BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[E36] robocop ->> 318iS
Autor Wiadomość
RoboCop 
Morder...ator

Wysłany: 2007-10-10, 22:08   [E36] robocop ->> 318iS

Paru z Was męczyłem o sprawdzenie tego czy tamtego auta z ogłoszeń, w końcu nic z tych moich poszukiwań nie wyszło i 3 dni przed wyjazdem na X Zlot BMW w Toruniu, kupiłem w sąsiednim mieście, zupełnie inny samochód niż chciałem 8-)
ale to podobno wciąż BMW :lol:

318iS M42 coupe, produkcja koniec 1993...
lakier 287 Mauritiusblau Metallic
w papierach znalazłem taki opis wyposażenia:

0240 Lederlenkrad
0290 Leichtmetallrad Sternspeiche 44
0401 Schiebe-Hebedach, elektrisch
0428 Warndreieck
0510 Leuchtweitenregulierung
0520 Nebelscheinwerfer
0556 Ausentemperaturanzeige
0650 CD-Lauferk
0704 M Sportfahrwerk
0715 M Aerodynamipaket
0801 Deutschland-Ausfuhrung
0915 Aussenhautschutz Enfall

fajnie jakby ktoś to odcyfrował...

w momencie zakupu auto miało przednie lampy f-my SONAR (wiem, mocno kontrowersyjne :) ), na nich przymróżki f-my MATTIG, na przedniej szybie pasek z ciemnej folii z certyfikatami w 3 miejscach (Szwaby lubią wszystko metkować :mg: ),na tylniej szybie blenda KAMEI do tego żaluzja nieoryginalna, ale całkiem niezła...
przednie tarcze nawiercane, wentylowane... tłumik środkowy i końcowy włoskiej f-my IMA-SAF, z podwójnymi końcówkami a'la DTM f-my HP - mocno ryczący :?
audio - głośniki chyba standart (jeszcze tego nie rozgrzebałem) i odtwarzacz JVC (niestety w kolorze srebrnym):
http://www.caraudioexpert...d/jvc-kd-dv4201

auto świeżo po zakupie:

W aucie narazie założyłem wtrysk gazu STAG 300, zmieniłem kierownice na trójramienną,
kompletuje największy OBC (teraz jest ten mały 7-przyciskowy) i podłokietnik przedni(mam ale w wersji angielskiej- sporo z tym rzeźbienia), pod sufitem wylądowała lampka z halogenami (większość z tych teili mam od Krzyśka PUZA - wielkie dzięki :D kiedy ja Ci się odpłacę ), wkładka filtra powietrza K&N, dołożyłem kanały chłodzące tarcze hamulcowe (nie było!), czekam na dokładkę zderzaka też brakującą pod przednim zderzakiem, w kierunkowskazach przednich są już włożone żarówki OSRAM DIADEM (ale lampy dalej wyglądają niepokojąco :lol: ), na licznikach są już chromowane ringi, jeszcze szukam jakiejś ładnej ori gałki zmiany biegów, włożyłem najlepszą jaką znalazłem ale skóra jest na niej kiepska, gumowe dywaniki PATEX z Alllegro (całkiem niezłe)...
teraz stoi na alu Ac Schnitzer (nie mam ładnych fotek - nie ma kiedy porobić)...

Ostatnio zmieniony przez center 2008-07-31, 16:09, w całości zmieniany 4 razy  

Sonny 

Wysłany: 2007-10-10, 22:19   

a taka fajna e30 miales :P

Cooba 
ALPINA fan

Wysłany: 2007-10-10, 22:22   

Robo kupil kebaba :mg: :mg:
Tak serio to calkiem przyjemne autko.
A co z e30 ?? Pod mlotek poszla czy w garaz ??
A te lampy z przodu... hmm dzielone by byly ladniejsze :wink:
Gitara jest.

Pozdro.

stekmen 

Wysłany: 2007-10-10, 22:39   

ROBERT zmien te lampy :lol: :mg: :mg:

Mack` 
Rumcajs

Wysłany: 2007-10-10, 22:41   

Zajebiosssaa :) autko :) choć jestem za angle eye :P te jakos mnie nie przekonują. :) Ogółnie fajna laleczka dobrze kojarze M42 łańcuch ? :papa:

Gasper 
Powered by BMW

Wysłany: 2007-10-10, 22:45   

Twoje autko pięknie się prezentowało w pełnym słońcu w Borsku :) Całe auto, a przede wszystkim ten kolor mi się podobają. No może poza tymi lampami, ale to już wiadoma sprawa.

