Wysany: 2007-10-12, 15:35 Która rozpórka lepsza ? Zdjęcie w poście
Witam
Zastanawiam się nad zakupem rozpórki zawieszenia i tutaj mam takie dwie.Pierwsza jest regulowana pojedyńcza rura, druga jest nieregulowana podwójna rura.Co daje regulacja w przypadku pierwszej rozpórki ? Mam m20b20
Pozdro
Pawel
_________________ Chcesz mieć coś zrobione dobrze ? To zrób to sam - tylko Tobie zależy na tym, żeby zrobić to dobrze.
regulowana zawsze dopasujesz jak ci kielichy lekko osiadly a penie tak jest bo aut nie mamy nowych zakladasz na uniesionym aucie i rozkrecasz do oporu. Z nieregulowana w autach powypadku moga byc klopoty z dopasowaniem.
Wyposażyłem swoje 2 auta w rozpórkę w stylu 2 fotki i w obu przypadkach pasowała idealnie. Raczej nie zdecydował bym sie na pojedynczą rurkę bo jak już zakładać to po to żeby sie nie gięło a nie po to żeby mieć lepsze samopoczucie...
Kielichy śmiem twierdzić mam nie przesunięte bo auto ani gonga nie miało ani żadnej gleby więc chyba skuszę się na wersję 2 rozpórki.Ew zastanawiam się też nad stalową rozpórką bo z pewnością będzie wytrzymalsza od alu.Ktoś używa takowej ?
_________________ Chcesz mieć coś zrobione dobrze ? To zrób to sam - tylko Tobie zależy na tym, żeby zrobić to dobrze.
obydwie średnie . . . . . śruba do :cenzura:. Jak już brać to z dwojga złego tą z linku niżej. Poszukaj z Hartge, schnitzer dbilas ( ja szukam pół roku ) . Chodzi o mocowanie do kielicha.
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
Sosen zdjęcie z auckji dars tuning podałem dla przykładu bo sami mi napisali ze oni dostają te rozpórki w czesciach,na dodatek nie wypolerowane i je sami składają.
Też mi się wydaje że rozpórka stalwoa ma o wiele większą wytrzymałość niż aluminiowa a przy okazji jest o wiele tańsza.
Pojedyńcza jeszcze na dodatek z aluminium to faktycznie chyba nie najlepsze rozwiązanie.Jeśli będe kupował jakaś to skusze sie na stalową z podwójnej rury bo aluminium wyglada ładnie to fakt ale skoro to ma pełnić walory estetyczne to ja dziękuję.