy przejdzie sie przeglad z niebieskimi postojowkami (tymi phillipsa)
A np jak zatrzymaja mnie do kontroli i beda sie czepiac tych postojowek lub nawet samych zarowek... to co wtedy jakis swistek na to jest czy jak Mial ktos z Was taka sytuacje, pytam bo juz od dawna chce sobie wymienic i to wlasnie na te phillipsy w linku z postu wyzej. Tylko nie wiem czy po przegladzie czy juz moge zmienic 8)
yo!
A kto ma dłużej te Philipsy niż 3 miesiące??
pozdro
LiZzArD [Usunity]
Wysany: 2004-12-07, 15:02
A jaką maksymalną moc takich żarówek (Philips) można wsadzić do e30 żeby nie oślepiać wszystkich na około, alę żeby świeciły lepiej niż oryginalne, które już trochę nie domagają?
yo!
Z teog co mówia uczciwi sprzedawcy to te Philipsy palą sie bardzo szybko i 3 komplety na rok moze wystarczy wiec sie pytam ile w tym prawdy??
pozdro
Powiem wam jak to jest z doswiadczenia mego wlasnego Mialem wczesniej mazde 323F na soczewkach i osram cool blue i philips blue vision wytrzymywaly gora 3 miesiace.... natomiast moj przyjaciel w punciaczku mial te same zarowy tylko H4 poltora roku!!! Juz myslalem ze mam cos z instalacja w mazdzie ze sie pala tak szybko....jak kupilem swoja becie po miesiacu wsadzilem cool blue i.....3 miechy i spalone.... zaciekawilo mnie to i podobno problem tkwi w.....soczewce!!! Poprostu temperatura jaka jest w soczewce wypala je duuuzo szybciej, natomiast w normalnym kloszu wytrzymuja dluzej!! Roznica w swietle jest miedzy tymi cool blue a zwyklymi (oczywiscie na duzy plus dla cool blue) ale jak sobie podliczylem ile musze wywalic na zarowy..... zacisnalem pasa, i zalozylem xenony....to jest dopiero efekt
Ale co jak co jesli nie przeszkadza komus ze sie dosc szybko pala, polecam, i w mazdzie i w beemce spora roznica!
Natomiast nie polecam tych pseudo xenonow nieznanych firm, sa gowniane!! Raz sie nacialem i wyrzucilem 100zl. Poprostu po paru dniach swiecily ja dynamo w rowerze, a to dlatego ze sie farba na kloszu wypalila!!!!!
A jaką maksymalną moc takich żarówek (Philips) można wsadzić do e30 żeby nie oślepiać wszystkich na około, alę żeby świeciły lepiej niż oryginalne, które już trochę nie domagają?
mam H1 12v 55w... wystarczą, nie ma co porównywać ze zwykłymi żarówami, o niebo lepiej... 8) 8)
a co do tej trwałości, mam już je chyba conajmniej 3 miechy i świecą jak poj***ne..
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
Witam!! Warto kupic ale tylko "markowe" mam na mysli Philips Blue Vision Osram Cool Blue lub Hella Blue Light. Unikac jak ognia żarowek np. Zenon Blue Light i innej tego rodzaju "dżumy".Cool Blue świeci mi w typowym reflektorze (ale nie soczewka ) juz dwa lata - a codziennie jeździmy teraz przecież na światłach.Jest różnica i to wyraźna między zwykłą żarówką halogenową a taką "blue light".Żywotność rzeczywiście może krótsza.
Pewnie ,że nie ma to jak ksenony , ale tu prędzej policja może sie przyczepić bo obowiązkowym dodatkiem wymaganym przy ksenonach jest układ spryskiwaczy reflektorów i układ samopoziomowania w zależności od chilowego położenia nadwozia.Tego wymagają Warunki Techniczne dopuszczenia pojazdu do ruchu.
PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Pewnie ,że nie ma to jak ksenony , ale tu prędzej policja może sie przyczepić bo obowiązkowym dodatkiem wymaganym przy ksenonach jest układ spryskiwaczy reflektorów i układ samopoziomowania w zależności od chilowego położenia nadwozia.Tego wymagają Warunki Techniczne dopuszczenia pojazdu do ruchu.
PZDR - henry
_________________ Zabejcowac wszystkich!
"autosugestia ktora wyjatkowo silnie wplywa na zwiekszenie osiagow"! Truu!
co do spryskiwaczy to juz kiedys nawet o tym bylo na forum, a co do poziomowania to raczej musi byc, przeciez xenony wala jak oszalale, jakbys mial tym walic po oczach to jak leszem wiec musi byc autoregulacja..