Tutaj masz opis wyposażenia:
0240 Lederlenkrad - kierownica skórzana
0290 Leichtmetallrad Sternspeiche 44 - alufelgi sternspeiche 44
0401 Schiebe-Hebedach, elektrisch - el. szyberdach
0428 Warndreieck - trójkąt ostrzegawczy
0510 Leuchtweitenregulierung - regulacja wysokości świateł
0520 Nebelscheinwerfer - światła przeciwmgłowe
0556 Ausentemperaturanzeige - wskaźnik temp. zewnętrznej
0650 CD-Lauferk - napęd CD
0704 M Sportfahrwerk - spoertowe zawieszenie m-pakietowe
0715 M Aerodynamipaket - m-plastik
0801 Deutschland-Ausfuhrung - wersja (wypust) niemiecka
0915 Aussenhautschutz Enfall - brak wosku na aucie. Normalnie świeżo po wyprodukowaniu BMW ma na sobie cieńką warstwę wosku. Tutaj ktoś chyba zamówił żeby jej nie było

RoboCop 
Morder...ator

Wysłany: 2007-10-11, 06:46   

Gasper napisał/a:

0915 Aussenhautschutz Enfall - brak wosku na aucie. Normalnie świeżo po wyprodukowaniu BMW ma na sobie cieńką warstwę wosku. Tutaj ktoś chyba zamówił żeby jej nie było

o jej :lol: jak to przeczytałem,to mało nie padłem special edition bez wosku - myslałem, że stare BMW już mnie nie zaskoczy...
niestety nie ma trójkąta (dziwne, że to opcja za dopłatą), radio CD też Niemiec wyciągnął...

Moje 325i e30 poszło w inne ręce, ale wciąż mam je pod kontrolą - zmiany idą w dobrym kierunku...

lampy narazie zostają - prawdę mówiąc już się do nich przyzwyczaiłem, dobrze świecą, są dobrze spasowane, nie parują, kierunkowskazy nie wypadają (nagminnna rzecz w e36), elektr. ustawienia działają - zobaczę jak będą wyglądały po zimie... koncentruję sie na innych rzeczach (dziś jadę po tłumik końcowy i 3 :? komplet liczników - ciągle walczę z tymi zegarami) - które tzeba zrobić....

Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2007-10-11, 06:46, w całości zmieniany 1 raz  

Kujon 

Wysłany: 2007-10-11, 08:51   

Jedno co mi przychodzi do głowy to - Zamienił Robo siekierke na kijek....., ale nic sie nie martw jeszcze troche miejsca zostało na tym plakacie.... :mg:

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

G-R-Z-E-Ś 

Wysłany: 2007-10-11, 09:52   

Ładny Kebabik :) wraszce znalazłeś cos porządnego ja bym t switała zostawił posują do niego i można bezproblemowo założyć xenona :D

Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA :(

Teraz jest WRANGLER , Cooper S, E81 118i :P

sybir 
wiatr z dupy

Wysłany: 2007-10-11, 13:17   

Robo, fajne auto, kolor mi się podoba, a na tych felach
wygląda dobrze. Po prostu ładne e36. Ale poprzednie twoje auto było dużo fajniejsze.
sie ma

kiloff 

Wysłany: 2007-10-11, 14:27   

eee zmienic E30 325i na E36 318is ??

hmmm .. kebab jak kebab w m-plastiku .. troche swiatla zalatuja .. i blak gleby ...

www.system.mimbu.pl

Kruczek 

Wysłany: 2007-10-11, 15:11   

moje ulubione felgi :wink:

Mlody 
%-)

Wysłany: 2007-10-11, 15:15   

kiloff napisał/a:
eee zmienic E30 325i na E36 318is ??

hmmm .. kebab jak kebab w m-plastiku .. troche swiatla zalatuja .. i blak gleby ...

Coz wiecej napisac... :roll:

Adi 
urzędas

Wysłany: 2007-10-11, 16:07   

Robert nie jest zły ten kebab a w Twoich rękach jestem pewien, że jeszcze zyska na wyglądzie :wink:

Tylko w silniku brakuje dwóch cylindrów ale domyślam się, że względy ekonomiczne wzięły górę

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem
Ostatnio zmieniony przez Adi 2007-10-11, 16:08, w całości zmieniany 2 razy  

Robsy-M-Technic 
S3.46 :)

Wysłany: 2007-10-11, 16:31   

Tak Roberta kebab wygląda na ACS :D

Dupka :)

Jak na e36 autko robi pozytywne wrażenie :]
P.S. Fotki ze zlotu z Kozienic. Pozdrawiam.

RoboCop 
Morder...ator

Wysłany: 2007-10-11, 17:42   

Adi napisał/a:
Tylko w silniku brakuje dwóch cylindrów ale domyślam się, że względy ekonomiczne wzięły górę

jaka ekonomia?? :shock: szukałem auta 2x droższego 2,5 albo 2,8 wogóle nie zwracałem uwagi na nic niższego,a kupiłem te wybrakowane 4-cylindry, żeby mieć czym jechać na wakacje...
nad glebą (a taka jest tragedia z tym?) zastanowie się na wiosnę, zawias jest niby M-Technic, więc tak potwornie wysoko nie stoi... zresztą, w końcu jeźdżę nie ocierając o nic i przed domem nie muszę wyrzucać pasażerów, jak to było do tej pory :mg:

Adi 
urzędas

Wysłany: 2007-10-11, 17:51   

RoboCop napisał/a:
jaka ekonomia?? :shock: szukałem auta 2x droższego 2,5 albo 2,8 wogóle nie zwracałem uwagi na nic niższego,a kupiłem te wybrakowane 4-cylindry, żeby mieć czym jechać na wakacje...

No to nie pozostaje nic innego jak odwiedzić Puza :wink:

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

frantic 

Wysłany: 2007-10-11, 21:54   

ech RoboCop, ty mi się kojarzysz z czarnym niskim i na bbs-ach, szkoda że sprzedałeś e30, za kare moja Sabina na kolejnym zlocie tak cię spije że będziesz chciał namiot w kebebie rozkładać a nie w domku jak w na rzemieniu :D

poza tym to wierze ze nawet e36 w twoich rękach będzie dobrze wyglądać i nie zrobisz z niego tandety, pilnuj czarnej żeby zmiany szły w dobrą stronę bo może powtórzy się historia jak z adamemwsb i jeszcze trafi spowrotem w twoje ręce :)

LUCAS_M3 
Miłośnik znaczka///M

Wysłany: 2007-10-11, 23:30   

Spoko Fura - kebabik jak się patrzy

Wielki + za ori M Techa. i za COUPE :mg: Chociaż do tej pory byłem maniakiem sedanów to teraz zmieniłem troche zdanie :D

Pozdro

PS ten podłokietnik to jest od anglika :?:
Moja była [/b] :arrow: http://forum.beemka-klub....p=245128#245128

I aktualna [/b] :arrow: http://beemka-klub.pl/for...hlight=lucas_m3
Ostatnio zmieniony przez LUCAS_M3 2007-10-12, 09:52, w całości zmieniany 2 razy  

RoboCop 
Morder...ator

Wysłany: 2007-10-12, 10:16   

od anglika (jest odwrócony- dłuższa część zakrywa ręczny, nie mogę dokupić reszty części)...

ogolny 
SEX AMBULANCE

Wysłany: 2007-10-13, 15:26   

Moje zdanie to TY znasz :lol: ,ale już zaczełem się przyzwyczajać do wizerunku RoboCop von KEBAB

Cypisek 
inż. Żuljan

Wysłany: 2007-10-13, 20:07   

Moje zdanie też znasz................ zdrajco.

E30 + E91

CyRyL 

Wysłany: 2007-10-13, 20:09   

jak na kebaba to jest fajniutki :wink:
pesują jej te kółeczka...
a tak na marginesie co cie skłoniło na przesiadke z takiej e30 :?:

RoboCop 
Morder...ator

Wysłany: 2007-10-13, 21:00   

Cypisek napisał/a:
................ zdrajco.

wierz mi że tak się czuję :cry: :cry: :cry:

Tors 

Wysłany: 2007-10-13, 21:19   

Jest kilka aut na jakie bym zmienil moje e30! W srod nich wlasnie e36 coupe! Ale zaznaczam odrazu ze zmienic w moim rozumieniu to odstawic e30 do garazu i wsiasc do innego dupowozu do codziennej jazdy! E36 coupe ma to cos w sobie! Ale ja nigdy nie pozbede sie mojej e30 wiec takie rozwiazanie u mnie moze polegac tylko na kupnie 2giego autka! Nie mniej poniekad rozumiem posuniecie Roberta i gratuluje znalezienia e36 w tak ladnym stanie (przynajmniej na fotkach jest super) :D mysle ze prawdziwy german sie jeszcze obudzi jak nie w tej to w nastepnej beemce! Zycze udanych prac nad tym autkiem i ewentualnego szczesliwego powrotu do e30 :D hehehe

Odpowiedz do tematu