BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
jaki akumulator do bmw e30 324 TD
Autor Wiadomo
dawidotcz 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 17 Wrz 2007
Skd: tczew
Wysany: 2007-10-02, 16:37   jaki akumulator do bmw e30 324 TD

Witam.Pytanie odnośnie pojemnosci akumulatora w bmw e30 324 td z 91 r. Zamontowany jest w nim roczny akumulator rzedu 92aH.Czy istnieje mozliwosc taka,ze nie zostanie doladowany do konca ze wzgl na duza pojemnosc aH?Dowiedzialem sie,ze jest to za duzy akumulator do tego samochodu i moze nastapic problem,ze wreszcie zostanie rozladowany w szybkim tepie,poniewaz alternator w tym samochodzie nie jest w stanie naladowac na full tak duzego akumulatora.Jak narazie jest ok,chociaz pamietam ze kiedys mialem problem -po sluchaniu radia po ok godz chcialem uruchomic auto i mialem problem wlasnie.Teraz jest ok -bo naladowalem porzadnie prostownikiem.Chce sie tylko dowiedziec jak to jest z ta pojemnoscia.Dzieki i pozdrawiam

esiue30 

Doczy: 08 Lip 2007
Skd: Kozienice
Wysany: 2007-10-02, 17:35   

akurat nie wiem jaki powinien byc u Ciebie ale skoro jest za duży to może tak właśnie byc że sie nie doładowuje. najlepiej spytaj w sklepie motoryzacyjny oni maja katalogi i powiedzą Ci jaki powinien być w twojej betce

kafarek 
Master of desaster

Pomg: 14 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: Tczew
Wysany: 2007-10-02, 17:42   

Siemasz!

72/74 Ah powinien być optymalny. Do tego jeszcze z 640/680A prądu rozruchu i nie powinieneś mieć problemów z odpalaniem w zimę, słuchaniem radia, a już tym bardziej doładowywaniem go przez alternator.

Pozdrawiam i witam na forum!

kemot324 

Pomg: 7 razy
Doczy: 09 Kwi 2006
Skd: Chybie/Bielsko-Biała
Wysany: 2007-10-03, 00:25   

Ja mam 100Ah i nie mam żadnego problemu z ładowaniem. Niestety, ale czasem akumulator kończy żywot i trzeba go po prostu wymienić na nowy. Radze też zrobić przegląd alternatora (szczotki, łożyska, czyszczenie, może przetoczyć pierścienie).

BMW Klub Podbeskidzie

dawidotcz 

Doczy: 17 Wrz 2007
Skd: tczew
Wysany: 2007-10-03, 06:27   

Dzieki.chodzilo mi o taka informacje:) pozdrawiam

[ Dodano: 2007-10-16, 00:42 ]
kemot324 napisa/a:
Ja mam 100Ah i nie mam żadnego problemu z ładowaniem. Niestety, ale czasem akumulator kończy żywot i trzeba go po prostu wymienić na nowy. Radze też zrobić przegląd alternatora (szczotki, łożyska, czyszczenie, może przetoczyć pierścienie).

masz za duzy kolego,kilka osob mi to mowilo ze to troche przesada z taka pojemnoscia i do tego aku o tak duzej pojemnosci.w tym mies kupuje 72 lub 74 AH.powinno byc dobrze. nie masz problemow z tym 100 aH?? dziwi mnie to troche,bo np w starze jest chyba 110 aH :) tylko,ze tam jest zupelnie innego typu alternator:) pozdrawiam

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: