BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Jak rozebrać przepływkę.
Autor Wiadomo
kazik 

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Wieluń
Wysany: 2004-12-07, 21:28   Jak rozebrać przepływkę.

Mam mały problem-2 przepływki i w obu zacina się przesłona spiętrzająca(pogiela się od szczałów na gazie i obciera).Jak rozebrać przepływomierz :?: Rozbierałem kiedyś w jakimś oplu ale tam były od spodu śrubki a w tych przeplywkach jest cos co wyglą da na nity.Czy tą klaplę da się wyprostować? -jest aluminiowa i boje się że mi pęknie.
Szukalem na forum ale znalazłem tylko że można naprawić.ALE JAK :?: .

ozzie
[Usunity]

Wysany: 2004-12-07, 21:40   

Witam
Naprawiałem ostatnio przepływke od 730... dokładnie to samo sie stało... strzał z gazu i wszystko pogiete... musisz delikatnie usunac łebki nitów np rozwiercajac lub malutkim ostrym przecinakiem... potem sobie wyprostuj klapke... tez mialem obawy czy nie peknie ale jkos sie udalo :lol: pozniej wiertarka slupowa rozwierc pozostalosci po nitach wiertelkiem 2,5 albo 3,5 w zaleznosci od tego jaki masz gwintownik M3 czy M4... po rozwierceniu wiadomo gwintowanie... obie operacje dobrze wspomagac winem na kosciach (denaturat :wink: ) zeby narzedzia nie stawaly w aluminium... nastepnie powieksz dziurki w deklu i gotowe... po nastepnym strzale bedzie juz prosto bo na srubach... zostaje ci jeszcze wyciecie uszczelki z jakiegos kartonu bo prawdopodobnie ta ktora jest pod dekielkiem potarga sie w trakcie sciagania dekla... jak juz dopasujesz uszczelke posmaruj delikatnie silikonem poskladaj do kupy i poskrecaj... POWODZENIA...

PS. u mnie pogielo tez pret na ktorym jest umocowana klapka - jest z tym kopa zabawy zeby wyprostowac tak zeby w zadnym punkcie nie ocieralo - ale da sie zrobic :o

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2004-12-07, 22:23   

dokladnie tak jak napisal ozzie, ja mialem ten sam problem ale juz mialem srubki :)
a potem tylko mlotek i duzy srubokret i
'nic na sile, wszystko mlotkiem', smiga jak malo co :)

mgr inż. Jędrek ;)

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: