poniżej parę fotek mojej starej E30. Obecnie mało jeżdżona (na codzień E39), czeka na nowy lakier i swap na 2.8 lub 3.0. Jako, że mechanik ze mnie jak z koziej :cenzura: garaż, nie specjalnie wiem, jak się do takiego swapu zabrać...
Jaką wstawić zawiechę, żeby pasowały koła 5-śrubowe, większe tarcze z przodu i tarcze z tyłu?
Jaki układ przeniesienia napędu?
i w ogóle przydały by mi się wskazówki, co najppierw, co potem, jakich szukać gratów itd...
Sugestie mile widziane...
A teraz fotki:
Ostatnio zmieniony przez center 2007-10-08, 22:49, w caoci zmieniany 8 razy
nie mówię nie. tylko v8 to albo stare 3l, albo nowsze 3,5l/4l - trochę ciężkie... nie wiem czy nie powoduje to dodatkowych komplikacji.... ale, yaster, zacna uwaga. nie wpadłem na to wcześniej!
swietna uwaga kolego, tylko zanim złapiesz trakcje tym zacnym potworem to 2,8 nie wspominajac o 3,0 zrobi z Ciebie miazge. z Twojego tematu wnioskuje, ze to ma byc auto weekendowo-lansowe a V8 w E30 to auto nadajace sie głownie do driftu ( no chyba ze lubisz stwiac auto bokiem na kazdym biegu ) poza tym V8 to juz konkretna robota i jakby na to nie patrzył spora rzezba. M52 lub M54 wygladaja w tym aucie jakby wyjechaly z fabryki no chyba ze sie kiepsko znam na tej robocie jesli jestem w bledzie to prosze o sprostowanie
PS mam fajny silniczek do sprzedania M54B28 z 2000 roku z e39 wal na PW lub tel 502275861
palny ciekawe ale jakoś mało sprecyzowane, jeśli chcesz miec wszystko dobrze bez druciarstwa to sluchaj rad puz`a wkoncu niejedno juz serducho w e30 podmienił
co do samego samochodu to nigdy zderzeki made in USA mi sie nie podobały
swietna uwaga kolego, tylko zanim złapiesz trakcje tym zacnym potworem to 2,8 nie wspominajac o 3,0 zrobi z Ciebie miazge. z Twojego tematu wnioskuje, ze to ma byc auto weekendowo-lansowe a V8 w E30 to auto nadajace sie głownie do driftu ( no chyba ze lubisz stwiac auto bokiem na kazdym biegu ) poza tym V8 to juz konkretna robota i jakby na to nie patrzył spora rzezba. M52 lub M54 wygladaja w tym aucie jakby wyjechaly z fabryki no chyba ze sie kiepsko znam na tej robocie jesli jestem w bledzie to prosze o sprostowanie
auto raczej do jazdy rekreacyjnej - drift... 2,8 czy 3,0 pewnie też da radę ale na śmiganie bokiem się nie napalam... widzę, że wybór padnie raczej na m52/m54...
tak a'propos, jaka jest różnica między 52/54?:wstyd:
tak, silnik to raz.
a co z układem jezdnym i hamulcami? wiem, że można przełożyć z e30 325 - tam są tarcze z tyłu i większe niż w 318 z przodu, ale chciałbym coś naprawdę skutecznego, no i na 5 śrub, żeby porządne felgi założyć... co tu można podłubać?
Ostatnio zmieniony przez bierute 2007-10-05, 21:44, w caoci zmieniany 1 raz
Może do niej pasowała by taka "szmatka" na przednią maske...
Ps. Jak ktoś wie o co mi chodzi to podpowiedźcie jak to się nazywa
BRA że tak po Amerkansku powiem... Bierute niezły rodzynek Amerykańskie E30 w PL, czy ono przypadkiem nie stoi na Sadybie bo często tam widuje identyczne.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
BRA że tak po Amerkansku powiem... Bierute niezły rodzynek Amerykańskie E30 w PL, czy ono przypadkiem nie stoi na Sadybie bo często tam widuje identyczne.
to może, idąc dalej, skoro wózek z ameryki to i tuning zrobić typowo amerykański - kompresor, podtlenek azotu...
poza tym zauważyłem, że tylko w europie jest tendencja do wstawiania jak największych silników, a w ameryce szybkie e30 oznacza zazwyczaj mocno podkręcone m42... tak mi się przynajmniej wydaje...
poza tym jeśli chodzi o v8: łatwo powiedzieć, gorzej z wykonaniem
Sęk w tym, że nie było M54B28. W E39 do 2000 roku (włącznie) były 520i, 523i, 528i czyli M52TU na podwójnym vanosie. Od 2000 roku zmieniono silniki na M54B22 (520i), M54B25 (525i) oraz M54B30 (530i). Oczywiście mówiłem tylko o silnikach R6.
Według mnie, sądząc po zdjęciu, to M52TU, ale głowy nie dam sobie uciąć. 2000 rok, więc ciężko stwierdzić. Masz VIN tego E39?