Wysany: 2007-10-09, 18:22 Kupno samochodu bez dowodu.
Zastanawiam się nad kupnem E30 jest puknięta i został zabrany jej dowód przez policję , jak teraz wygląda sprawa jeżeli chciałbym ją kupić ? Ktoś się orientuje ?
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Na podstawie umowy kupna sprzedaży i badania technicznego pewnie wydaliby go Tobie, ale najlepiej zadzwonić do Urzędu Komunikacji i zapytać
Czyli kupuje furę podpisuje umowę jadę na przegląd i dostaje papier że fura jest OK potem na policję wydają mi dowód i jeszcze raz do diagnosty żeby mi wpisał w dowód badanie czy policja mi to podbije ?
z tego co wiem i dzwoniłem kiedyś do wydziału kominikacji to musisz zrobić przeglad i z tym jechac do urzedu ale nie u siebie w miejscowości tylko w miejscowości gdzie zarejstrowany jest samochód.
_________________ bmw e39 530d; e30 335, e30 cabrio, bmw 1800
No i wszystko jasne ! Jeżeli samochód został poważnie uszkodzony to policja odbiera dówód i oddaje dopiero po badaniu technicznym, czyli właściciel przed sprzedażą to musi załatwić.
Ostatnio zmieniony przez MAJSU 2007-10-10, 14:53, w caoci zmieniany 1 raz